reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Hejka! Gratulacje nowym przyszłym mamom. Ja mam jutro wizytę i też się denerwuję, ale tłumaczę sobie, że skoro mam mdłości i inne objawy to chyba wszystko jest ok. Bardzo dokucza mi zgaga. Wiecie czy można brać rennie lub coś podobnego? Migdały i mleko nie działają

reklama
my powiedzieliśmy wczoraj teściom i siostrze M.
Powiedzieliśmy, że naszej córeczce kupiliśmy nową książeczkę, a że mała z nową książeczką chodziła pod pachą, więc babcia oczywiście pokaż książeczkę, a tam tytuł "Kasia i brzuszek mamy". Teściowa i siostra załapały od razu, ale teściu trochę musiał przetrawić :) Oczywiście gratulacje itp
Teściowa stwierdziła, że teraz będzie już musiała przejść na emeryturę :)

Hej :)
dołączam i ja, z terminem 24.06
Ponad tydzień temu na USG widziałam pęcherzyk (wg OM 5t6d a USG mówiło, że 5t3d)
We wtorek wieczorem idę na kolejne i tym razem nastawiam się, że powinnam widzieć już zarodek i serduszko ale nieźle świruję...
Ciężko się pozbyć pesymistycznego podejścia :(

Witam witam
u mnie samopoczucie już lepsze, wymioty były jednorazowe.
Mdłości mam codziennie rano ale z głodu, częściej biegam sikać.
Jesteśmy w trakcie przeprowadzki, więc jest co robić.
Jutro wizyta a jestem w 8t6d.
Ja sobie zamówiłam segregator od mamaginekolog bo ja strasznie bałaganie, a tak mam wszystko w jednym miejscu...jutro mam mieć zlecone wszystkie badania i aż się boje ile tego będzie.
Czy zastanawiałyście się może nad porodem w innym miejscu zamieszkania? Marzy mi się jeden szpital ale to 350 km ode mnie.

Witam witam
Ja sobie zamówiłam segregator od mamaginekolog bo ja strasznie bałaganie, a tak mam wszystko w jednym miejscu...jutro mam mieć zlecone wszystkie badania i aż się boje ile tego będzie.
Czy zastanawiałyście się może nad porodem w innym miejscu zamieszkania? Marzy mi się jeden szpital ale to 350 km ode mnie.
A możesz wstawić zdjęcie jak ten segregator wygląda?

Witam witam

tak, zamierzam rodzić w szpitalu 30 km od miejsca gdzie mieszkam

Witam witam
To strasznie daleko ten szpital.. Co w nim takiego jest? ;D ja mam do swojego tak 10km i z drugim porodem ledwo co dojechalam, więc u mnie raczej większe odległości nie wchodzą w grę. Ale gdyby szybciej cię mieli położyć, to zawsze możesz się pofatygowac taka drogę :)

reklama
@Naan mi lekarz pozwolił tylko rennie właśnie.

@Wiera 350 km jechać do szpitala? No nie źle. Chyba, że planujesz pojechać wcześniej do tego miasta i czekać na poród ale jak zaczną się skurcze albo wody odejdą to chyba nie fajny pomysł żeby jechać.

Ja polecam wybrać taki szpital gdzie w razie powikłań i gdyby coś się działo z dzieckiem, bo przecież ono jest najważniejsze to będzie oddział neonatologiczny i nie będą musieli wywozić dziecka do innego szpitala.
Dodatkowo nie polecam osobnej pojedynczej sali bo znam przypadek gdzie mama zasłabła i nie dała rady wezwać pielęgniarki i niestety zmarła bo dostała krwotoku a jak ktoś jest na sali to zawsze jest z kim pogadać i w razie potrzeby będzie pomoc.

Do góry