reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@aantalea gratuluję i witam wśród nas:)

@ewa66 dzisiaj mam 5+4. Za tydzień kolejna wityta. Niby wszystko dobrze ale póki serducha nie ma to nie jestem szczęśliwa. Boje się bo 2 razy miałam puste jajo i raz poroniłam w skończonym 13 tygodniu. Beta rośnie, cyce bolą, mdłości są ale to i tak nie daje pewności, że będzie dobrze. Ehh czemu to wszystko takie trudne.

Ewcia mam koleżankę, że totalnie nic jej nie było w ciąży. Gdyby nie to, że jej brzuch rośnie i nie ma okresu to nie wiedziałby, że jest w ciąży. Zazdroszczę takim:)

I czas tak sie dłuzy ja juz bym chciała najlepiej mieć połówkowe. Czy zdrowe czy sie rozwija dobrze mózg, serduszko krązenie. jak na bombie do 20 tygodnia bede chodzic.. Ja w uk mieszkam mam tylko dwa skany na 13 i 20 tydzien a pozniej juz nic. Tylko z tym skanem na 13 tydzien to też taki mega krótki bo nie chcemy wiedziec z męzem czy dziecko bedzie miało zespoł downa wiec oni podchodzą tdo tematu olewająco. ale zdjątko było. śliczne, mam do dzis.

reklama
A na obiad dziś pieczone udka z kurczaka, ziemniaki i surówka z marchewki i jabłka

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Odebrałam dziś wynik betaHCG i mam 13900! Co wypada na 6-7 tydzień, więc w sumie dziwnie, bo poprzedni wynik sprzed 9 dni wypadał na 3-4 tydzień... A ostatnia miesiączka 24.08, więc totalnie ten wynik do niczego nie pasuje :( Na szczęście za 6 dni mam wizytę u ginekologa z USG bo bym nie wytrzymała w tej niepewności!

Dziewczyny czy tylko ja się tak zle czuje? Cały dzień gnije w łóżku. Co się rusze to coś boli ciągnie kluje... Masakra jeszcze do tego mdłości. Ja nie wiem jak można nie wiedzieć że jest się w ciazy. Mój brzuch ciągle daje znaki nawet na chwilę nie można zapomniec. DObrze że cały dzień pada to nie muszę iść z mala na spacer.
Myślę, że poza ciążą to jeszcze ta pskudna pogoda powoduje, że nie da czuć się dobrze :)

czesc dziewuszki! Dołączam do was:) Moje piekne dwie kreski zobaczyłam 28 wrzesnia w dniu spodziewanej miesiaczki. Zero objawów oprócz sztucznie wyglądającego biustu:D Do położnej zapisze sie za jakies 2 tygodnie w 7 lub 8 tygodniu ciąży teraz jest 5.
No i nadrobić was sie postaram zaraz tylko ululam mojego pierworodnego.
Witaj i gratulacje! :D

Ja piłam trzy razy bo przepisy się zmieniły. Za pierwszym razem jak robiłam to pobrali mi przed i godz albo dwie po wypiciu. Ale jak poszłam z wynikami TO lekarka powiedziala ze muszę powtórzyć bo teraz pobierają trzy razy krew. No i zadowolona poszłam bo skoro tamten wynik był dobry to teraz też będzie, ale się pomyliłam bo mi za wysoki wyszedł. Ale trzecia glukoza była straszna... dały mi mały kubeczek z wodą i mi rozpuscily. Nawet cytryna nie pomogła.
Prawdę mówisz! O większą ohydę ciężko!

@aantalea gratuluję i witam wśród nas:)

@ewa66 dzisiaj mam 5+4. Za tydzień kolejna wityta. Niby wszystko dobrze ale póki serducha nie ma to nie jestem szczęśliwa. Boje się bo 2 razy miałam puste jajo i raz poroniłam w skończonym 13 tygodniu. Beta rośnie, cyce bolą, mdłości są ale to i tak nie daje pewności, że będzie dobrze. Ehh czemu to wszystko takie trudne.

Ewcia mam koleżankę, że totalnie nic jej nie było w ciąży. Gdyby nie to, że jej brzuch rośnie i nie ma okresu to nie wiedziałby, że jest w ciąży. Zazdroszczę takim:)
Co ty mówisz 2 razu puste jajo? Niby dwa razu to się nie zdarza. Ja miałam raz puste i myślałam że już drugi raz to się nie wydarzy. Ja to samo czekam na serce i narazie wogole boję się cieszyć i co kolwiek mówić czy planować...

@ewa66 tak 2 razy miałam w odstępie 3 lat. Ale po pierwszym pustym zaszłam w donoszoną ciążę i teraz przed tą obecną ciąża też miałam puste jajo. Znam kilka przypadków gdzie puste jajo miało miejsce więcej niż raz.

Mnie dziś naszło na zdrowy obiad. udka z kurczaka bez skóry i kości, z warzywami w środku (zdrowa mieszanka groszku marchewki i chyba bobu mrozona zdrowa mieszanka oczywiscie:p) i do tego papryka w paseczki pozawijałam pouklepywałam czosnku granulowanego co to zagnego E nie ma bo przeciez taki zdrowy! z kamisa! a świerzy wyszedł zielony do kubła na podwórze, pozwiedzać wyszedł bo nie był jeszcze. I do tego kasza gryczana prażona której nie trawią moje jelita bo mam ZJD. cóż zrobić jak uwielbiam kasze. no i zobaczymy jak to wyjdzie;D takie moje kulinarne wydziwiajstfa;P

A wy co macie na obiad?

U nas w tak deszczową pogodę rosołek ! :)

Dziewczyny mordujecie mnie tym pisaniem o jedzeniu ja cały czas glodna chodzę, pewnie dopóki organizm się nie przyzwyczai.

reklama
A mnie o dziwo jeszcze nie mdli, jedynie w niedzielę wieczorem przez chwilę a później przeszło i narazie spokój więc chyba jeszcze mnie to omija :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry