reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Nie bylo mnie z 2-3 dni i 50 stron do nadrobienia, pol dnia czytalam :D
U mnie beta
w 3t 2d 9,1 ;
w 4t 2d 402
wiec wzrost prawidłowy.
Mam straszny apetyt, ciagle bym jadła :( najwieksza ochotę mam na słodycze i ketchup, mam nadzieje ze to wkrotce przejdzie bo ja wyjsciowo bardzo duzo ważę. W pierwszej ciąży po porodzie wazylam kilkanascie kilo niż przed ciaza... w tej jak tak dalej pojdzie bedzie odwrotnie ;/

musztarda i ketchup kroluja u mnie w menu ostatnio...

z pierwszą córką - w 1 trymestrze nie moglam patrzec na mieso i smazone... w 2gim jadlam glownie oliwki... w 3cim malo słodyczy ale 1 puszkę coli na 1-2 dni w ramach "przysmaku"

Libido mam zerowe od miesiaca.
We srode mialam wieczorem stan podgorączkowy i bolalo mnie gardło - we czwartek i piatek mialam silne bole brzucha wiec zostalam w domu. W poprzedniej ciazy mialam duzego krwiaka i do 11tyg musialam lezeć. Wtedy bralam duzo luteiny, i troche sie waham czy jednak nie isc do ginekologa wczesniej i nie podpytac czy przy tych bolach brzucha tez nie powinnam

USG chcialabym miec gdy skoncze 6 tygodni, nie chcialabym wykonywac w ciazy zbyt wielu USG bo to jednak nie zdrowe dla dziecka. 3D tym razem odpuszczam. Ot taki bajer nic nie wnoszący :) a jednak mocno nagrzewajacy dziecko

Moglabym caly dzien spac :(

reklama
Kobietki chciałam Was zapytać czy ktoś wróżył Wam obrączką ile będziecie miały dzieci i czy to się sprawdziło ?? może głupi temat no ale...

Mnie namówiła dziś kolezanka i wyszla mi trójka dzieci. Dwa razy ruszala się obrączka w przód i tył a trzecim razem robiła koła. Niby wskazuje to ba dwóch chłopców i jedną dziewczynkę ale znalazlam tez info ze jest na odwrót. Ze kolo to chlopiec a ruch w przód i tył to dziewczynka.

Ile w tym prawdy to nie wiem.

Kobietki chciałam Was zapytać czy ktoś wróżył Wam obrączką ile będziecie miały dzieci i czy to się sprawdziło ?? może głupi temat no ale...
Mnie namówiła dziś kolezanka i wyszla mi trójka dzieci. Dwa razy ruszala się obrączka w przód i tył a trzecim razem robiła koła. Niby wskazuje to ba dwóch chłopców i jedną dziewczynkę ale znalazlam tez info ze jest na odwrót. Ze kolo to chlopiec a ruch w przód i tył to dziewczynka.
Ile w tym prawdy to nie wiem.

nie wierzę w takie rzeczy.

Ja miałam nawet depilacje laserową bikini, bo jeszcze wtedy nie wiedziałam, ze jestem w ciąży. I cóż czasu nie cofnę. Wiadomo, że świadomie nigdy bym nie zrobiła. Ale nie można też dać się zwariować. Wszystko szkodzi jakby poczytać w necie... nie będę teraz się zamartwiać... bo tylko wyjdzie mi to na gorsze :)
O matko... to Ty serio agentka jestes ;)
Z drugiej strony jesli ciaza nieplanowana to nie bylo szans uniknac ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Moje piersi bez ciąży to są rozmiaru małe b, a w ciąży mi rosną do dużego c. I tak jest dopóki karmię. Potem wróciły do normalnego rozmiaru tylko takie miękkie flaki.

@Weronika-monika3636 a co mąż chce wrócić do byłej czy co? Co za chłop. Masakra.

Jakie mam sny w ciąży powalone to dramat. Każdej nocy mi się coś sni i to głupoty straszne.

Ja normalnie biust mam malutki - 65/70 A. W ciąży rosną do 70B. Mąż się śmieje, że
chociaż w ciąży jest na co popatrzeć :) ale zaraz potem dodaje, że nawet malutkie są piękne :)
Też mnie wieczorami podbrzusze pobolewa, ale nie martwię się. W poprzednich ciążach było to samo.

reklama
Wszystkie obawiają się tego jak bardzo urosną piersi, Więc obawiam się i ja hihi
Normalnie mam 75e ...ciekawe co to będzie.
To pierwsza moja ciąża więc nie wiem czego się spodziewać:)

Ja normalnie mam 70d i jeszcze sie mieszczę, choć troszkę sie "wylewają" [emoji12] a w domu w sportowych chodzę, najwygodniej [emoji6]

Ja mam 30.06 :)

Cześć :)
też mam termin na 30.06

nie boisz sie 3d na początku ciazy?

9 tyegodni i 1 dzien skonczone - tzn ze jestes w 10 tygodniu wiec dobrze wskazuja

A czym grozi usg 3D? Bo nie słyszałam,żeby to było niebezpieczne.

Ja miałam nawet depilacje laserową bikini, bo jeszcze wtedy nie wiedziałam, ze jestem w ciąży. I cóż czasu nie cofnę. Wiadomo, że świadomie nigdy bym nie zrobiła. Ale nie można też dać się zwariować. Wszystko szkodzi jakby poczytać w necie... nie będę teraz się zamartwiać... bo tylko wyjdzie mi to na gorsze :)

Nie martw sie. Organizm kobiety jest tak skonstruowany ,ze przez pierwsze tygodnie chroni zarodek,właśnie dlatego,ze nie każda wie,ze jest w ciazy [emoji6] Ile razy juz słyszałam,ze niezle któraś balowała a z dzieciątkiem wszystko dobrze.

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry