Ja mam niewiele wydzieliny. Wcześniej nosiłam non stop wkladki higieniczne ale teściowa gadała ze oglądała program gdzie specjalista wypowiadał się ze sa one nie zdrowe i mogą powodować niby problemy z zajściem.wciąż w a my wtedy z mężem zaczęliśmy się starać o dziecko więc zaczęłam mniej ich używać. Teraz w ogóle nie używam i na bieliźnie widzę trochę białego śluzu takiego suchego serkowego i nie wiem czy jest on normalny ale czytałam ze ważne jest by tam nie swedzialo i by śluz nie miał brzeskiego zapachu tzn.ze jest wszystko ok.
Pati z tymi piersiami też dziewczyny na forach pisały ze wcale nie bolą cała ciążę, też szukałam tej informacji bo codziennie sprawdzam czy mnie pobolewaja i jednego ranka nie czułam nic, przestraszona przeszukalam neta i dziewczyny pisały ze czasami ból zanika całkiem A czasami po kilku dniach wraca. U mnie wrócił na następny dzień. Ja się zawsze pocieszam w takich gorszych dniach myślą że wszystko jest ok bo nie mam żadnego plamienia z krwią.
Jeśli chodzi o badania to zanim lekarz nie da ci wytycznych co masz zrobić to nie warto wydawać kasy na jakieś badania tak sama z siebie bo pewnie później ci je zalecił w odpowiednim momencie. Teraz jak chcesz to dla własnego spokoju możesz zrobić badanie z krwi beta hcg i powtórzyć je ponownie po dwóch lub trzech dniach by sprawdzić czy wzrost jest prawidłowy. U mnie to koszt prywatnie 37zł ale dziewczyny wcześniej pisały ile U nich to kosztuje to wszędzie ceny są różne a ta różnica jest ogromna.
Ktoś pytał jakie badania ja robiła. Mi lekarz zlecił ich na prawdę dużo. Skierowania już nie mam bo zostało w laboratorium i nie pamiętam wszystkich bo było ich może około 20 ! Wiem że na pewno toksoplazmoze, rozyczke, hiv, określenie grupy krwi, glukoza, progesteron bodajże i więcej na prawdę nie pamiętam i no i u mnie kosztowało to niestety 340zł. Ale myślę by chodzić prywatnie i na NFZ. Koleżanka mówiła że tak chodziła i np badania robiła za darmo na NFZ później szła do lekarza prywatnie z wynikami i pokazywała je a lekarz prywatnie oddaje wyniki i później szła na NFZ do lekarza bo ten wyniki zatrzymuje. Aha no i jeszcze mocz robiła.
Ale się rozpisalam :-)
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom