reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witam nowe mamusie, w gratulacje dla tych, kt widziały serduszka.

Weronika cukier szybko podnoszą słodzone napoje gazowane, np Pepsi, fanta... No wiem że nie wskazane w ciąży, ale warto mieć w torebce jakby gdzieś na mieście Cie złapało...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na Tesciowa nie narzekam jak moja szwagierka bo oba to przesadza ... a ma lepszy kontakt z nią i bawiła jej dzieci my się od 5lat starali 3 in vitro. Wiec ta ciąża jest jak najbardziej planowana ale owszem zaskoczeniem cudem każdy to wie. Tesciowa wie ze jak coś powiem tak będzie i nawet nie próbuje tego negować. Kiedyś próbowała cis przegadać mi jak z mężem się przegadywslam żebym to ja odpuściła Ae ja swoje i zauważyła ze jak powiem A to będzie A:happy2::-Dco do wychowania tez wie ze sobie nie dam a jak będę potrzebować pomocy poproszę. Ale ze ja jestem zosia samosia to nie poproszę :rofl2::-D

Na Tesciowa nie narzekam jak moja szwagierka bo oba to przesadza ... a ma lepszy kontakt z nią i bawiła jej dzieci my się od 5lat starali 3 in vitro. Wiec ta ciąża jest jak najbardziej planowana ale owszem zaskoczeniem cudem każdy to wie. Tesciowa wie ze jak coś powiem tak będzie i nawet nie próbuje tego negować. Kiedyś próbowała cis przegadać mi jak z mężem się przegadywslam żebym to ja odpuściła Ae ja swoje i zauważyła ze jak powiem A to będzie A:happy2::-Dco do wychowania tez wie ze sobie nie dam a jak będę potrzebować pomocy poproszę. Ale ze ja jestem zosia samosia to nie poproszę :rofl2::-D
Powodzenia i tak trzymaj

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Weronika cukier szybko podnoszą słodzone napoje gazowane, np Pepsi, fanta... No wiem że nie wskazane w ciąży, ale warto mieć w torebce jakby gdzieś na mieście Cie złapało...
Przede wszystkim warto nie dopuszczać do spadku cukru przez jedzenie małych porcji i często - taka fanta czy pepsi podniesie jak najbardziej cukier, ale za 1,5-2h będie jeszcze większa hipoglikemia reaktywna... Wszystko co podnosi cukier nagle też powoduje duży wyrzut insuliny. Dlatego przede wszystkim tzreba skupić się na zmianie diety na opartą na produktach o niskim indeksie glikemicznym (podnoszą cukier powoli, spada też powoli) :)

Ale Co z tym robic? :-\
Już napisałam wyżej :) Ale przede wzystkim skontaktuj się z lekarzem prowadzącym - czasem też kończy się (albo zaczyna ;)) na profilu glikemii w szpitalu i ogólnie kontakcie z diabetologiem... Hipoglikemie reaktywne to paskudztwo, ale da się z tym żyć, trzeba tylko trochę pozmianiać nawyki :) I tak na marginesie: prawidłowa glikemia na czczo nie wyklucza hipoglikemii poposiłkowych - więc nawet jeśli glukometr, to niestety żeby zbadać problem trzebaby monitorować cukry na czczo, przed posiłkiem, godzinę, dwie i trzy po posiłku - plus nocne, chyba ok. 24 i 3 nad ranem. Lub właśnie ciągły pomiar glikemii, ale to wyższa szkoła jazdy ;)

No a przede wszystkim zobacz czy to to ;) Cała masa dziwnych objawów w ciąży po prostu jest :)

Przede wszystkim warto nie dopuszczać do spadku cukru przez jedzenie małych porcji i często - taka fanta czy pepsi podniesie jak najbardziej cukier, ale za 1,5-2h będie jeszcze większa hipoglikemia reaktywna... Wszystko co podnosi cukier nagle też powoduje duży wyrzut insuliny. Dlatego przede wszystkim tzreba skupić się na zmianie diety na opartą na produktach o niskim indeksie glikemicznym (podnoszą cukier powoli, spada też powoli) :)
Dokładnie tak jak Dare napisała, a o napoju gazowanym napisałam, jak gdzieś wychodzisz żebyś miała pod ręką, jakby nagle cukier Ci spadł...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie mam teściowej i teścia bo oboje zmarli i przykro mi w święta że mój ukochany nie ma ich przy sobie.....
Mówić nie musimy bo mam duży brzuch przez wzdęcia i nie ma szans na ukrycie.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry