reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Siedzę i czekam. Generalnie to już mnie zrypano że przyszłam na izbę a nie do lekarza którego nie ma. Mają urwanie gitary bo porod za porodem wiec atmosfera straszną i dostało się mi.

reklama
No to będziemy miały starcie gigantów hihi [emoji16] kochane maleństwa nasze, już takie duże, a niedawno miały kilka milimetrow- jak ten czas leci. No i beczę ze wzruszenia [emoji24]
U mnie od początku na pierwszym prenatalnym już lekarz mówił że będzie duży chłopak koło 4kg :-) teraz w 38 mamy zobaczyć jak przybiera na wadze i ewentualnie umówić się na cc jak będę chciała. Lekarz jest za tym by powyżej 4kg robić cc ale wybór należy do mnie
Siedzę i czekam. Generalnie to już mnie zrypano że przyszłam na izbę a nie do lekarza którego nie ma. Mają urwanie gitary bo porod za porodem wiec atmosfera straszną i dostało się mi.
Który to tydzień? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się potoczylo :*

Wrocilam wlaśnie z warsztatów "Mamo to ja". Trwalo od 17 do 20. Jak dla mnie najfajniejszy byl wyklad położnej z Instytutu Matki i Dziecka, głownie na temat kolek ;) Konkretnie, na temat, z żartem i angażowaniem mam. O bezpieczenstwie i fotelikach też było ciekawie. Za to pani pielegniarka na koniec niby mądre rzeczy mówila, ale jak wspomniala o rozszerzaniu diety od 4 miesiaca, to straciła calą wiarygodnosć w moich oczach..
Ale ogólnie bylo ciekawie i jak ktoraś z Was ma możliwość uczestniczyć w warsztatach to polecam. Nadmiar wiedzy jeszcze nikomu nie zaszkodzil, i jest okazja, żeby zapytac fachowcow o różne kwestie :)

No faktycznie, powinnaś była przyjść do lekarza którego nie ma [emoji14] mocni są. Olej ich,dziecko jest najważniejsze

No niestety, na izbie czasem mają urwanie głowy więc jeśli się da, to warto iść do lekarza w ciągu dnia - może nawet nie swojego, po prostu posiadającego sprzęt ;) no ale jak już siedzisz to nie wychodz, musisz się dowiedzieć wszystkiego :)

K8y, ja zawsze jak idę do szpitala to nastawiam się na niemile traktowanie ale niech sobie gadają co chcą. Lepiej sprawdzic niż później żałować. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. A dalej Cię boli ?

reklama
Do góry