reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U nas juz po wizycie, wyniki badań w porządku, mały waży 2390g. Gin kazał kupić sobie w aptece żelazo i brać juz do końca bo mowi ze czeka mnie przeciez wysiłek, poza tym od dzis mamy sie juz spotykać co 2tygodnie. Kurde! To juz naprawdę coraz bliżej [emoji33][emoji846]

reklama
@emer185 no to szykuje się kolejne duże dzieciątko:) super że wszystko ok. Do mnie też wczoraj dotarło że to lada moment i jak czekałam na badania na izbie to wróciły obawy przed tym co mnie czeka. Najgorzej i tak będzie w ostatnich 2 tygodniach

My też już po wizycie :) mały waży teraz 2500g - 33+3 tc :) lekarz tylko powiedział, że to bardzo dobra waga.
Od jutra mam sobie codziennie mierzyć ciśnienie i zapisywać i na nast wizytę mu pokazać, a jakby było powyżej 140 i 90 to do niego od razu pisać. Nie wiem czemu tak, chyba profilaktycznie bo do tej pory miałam ok ciśnienie...aha i jakby doszedł ból głowy to najlepiej od razu na ip jechać żeby sprawdzili.
Następną wizytę mam 10 maja, to już będzie 36 tc :szok: lekarz znów mi powtarzał, że po 37 tc mogę rodzić bo dziecko donoszone itp, jak on mnie tym stresuje, przecież to już za chwilę ;)
I do 36 tc mogę brać magnez a potem odstawić, żeby skurczy już nie hamować.

Do mnie też właśnie doszło że to już niedługo i czy napewno że wszystkim się wyrobimy. Dzisiaj mam lekarza i jestem już okropnie ciekawa co tam u Gabcia. Wy też tak dokładnie czujecie każdy ruch? Jakby był zaraz pod skórą. Ja po tych 7 latach to przeżywam niesamowicie. Nie pamiętam że to było aż tak intensywne :-D. Ludzie mówią że mam mały brzuch jak na ten czas :(

@nixie powodzenia na wizycie:) u Ciebie 7 lat różnicy u mnie 3,5 i też jestem zaskoczona że ruchy dziecka aż tak czuć:)
Dzięki :)
Bo to chyba przy każdej następnej ciąży bardziej czuć. U mnie wszystko ok. Szyjka nie pogarsza się :) Dzidziuś jest w sam raz więc nie ma co słychać ludzi i martwić się na zapas. Jest dobrze ułożony. Pozdrowionka
IMG_20180420_061437_184.jpg IMG_20180420_063527_610.jpg
lordoza XL :D

Załączniki

• IMG_20180420_061437_184.jpg
    IMG_20180420_061437_184.jpg
    266,2 KB · Wyświetleń: 255
  • IMG_20180420_063527_610.jpg
    IMG_20180420_063527_610.jpg
    232,4 KB · Wyświetleń: 234
Ostatnia edycja:
Ja jestem pierwszy raz w ciąży, ale też bardzo wyraźnie czuję ruchy. Ostatnie 2 dni, to miałam uczucie, że mi skóra zaraz popęka, tak się wypychał ;) no i rozróżniam ruchy rączek, nóżek czy wypychanie pupy. Dzisiaj mały spokojniejszy, to dobrze, bo jak tak szaleje, to aż brzuch twardnieje czasami

@nixie super że wszystko ok:) a lordoze też mam:D ale brzuszek masz śliczny i zgrabniutki:)

@olala25 od ruchów normalne że twardnieje brzuch:) super że rozróżniasz czym akurat manewruje Twój dzidziuś:) u mnie najczęściej czuc nóżki i pupę no i jak chce mi się siku to oczywiście rączki też wtedy pracują;)

Dziś mam dzień z córką:) byłyśmy na placu zabaw i spacerze, zjadłyśmy obiad pierwsze danie, zrobiłyśmy lody i teraz szykujemy się do spania żeby później iść po buty i koszulki no i oczywiście na lody. Mąż jak będzie po 16 wracał to nas zgarnie z miasta i pojedziemy na budowę.

reklama
Dzięki :)
Bo to chyba przy każdej następnej ciąży bardziej czuć. U mnie wszystko ok. Szyjka nie pogarsza się :) Dzidziuś jest w sam raz więc nie ma co słychać ludzi i martwić się na zapas. Jest dobrze ułożony. Pozdrowionka
Zobacz załącznik 848584 Zobacz załącznik 848586
lordoza XL :D
Nixie, brzuszek masz piękny, taki okrągły i zgrabny [emoji4] no ale szczupłemu z wszystkim ładnie [emoji6] mi też mówią, że mam mały brzuch,taka piłeczka, tyle że ja gabarytowo trochę większa od Ciebie [emoji14]

Dzisiaj 2 pralki ciuszków poszły w ruch i się suszą [emoji4] jeszcze jedna pralka mi została, ale to na jutro. Jak wieszałam ubranka to oczywiście łzy w oczach, że za niedługo mały człowiek będzie w nie ubierany [emoji7] ostatnio ciągle beczę, byle głupota mnie wzrusza heh. [emoji14]Wózek też wyprany, więc najgorsze za mną. Myślę, że do końca kwietnia będę gotowa. A w maju będę sobie siedzieć, wypoczywać i czekać na czerwiec [emoji16]

Do góry