reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny, czy lekarze sprawdzają Wam poziom AFI? Chyba muszę się o to upomnieć bo już kilka razy usłyszałam pytanie czy będę mieć bliźniaki. Pierwsza ciąża, początek 27 tygodnia a brzuch jak do porodu :/
U mnie też lekarz sprawdza co wizytę ale może dlatego że jakiś czas temu podejrzewał malowodzie :) właśnie dzisiaj byłam na wizycie i powiedział, że wskaźnik wynosi 17 i jest super :) mała ma 1.06kg i przekręcila się główką w dół, oby już nie zmieniała pozycji :D

Napisane na G3112 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Jak Wam minął dzień kobiet? Mój synek porozdawał róże sąsiadkom. Co niektóre przepraszał za to że bywamy głośni. Od każdej coś dostał, czekoladki, babeczki a nawet pieniądze, hmm nie taki był cel. Teraz łazi dumny i blady a ja tłumacze już na przyszłosc ze nie powinien w takich sytuacjach oczekiwać prezentów bo liczy się dobry uczynek. Mówi że rozumie ale się zastanawiam czy to był dobry pomysł. Wogóle nie pomyślałam o tym że one będą się czuły zobowiązane. Myślicie że to było ok?
Wasze bobasy też glupieja jak się kładziecie wieczorem? Jak późno chodzicie spać ? Bo ja bardzo późno i boję się że przez to będzie miał nieprawidłowy rytm spania po porodzie. Z pierwszym synkiem tak miałam przez pierwsze tygodnie a dziewczynka to był śpioch.
kjq0RaB.gif

Załączniki

• kjq0RaB.gif
    kjq0RaB.gif
    287,9 KB · Wyświetleń: 742
Hej. Jak Wam minął dzień kobiet? Mój synek porozdawał róże sąsiadkom. Co niektóre przepraszał za to że bywamy głośni. Od każdej coś dostał, czekoladki, babeczki a nawet pieniądze, hmm nie taki był cel. Teraz łazi dumny i blady a ja tłumacze już na przyszłosc ze nie powinien w takich sytuacjach oczekiwać prezentów bo liczy się dobry uczynek. Mówi że rozumie ale się zastanawiam czy to był dobry pomysł. Wogóle nie pomyślałam o tym że one będą się czuły zobowiązane. Myślicie że to było ok?
Wasze bobasy też glupieja jak się kładziecie wieczorem? Jak późno chodzicie spać ? Bo ja bardzo późno i boję się że przez to będzie miał nieprawidłowy rytm spania po porodzie. Z pierwszym synkiem tak miałam przez pierwsze tygodnie a dziewczynka to był śpioch.
Zobacz załącznik 842067

Ja myślę że one chciały mu podziękować i go zachęcić do dalszych inicjatyw tego typu... Czy dobrze czy źle nie wiem okaże się:)
Moja Kaja też szaleje jak się położę. Najbardziej lubi jak leżę na plecach i może sprawdzać jak bardzo jest w stanie wyciągnąć nóżkę w okolicach pępka naciągając mi brzuch:) a jak próbuję zasnąć na boku to wyraża swoje niezadowolenie aż nie zmienię pozycji.

Ja dziś nie mogę spać:( oby do 7 jak młoda wstanie

Ja też chodzę dość późno spać, za to w dzień chodzę jak śnięta ryba i tylko bym drzemała. Próbuje z całych sił nie spać w ciągu dnia żeby móc zasnąć o normalnej porze wieczorem, ale różnie to bywa. Poza tym mój wyjechał a ja jakoś nie lubię zasypiać w pustym domu. Głupoty straszne mam w głowie w tedy.

Mój bobas też szaleje jak leżę na brzuchu, ostatnio tatusiek nie mógł uwierzyć że ona AZ TAK kopie. Ale ona od początku jest hiperaktywna więc nic dziwnego.

Wiem że ten temat już był ale nie mogę znaleźć: mamy, w czym/jak prać ciuszki? Ja tutaj nie umiem znaleźć proszków i płynów typowo dla dzieci więc mam problem. Mam całą torbę ciuchów i zabieram się za pranie ale w sumie... nie wiem jak.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chodzę dość późno spać, za to w dzień chodzę jak śnięta ryba i tylko bym drzemała. Próbuje z całych sił nie spać w ciągu dnia żeby móc zasnąć o normalnej porze wieczorem, ale różnie to bywa. Poza tym mój wyjechał a ja jakoś nie lubię zasypiać w pustym domu. Głupoty straszne mam w głowie w tedy.

Mój bobas też szaleje jak leżę na brzuchu, ostatnio tatusiek nie mógł uwierzyć że ona AZ TAK kopie. Ale ona od początku jest hiperaktywna więc nic dziwnego.

Wiem że ten temat już był ale nie mogę znaleźć: mamy, w czym/jak prać ciuszki? Ja tutaj nie umiem znaleźć proszków i płynów typowo dla dzieci więc mam problem. Mam całą torbę ciuchów i zabieram się za pranie ale w sumie... nie wiem jak.

Ja będę prać ubranka w loveli.

Też kupiłam lovele niedawno na promocji więc w tym będę prała ciuszki. Myślę że po świętach się za to wezmę :)

Kuzynka mi mówiła że w Niemczech nie ma proszków typowo dla dzieci bo większość jest wystarczająco delikatna. Ta słynna 'chemia z Niemiec' ;) być może u Ciebie jest podobnie :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Jezeli nie ma tych typowo dzieciecych to pewno zwykly proszek w wersji bardziej eco-friendly spelni tą role. A jak cos zawsze warto dodac opcje dodatkowego płukania.

A Dziewczeta na ktory tydzien ciazy planujecie miec poprane i poprasowane ciuszki?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry