No widzisz, a u mnie było odwrotnieJa tez juz po wizycie. Płeć w końcu było widać i będzie dziewczynka. Waży ok. 640g. Za 3 tyg mam zrobić ponownie odczyn coombsa, przepyszna glukozę, morfologię i mocz. Próbował zrobić usg 3d i zdjecie buźki ale akurat cały czas trzymała rączki przy twarzy i nie było nic widać. Mówił, że może na następnej wizycie spróbujemy.
Na te twardnienia brzucha powiedział, że jeśli twardnieje to odpocząć i ewentualnie nospe można lyknac. Jeśli by twardniał, przestawał i znów twardniał i trwało by to ponad godzinę to mam przyjść i powiedział, że do szpitala musiałby mnie położyć i dożylnie magnez podawać. Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Termin porodu z usg znów wyszedł na 26, więc pewnie z końcem czerwca lub początkiem lipca będę rodzic.
Kurcze muszę się oswoić z myślą o kolejnej córce, bo marzyłam o synku...
A pomyśl sobie, że jak druga będzie u Was dziewczynka to bedzie Wam o wiele lepiej "ekonomicznie"
Ja też lubię kupować dzieciom ubranka i zabawki, ale stanęłam przed tematem urządzenia młodemu pokoju i nie mam kompletnie pomysłu! Ściany są jasnoniebieskie, do tego na jednej ścianie jest okno, na drugiej do połowy skosny dach, a za nim dwuskrzydłowy balkon francuski. Niby pokój duży, ale przez te skosy i okna nie jest latwy do zagospodarowania. I o ile do tej pory nie miałam problemow z wystrojem wnętrz w domu, to teraz chyba przez hormony jestem mega niezdecydowana :/ Ciepla klucha ze mnie jeśli chodzi o podejmowanie decyzji... Mąż sie śmieje, że ma nadzieje,że po ciąży "wróci mi myślenie"...![]()
Kolory pokoju Igora, wiec tym bardziej sie jaram. Odwiedziłam też Matkę IKEA, więc mam też dary stamtąd.
W ogóle, urządzanie pokoiku jest super! Kupowanie rzeczy dla dziecka jest cudowne! Mogę sie tym zajmować zawodowo [emoji6]