reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Bedzie ale on mi nie pomoze tak jak ona od tej strony "medycznej".
Niestety mamy ful beznadziejnych położnych
Jeden z wpisów na gdzie rodzic
1519824029-f2de7ec35f3fdae1-aaaaaa.jpeg
.
Wole miec kogos obok kto wie więcej o porodach i pomoze mi od praktycznej strony, a maz bedzie wspierał duchowo i tez masowal czy podawał wode.
On tez bedzoe sie czul pewniej, bo ten ciezar odpowiedzialności spsdnie na kogos mi zyczliwego i kompetentnego, jesli będę miala pecha i trafi nam się "pani Bożena".

9ewnqqmznpxcwjj5.png

O matko co za babsko! Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Biedna by była pani Bożena gdyby na mnie trafiła... oj biedna. [emoji36][emoji36][emoji36]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O matko co za babsko! Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Biedna by była pani Bożena gdyby na mnie trafiła... oj biedna. [emoji36][emoji36][emoji36]

No ja nie wiem jakbym sie zachowała w takiej sytuacji mając bóle i będąc 1 raz na porodowce... mąż pewnie by nia potrzasnal ale czy to by poskutkowało? U nas nie da sie opłacić położnej wiec chociaz doule bede miala.. bede się po prostu pewniej czula, maz tez

9ewnqqmznpxcwjj5.png

To się tylko tak mówi... Zmęczenie, bóle i stres zwyciężaja i mało która ma jeszcze siły dodatkowo szarpać się z chamską położną. Od tego jest osoba towarzysząca przy porodzie, choć nie wiem czy poza opieprzeniem takiej pani Bożeny można coś więcej zrobić

No ja nie wiem jakbym sie zachowała w takiej sytuacji mając bóle i będąc 1 raz na porodowce... mąż pewnie by nia potrzasnal ale czy to by poskutkowało? U nas nie da sie opłacić położnej wiec chociaz doule bede miala.. bede się po prostu pewniej czula, maz tez

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Pewnie, skoro oboje poczujecie się pewniej to jasne że warto ;)

Tutaj przy porodzie zazwyczaj jest ta sama położna którą prowadzi całą ciążę, więc znam ją na tyle że nie panikuję. Jeszcze... [emoji1]

A jeśli chodzi o panią Bożenkę to ja też nie wiem do końca jak bym reagowała, nigdy nie rodziłam. Ale ja w stresie, a już nie daj boże w bólu robię się strasznie wrednym babskiem, stąd moja uwaga [emoji2]

To się tylko tak mówi... Zmęczenie, bóle i stres zwyciężaja i mało która ma jeszcze siły dodatkowo szarpać się z położną. Od tego jest osoba towarzysząca przy porodzie, choć nie wiem czy poza opieprzeniem takiej pani Bożena można coś więcej zrobić
Dokładnie o tym mówię.
A taka potem focha strzeli i poród trwa dłużej, no nie czarujmy się- dobra położna i współpraca z nia to 3/4 sukcesu.. dlatego chce miec na pewno na kogo liczyć, mąż będzie jasne ale on medycznie i prakrycznie mnie nie wesprze, nie podpowie co mam robic itd.

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Pewnie, skoro oboje poczujecie się pewniej to jasne że warto ;)

Tutaj przy porodzie zazwyczaj jest ta sama położna którą prowadzi całą ciążę, więc znam ją na tyle że nie panikuję. Jeszcze... [emoji1]

A jeśli chodzi o panią Bożenkę to ja też nie wiem do końca jak bym reagowała, nigdy nie rodziłam. Ale ja w stresie, a już nie daj boże w bólu robię się strasznie wrednym babskiem, stąd moja uwaga [emoji2]

No to super, ja swoja poznam w chwili przyjścia na porodowke i nie wiem na kogo trafie:/

9ewnqqmznpxcwjj5.png

No to super, ja swoja poznam w chwili przyjścia na porodowke i nie wiem na kogo trafie:/

9ewnqqmznpxcwjj5.png
To tak jak ja, nie wiem na kogo trafię. Co prawda w szpitalu, w którym chciałabym urodzić można wybrać i opłacić położną, która jest z rodzącą cały czas, ale to wydatek rzędu 8stów, dla mnie dużo [emoji53]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak ja, nie wiem na kogo trafię. Co prawda w szpitalu, w którym chciałabym urodzić można wybrać i opłacić położną, która jest z rodzącą cały czas, ale to wydatek rzędu 8stów, dla mnie dużo [emoji53]

Ja bym zapłaciła gdybym miała taką możliwość... no ale nie mam;/

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Ok wszystko pięknie ładnie a co jeśli położna, którą opłacamy akurat w tym samym czasie ma inną rodzącą, która też jej zapłaciła? Wiem że ekstremalna sytuacja ale wszystko się może zdarzyć

reklama
O tym nie pomyślałam, ale rzeczywiście może się tak zdarzyć, żadna z nas nie wie kiedy dokładnie nadejdzie TEN dzień

Do góry