angela21_21
Fanka BB :)
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Brzusio śliczny [emoji4] bardzo podobny wielkościowo do mojego25 tydzień [emoji16][emoji4]
Ja tam żadnych 14 kg nie widzę- jedyne co do przodu jest to brzuszek [emoji6]No ja już 14 kg do przodu a gdzie to do końca [emoji4]
Sprawdź sobie na allegro- na pewno na niektórych aukcjach podają wymiary mierzone na płasko w opisie [emoji4]Dziewczyny czy któraś z was ma ubranka z Next albo ma możliwość wybrać się do sklepu?
Potrzebuje dł i szer w cm body w rozmiarówce 56 lub 50. Wiem, że oni maja zawyżoną rozmiarówkę. A nie chce się walnąć przy zakupie, bo u nich zwrot jest z PL do GB [emoji17]
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Sprawdź sobie na allegro- na pewno na niektórych aukcjach podają wymiary mierzone na płasko w opisie [emoji4]
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
A powiedzcie, bo już nie pamietam jak to u nas było- dajecie coś "ekstra" położnej za to, że przychodzi do Was?Ja aż sobie sprawdziłam w książeczce zdrowia Małej i u mnie polozna byla 9 razy po porodzie. Z tym, ze Mała miała dlugo utrzymująca się żóltaczkę.
Przy tej ciazy bede chciala znalezc inna polozna, bo tej nie mam nic do zarzucenia i generalnie w porzadku poza jakimis doradczymi kwiatkami
Radząc np. żeby dawać Małej wodę do picia w butelce w duzych ilosciach ("zeby wypijala butelke wody 240 ml" (a ja kp) czy tez przemywac pępek spirytusem. Też prawie siedzielismy w domu ponad 1,5 miesiaca, bo powiedziala, ze na pole (maj!) wychodzi sie z dzieckiem, ktore wagowo przekroczy 4 kg.
Ona przychodzila prywatnie, ale miala podpisaną umowe z NFZetem na prywatną działalnosc.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Może spróbuj inhalacji? Nawilżysz jej gardło i powinno być jej lżej. Tak ze 3 x dziennie może. Ja tak robię jak malucha meczy kaszel i zwykle pomaga, jeśli nie jest to nic poważniejszego.A powiedzcie, bo już nie pamietam jak to u nas było- dajecie coś "ekstra" położnej za to, że przychodzi do Was?
I drugie moje pytanie- dziewczyny, pomóżcie, bo już nie mam pomysłu.. :/ Wróciłam z corką (prawie 8 lat) tydzień temu z Bukowiny. Po powrocie zaczęła w dzien troche kaszleć, takim suchym kaszlem. Dawalam jej syrop Ceruvit junior, bo on jej zawsze pomaga. Córka generalnie nie choruje, antybiotyk brala raz w źyciu w związku z problemami jelitowymi. W nocy ze środy na czwartek zaczęła nam tak kaszleć, że myślałam że płuca wypluje. Dalej kaszel suchy. Poszłyśmy w czwartek do lekarza, lekarka ją zbadała i mówi, że nawwr nie wie co jej przepisać, bo osłuchowo okej, gardło leciutko zaczerwienione, nos suchy i generalnie ona tu żadnej choroby nie widzi.. No bo ani temperatury, ani bólu gardła, ani kiepskiego samopoczucia córka nie ma.. Przepisała nam do psikania Argentin i syrop Actifed. Podaje to małej, dostaje herbate z sokiem malinowym, mleko z miodem i kurcze nic nie pomaga :/ O ile w dzień kaszle od czasu do czasu, to w nocy jak sie położy -dramat, jeden wielki kaszel. Ani ona sie nie wysypia, ani my. Kończą nam się ferie i w poniedziałek chciałabym ją puścic do szkoły, ale z kaszlem? .. Nie wiem już, czy to jakis wirus, czy od smogu, czy pieron wie co to za dziadostwo? Może któraś z Was miała cos podobnego i może doradzić, czym walczyć z takim kaszlem?