reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja tak samo :) syna tam rodzilam, no i mam tam swoją położna i dr prowadząca :) jeszcze się okaże że będziemy razem rodzić :D

Mamy podobne terminy, więc to niewykluczone :) Ja właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia, ale położnej jeszcze nie wybrałam. Wszelkie rekomendacje mile widziane, bo to moja pierwsza ciąża i jestem zielona :) :)

reklama
Kokos .... AAaaa wszystko co kokosowe to też chodzi za mną. Ostatnio chyba ze 4 razy kupowałam princesse kokosową...

Kiedyś sporo ćwiczyłam i miałam naprawdę taka fajną figurkę, ale potem się zapuściłam i teraz w ciąży to wychodzi, chociaż staram się coś robić , nie zasiedzieć się, ale i tak już sporo przytyłam a to dopiero połowa. Mam nadzieje,że po narodzinach będę mieć większą motywację do ćwiczenia i trzymania diety. Bo najgorsze jest to że ja uwielbiam jeść....

Ja po drugim dziecku ćwiczyłam jak głupia, aż miałam mięśnie na brzuchu wyrobione, ale odkąd we wrześniu 2016 trafiłam do szpitala (nie z powodu ćwiczeń) to się rozleniwilam. Tzn ćwiczyłam ale lajtowo i też troche przybrałam przed ciążą. Ale może tak zdrowiej dla dziecka. Nie przejmuję się. Po ciąży się zrzuci :)
a smaki mam na mleko w proszku

Jeśli masz jakiś pakiet z pracy to stamtąd powinnaś wziąć zakres.

Napisane na ASUS_X007D w aplikacji Forum BabyBoom
Tak U męża w pracy opłacamy medicover. To do jego kadr zadzwonić by się dowiedzieć?
@Mecenasowa27 zadzown do najbliŻszego oddziału i zapytaj w rejestracji powinni udzielić odpowiedzi a jak nie to zajedz i zapytaj o ile w Suwałkach jest ich oddzial lub w Augustowie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Najbliższy oddział chyba jest w Białymstoku. I tak u mnie.Na Podlasiu mało punktów ma kontrakt z medicoverem ale wiem że jedno laboratorium ma więc po co mam płacić skoro mogę robić na medicover tylko chyba nie wszystkie badania i chciałabym się dowiedzieć jakie mi przysługują

Mamy podobne terminy, więc to niewykluczone :) Ja właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia, ale położnej jeszcze nie wybrałam. Wszelkie rekomendacje mile widziane, bo to moja pierwsza ciąża i jestem zielona :) :)
Moja trzecia więc ja bez szkoły bo jak już dwójkę "wydusilam" to i trzecie jakoś wyjdzie :D

I ja :) rozważam szpitale na Jaczewskiego i na Staszica. Na Jaczewskiego leżałam już tydzień na patologii ciąży i tam jest spoko opieka i atmosfera, więc jeśli byłyby jakieś problemy i trzeba by się położyć wcześniej, to na pewno tam. Ale z kolei tam o oddziale poporodowym słyszałam niekoniecznie świetne opinie, no i ten zakaz odwiedzin na salach mnie przeraża trochę :)
Rodzilam i na Jaczewskiego i na Staszica... i wybieram Staszica... jeśli chodzi o porodowke to chyba wygrywa z Jaczewskiego...

A tam wystarczy podac dane, czy coś wiecej trzeba wypelnic? Bo ja wpisalam tylko dane adresowe, a tam gdzie bylo pytanie kogo oczekujesz to wpisalam tylko date porodu, bez plci, bo płeć poki co nie znana. To wystarczy, zeby wyslali paczke z gadżetami?
Podałam dane adresowe i datę porodu (bez nr telefonu i zgody na wysyłanie informacji żeby nie mieć spamu) i tam trzeba było zaznaczyć że chce się otrzymać darmowy gadzet. Potem dostałam maila ze dziękujemy za rejestrację.

reklama
Ale brzusio piekny[emoji7]
Mi się marzy już duuuzy brzuszek , ale wiem że prędko zatesknie za małym bo pewnie kręgosłup boli.
U Was się pewnie brzuszki zatrzymają w pewnym momencie A mój wyskoczy i dogonie Was[emoji4]
Niekoniecznie ;) Ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie taki brzuszek jak Ty teraz. I do końca ciąży był dużo mniejszy niż u innych dziewczyn ;) Zresztą w drugiej ciąży też miałam mniejszy niż większość, taka chyba moja uroda. Teraz mam duży brzuch, ale to wynik właśnie braku wypracowanych mięśni po poprzednich ciążach. Ja tam Ci zazdroszczę, mały brzusio jest fajny :)

Do góry