reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No oczywiście wróci czy nie to po takim zachowaniu nie może mu to ujść na sucho. A to że nie powiedział rodzicom no cóż można różnie tłumaczyć. Albo się bał albo może i sam nie wie co robi i nie jest pewny. Ale to nie czas na takie zabawy z Tobą. Więc szczerze popieram spakuj, odwiez i powiedz tesciom. Bo w końcu by się to obróciło że ich syn jest nieskazitelny a wina spadła na Ciebie. Albo inaczej on wróci po takiej akcji a oni nie będą wiedzieć jak ich syn potrafi być nieodpowiedzialny. To czy zasługuje na drugą szansę gdyby zmadrzal to już Twoja decyzja. Ja myślę że każdy na nią zasługuje co nie znaczy że nie ma ponosić konsekwencji swoich czynów. I nie płacz już!!! Wiem że ci przykro ale myśl o Maluszku. Będzie dobrze wiem że to głupio brzmi ale... trzeba to przeczekac. Taka moja rada. U mnie działa nawet w bardzo tragicznych sytuacjach mojego życia. Po prostu zacisnąć zeby i poczekać bo czas wiele zmienia. Również na dobre. [emoji3]
Się upisalam.... ;)

p19ucsqv6rf79f3c.png
Jesteś cudowna[emoji3] wszystko co piszesz to czysta prawda i zgadzam się z tobą w 100% ale nie jest łatwo. Kazda myśl leci w jego kierunku. Wiem ze potrzebuje czasu. I chyba cierpliwosci

f2w3rjjgodcc729t.png

reklama
Ja tego nie rozumiem wgle... Jak można na USG nie zauważyć,że nie ma dziecko rąk i nóg ... Ja dziś na USG widziałam nawet paluszki [emoji173]- 3d/4d, bo na tym zwykłym mimo , że mi pokazywał to tylko kiwałam głową, że widzę- dla mnie to czarna magia .

f2w3skjoapwrgv7j.png
Rozmawiam w nd z moja lekarz, powiedziala mi, ze po 30 tygodniu ciazy istnieje mozliwosc odlaczenia sie nozek lub raczek, nawet jesli wczesniej dzidzius rozwijal sie prawidlowo.. Moze byc tez tak z uchem. Tez mnie to zawsze zastanawialo. ale jak widac natura rzadzi sie wlasnymi prawami. Pod koniec ciazy dzidzius jest na tyle duzy ze moze byc to niewykrywalne przez USG. Jest to zespół taśm owodniowych. - To są pasma, które odklejają się podczas ciąży w brzuchu. Owijają się wokół kończyn, dokonując amputacji. Dziecku obcięło kończyny.

Ja mialam wczoraj oropny wieczor. Spalam od 20. W pracy rozbolala mnie glowa, wrocilam do domu, zrobilam obiadokolacje bylo mi zle wiec myslalam ze jak zjem to mi pomoze, ale bylo mi jeszcze gorzej. Tak mnie mdlilo... wiec poszlam spac :)
Ja we wtorek kupilam spioszki w pepco ;) poza tym chce juz 7.12 ;) moze dzidziol sie ladnie odwroci i pokaze czy jest chlopcem czy dziewczynka:)
Wiecie jak mi brzuch wyszedl ??? Widac :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

No teraz mogę Wam odpisać na spokojnie Przede wszystkim jeszcze raz dziękuję za wszystkie kciuki - pomogły [emoji1]
Badanie było bardzo dokładne. Najpierw wywiad, potem usg. Łącznie 40 min u lekarza [emoji54] Przeziernosc dobra 1.8, kość nosowa widoczna, ręce, nóżki, serce, mózg - wszystko prawidłowe. Junior na 7 cm !!! No normalnie wielkolud [emoji38] znaczy nie wiem czy to Junior czy Juniorka bo pani doktor powiedziała ze jest tak ułożony ze nie widać [emoji6] to nic poczekamy... za tydzień mam wyniki Pappy ale... musi być dobrze [emoji4] Ryzyko z mojego wieku ( przypomnę 38) spadło do ryzyka 25- latki [emoji23]ta dam[emoji1]
Gratuluję wszystkim wczorajszym wizytujacym świetnych wyników [emoji179] Jestem pewna że reszta czekających tez takie będzie miała [emoji4] Buziaczki [emoji105]

Cześć Dziewczynki

Suelen mój Szymonek też ma katar, a do tego brzydki wykrztusny kaszel, więc będę próbowała się dzisiaj dodzwonić do mojej znajomej doktor, aby pojechać i osluchac go.

Witaj Katii, ale fajnie, ze jeszcze kolejna czerwcoweczka dolacza do nas :) ja mam niedoczynnosc tarczycy w przebiegu Hashimoto. Ale masz wysokie TSH, zrobiła Ci się teraz niedoczynność. Musisz koniecznie zacząć brać lek.

Caixa mnie nie swedzi skóra.

Jakie macie plany na dzisiaj dziewczyny? My pewnie przez to przeziębienie będziemy zalegać w domu, a na obiad planuje zrobić gulasz i do tego placuszki ziemniaczane, mniaaaam.
Wczoraj powiedziałam w pracy o ciąży. Od 1 grudnia idę oficjalnie na L4 :)
Daj mi trochę siły i natchnienia żebym i ja w pracy w końcu powiedziała [emoji5]

reklama
Rozmawiam w nd z moja lekarz, powiedziala mi, ze po 30 tygodniu ciazy istnieje mozliwosc odlaczenia sie nozek lub raczek, nawet jesli wczesniej dzidzius rozwijal sie prawidlowo.. Moze byc tez tak z uchem. Tez mnie to zawsze zastanawialo. ale jak widac natura rzadzi sie wlasnymi prawami. Pod koniec ciazy dzidzius jest na tyle duzy ze moze byc to niewykrywalne przez USG. Jest to zespół taśm owodniowych. - To są pasma, które odklejają się podczas ciąży w brzuchu. Owijają się wokół kończyn, dokonując amputacji. Dziecku obcięło kończyny.
Dzięki za informacje [emoji23] wgle nie będę tego czytała. Moja głowa będzie spokojniejsza .

Justyna - czytałam o twojej sytuacji i nie wierzę, że normalny człowiek może zostawić swoja kobietę w ciąży po wielu latach. Co za dupek[emoji37] ale nic się nie martw , masz kochającą rodzinę to najważniejsze , że nie jesteś sama. Ja gdybym się rozeszła z mężem nie miałabym , gdzie wrócić. Czas leczy rany , ale masz racje . Jedź do teściów i z nimi porozmawiaj.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry