reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

dziewczyny gratuluję cudownych widoków dzieciaczków i serduszek. Niezapomniane momenty.

Kurcze a ja nadal biorę tylko kwas foliowy....hmm może kupię jakieś witaminki bo gin dopiero 25 listopada:eek:
Co Wy bierzecie? w sensie firmy? Nie chcę niepotrzebnie przepłacać jak w pierwszej ciąży gdzie za witaminy dawałam ponad 40 zł, a potem inny ginekolog pukał się w głowę kto mi zlecił niepotrzebnie tak drogie suplementy.:dry:
ja obecnie mam Mama plus firmy Olymp, ale strasznie duże kapsuły , cięzko łykać, a mój gin dziś wspominał coś o Febidin,, więc jutro chyba podpytam o to w aptece

reklama
dziewczyny gratuluję cudownych widoków dzieciaczków i serduszek. Niezapomniane momenty.

Kurcze a ja nadal biorę tylko kwas foliowy....hmm może kupię jakieś witaminki bo gin dopiero 25 listopada:eek:
Co Wy bierzecie? w sensie firmy? Nie chcę niepotrzebnie przepłacać jak w pierwszej ciąży gdzie za witaminy dawałam ponad 40 zł, a potem inny ginekolog pukał się w głowę kto mi zlecił niepotrzebnie tak drogie suplementy.:dry:
ja brałam femibion 1 ale naczytałam sie ze po nim urodziło się dużo dzieci z autyzmem. teraz biore falvit mama. cena fajniejsza jest ich wiecej, a jak porownałam ilości minerałów to też jest lepszy ;) tylko tabletki trochę duże.

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Woroniasta...kolejny dowód na to, że dobrze, że zmieniałaś lekarza. Swoją drogą to ciekawie jak badanie cytologiczne miałoby zaszkodzić dziecku, przecież teraz non stop nam tam grzebią;)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam robionej dlatego, że miesiąc przed ciążą robiłam kontrolnie i lekarz uznał że tamte wyniki wystarczą. We wszystkich spisach badań w 1 trymestrze jest jednak cytologia.
Ja teraz jeszcze robiłam cos takiego jak "czystość pochwy". Nigdy nie miałam , więc nawet nie wiem jak będą opisane wyniki [emoji23][emoji23][emoji23]

oar8pg4njr6t44vs.png

Chciałam Wam dziewczęta podziękować za poradę z wczoraj , by pojechać na pogotowie , bo u lekarza miałam prawdopodobnie pusty pęcherzyk i bym do czwartku musiała czekać . Byłam . Przy badaniu juz plamiłam , okazało się , że pęcherzyk mój jest pusty . Zarodek nie rozwijał się prawidłowo . Był bardzo bardzo maleńki . Lekarz powiedział mi o 2 tygodniach oczekiwania na miesiączkę ewentualnie po tym czasie skontaktować się z nim na badania . :-( :(
Niestety dziś dostałam miesiączki , okropny ból , żal i przede wszystkim złamane serce . Maleństwa nie było ze mną a już tak go kochałam . :(:(:( Niestety muszę Was opuścić , życzę Wam wszystkim zdrowia oraz Waszym maleństwom by wszystko było tak jak powinno być . Do zobaczenia może na forum w przyszłości
Kochana,trzymaj sie i nie poddawaj. Pamietaj,po kazdej burzy wychodzi slonce. I na pewno niedlugo znow bedziesz szczesliwsza,i tym razem na pewno wszystko bedzie w porzadku tylko pamietaj,trzeba duzo wypoczywac.

uwo9dqk323h73wzt.png

Dziewczyny a jak tam u was z objawami? Puszczają coś czy dalej tak jak na początku? Ja mam dopiero 7 tydzień i od dwóch dni mam mdłości jak tylko coś świeżego poczuje a jak czegoś nie przegryze to od razu mnie ssie i do tego ta senność i takie ogólne niechciejstwo do wszystkiego. Plecy i brzuch pobolewaja uff a z suplementu to mam pregne plus tabletki malutkie ale cena okropna o_O prawie 40 zl

reklama
hej dziewczynki !!!
miałyście w pierwszym trymestrze robioną cytologię? i co wasi gin mówą na temat suplementacji w ciąży zestawami witamin typu Mama plus itp. bo byłam ostatnio u dwóch ginekologów i słyszałam dwie skrajnie różne opinie.. a jak to u Was było?
Cytologie mialam robiona na ostatniej wizycie pod koniec pazdziernika :-) a witaminy ginekolog zaleca bo to i nas wzmacnia bo organizm potrzebuje wiecej witamin a wiadomo ze w jedzeniu nie ma az tyle ich zebysmy tylko z pozywienia czerpaly witaminy.ja biore pregna plus i polecam.

uwo9dqk323h73wzt.png

Do góry