reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny. Proszę o rady - macie jakieś sprawdzone sposoby na nudności?
Co do mojej ciąży.. To niepotwierdzona... Na usg niestety nie było widać zarodka, a jedynie pusty pęcherzyk... Moja Pani ginekolog pocieszyła mnie, że to może być za wcześnie (dopiero 6 miesiąc) :(( Kolejna wizyta pod koniec października, to oczekiwanie jest najgorsze...
U mnie w pierwszej ciąży pomagało jedzenie [emoji16] dlatego przytyłam w 2 miesiące prawie 15 kg [emoji37] Najgorsze były wyjścia na badania, kiedyś nawet zwymiotowałam pod przychodnia [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W którym tygodniu powinno bić serduszko ? Nie pamiętam jak to było z córką, bo na poczatku ciąży byłam u lekarza co tydzień . Ja we wtorek chcę już widzieć serce , bo chyba z tego stresu nie wyrobie. Będę prawdopodobnie w 7 tyg.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wizytę mam dopiero 27.10 ale chyba w najbliższy piątek pójdę na usg bo juz też nie mogę się doczekać :-D

hchy3e3kuymdy6n0.png

A właśnie, jak to jest z obliczaniem wieku ciąży? Lekarze liczą od 1szego dnia miesiączki? A jeśli znam datę owulacji? Co więcej, znam najprawdopodobniej datę zagnieżdżenia komórki... Jak więc dokładnie obliczyć który to tydzień?
Miesiączka 31.08
Zbliżenie 9.09
Owulacja 12.09

hchy3e3kuymdy6n0.png

reklama
Do góry