reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Emkaa ja też mam przeczucie, że będzie chłopiec, chociaż ciąża zupełnie inna niż poprzednia, a pierwszy też był chłopczyk[emoji4]
U mnie z objawów, to praktycznie tylko brak miesiączki i 3 pozytywne testy. Chociaż jeszcze czekam, bo wychodzi niby 5 tydz, ale wiem, że owulka była kilka dni później.
Nie mogę już się doczekać wizyty u ginka. Umówiłam się na 17, żeby bylo już serduszko [emoji173]

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka! Witam dziewczynki! Coś czuję że to przymusowe zwolnienie przyciągnie mi się do końca. Wczoraj miałam dyskusje na ten temat z moim K. Jakie to ryzyko, jaka moja praca jest stresujaca że muszę dbać o dziecko itp nie wiem co mu tak zależy żeby zamknąć mnie w domu. Koniec końców chyba będę musiała faktycznie zrezygnować z pracy bo jak się coś stanie to do kogo będę mieć pretensje :(

Dziewczyny macie jakieś przeczucia co do płci ? Ja czuje się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży więc myslelze będzie chłopiec - mam juz córeczkę. Oczywiście mi jest zupełnie bez znaczenia . Najważniejsze, żeby było zdrowe.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej ciąży czułam że będzie chłopczyk i się sprawdziło... Teraz jestem prawie pewna, że będzie dziewczynka, choć to dopiero początek ;-)

hchy3e3kuymdy6n0.png

Hejka! Witam dziewczynki! Coś czuję że to przymusowe zwolnienie przyciągnie mi się do końca. Wczoraj miałam dyskusje na ten temat z moim K. Jakie to ryzyko, jaka moja praca jest stresujaca że muszę dbać o dziecko itp nie wiem co mu tak zależy żeby zamknąć mnie w domu. Koniec końców chyba będę musiała faktycznie zrezygnować z pracy bo jak się coś stanie to do kogo będę mieć pretensje :(
Kochana ja myślę, że wcale nie chodzi mu o zamknięcie Cię w domu... Po prostu martwi się o zdrowie Twoje i dzidziusia... Na mój gust powinnaś w tej sytuacji odpuścić z pracą, jeszcze się napracujesz ;-)

hchy3e3kuymdy6n0.png

Kochana ja myślę, że wcale nie chodzi mu o zamknięcie Cię w domu... Po prostu martwi się o zdrowie Twoje i dzidziusia... Na mój gust powinnaś w tej sytuacji odpuścić z pracą, jeszcze się napracujesz ;-)

hchy3e3kuymdy6n0.png
Pewnie tak zrobię tylko doznalam szoku, inaczej sobie to wszystko wyobrazalam... No ale będzie dobrze, najważniejsza dzidzia :)

Majka a gdzie pracujesz jesli moge zapytac? Tzn chodzi mi raczej ogolnie co to za rodzaj pracy. Stres na pewno nie sprzyja. Ja juz wczesniej mialam przeczucia, ze drugi tez bedzie synek :). Zobaczymy, w sumie bym chciala, ale wiadomo, ze zdrowie najwazniejsze. U mnie zaczynaja sie poranne mdlosci, jak tylko wstaje to musze cos zjesc, bo mnie muli strasznie.
Witam nowe mamusie ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zamierzam pracować jak najdlużej. Stesujacej pracy nie mam , trochę ryzykowna , bo to przedszkole wiadomo choroby itd, ale z drugiej strony to moja córka też mogła by coś z przedszkola przynieść lub można się zarazić czymś w sklepie, na ulicy nie ma co popadać w paranoje. Będę ciągnęła puki dam radę.

Zazdroszczę wszystkim potwierdzenia od lekarza. Ja co prawda juz tydzień temu testowalam , ale w poprzedniej ciąży poszłam zaraz po teście i nic nie było widać teraz dałam trochę czasu. Sziedzę jak na szpilkach [emoji3]oby do wtorku.

A co do poronień. Dziewczyny uszy do góry trzeba myśleć pozytywnie , bo zamartwianie się nic nie da, dla naszych dzieci lepiej będzie jak wyluzujemy. Czytałam też, że większość poronień to płody uszkodzone genetycznie, dlatego to nie my mamy na to wplyw.

Majka a gdzie pracujesz jesli moge zapytac? Tzn chodzi mi raczej ogolnie co to za rodzaj pracy. Stres na pewno nie sprzyja. Ja juz wczesniej mialam przeczucia, ze drugi tez bedzie synek :). Zobaczymy, w sumie bym chciala, ale wiadomo, ze zdrowie najwazniejsze. U mnie zaczynaja sie poranne mdlosci, jak tylko wstaje to musze cos zjesc, bo mnie muli strasznie.
Witam nowe mamusie ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Pracuję na produkcji gastronomicznej. Dojezdzam 35km na 4.00 rano i biegam przez 8 nie raz 9 godzin zależy jak nam pójdzie. W sumie robimy na moim dziale ok 2.000 bagietek a cała produkcja zaczyna się od mojego stanowiska. Na koniec robię zwroty i szarpie się z koszami a i do sprzątania jest sporo. Stres jest bo każda dostawa musi wyjechać o określonej godzinie a i trzeba jeszcze przygotować półprodukty na następny dzień a wszyscy chcą po tych 8 godzinach wyjść. W sumie to coś jak akord.

Pracuję na produkcji gastronomicznej. Dojezdzam 35km na 4.00 rano i biegam przez 8 nie raz 9 godzin zależy jak nam pójdzie. W sumie robimy na moim dziale ok 2.000 bagietek a cała produkcja zaczyna się od mojego stanowiska. Na koniec robię zwroty i szarpie się z koszami a i do sprzątania jest sporo. Stres jest bo każda dostawa musi wyjechać o określonej godzinie a i trzeba jeszcze przygotować półprodukty na następny dzień a wszyscy chcą po tych 8 godzinach wyjść. W sumie to coś jak akord.
Faktycznie ja bym nie ryzykwała. Idź na zwolnienie i nie zastanawiaj się . Pracę zawsze się znajdzie a dziecko to największy skarb.

reklama
No to jak dla mnie taka praca to hard core [emoji12] Pomyśl sobie że zwolnienie to będzie taki bonusowy urlop :-D

hchy3e3kuymdy6n0.png

Do góry