reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Miałam dziś klientkę, rozmawiałyśmy o ciąży, noworodkach itp. Przeraziłam się, jak opowiedziała mi o jakichś witaminach dla kobiet w ciąży (chyba Femibion albo coś z Fem na początku) które zawierały zmutowany kwas foliowy, po którym dzieci rodziły się z autyzmem :-/ I o szczepieniach dla dzieci dała mi taki wykład że aż włos się jeży na głowie :-/
Ja już jakiś czas temu odstawiłam witaminy i zostawiłam sam kwas foliowy...

hchy3e3k141c0230.png

Ja przyjmuję folian, zmetylowaną formę kwasu foliowego. Jeśli ma się mutację genu mthfr to organizm magazynuje toksyny zamiast je wydalac, i wtedy wlasnie taki kwas foliowy może szkodzić dziecku. Taką mutację ma podobno ok 50% osób. W każdym razie ja biorę folian i czuję się bezpieczniej

74703e3ksg0ul1uj.png

Miałam dziś klientkę, rozmawiałyśmy o ciąży, noworodkach itp. Przeraziłam się, jak opowiedziała mi o jakichś witaminach dla kobiet w ciąży (chyba Femibion albo coś z Fem na początku) które zawierały zmutowany kwas foliowy, po którym dzieci rodziły się z autyzmem :-/ I o szczepieniach dla dzieci dała mi taki wykład że aż włos się jeży na głowie :-/
Ja już jakiś czas temu odstawiłam witaminy i zostawiłam sam kwas foliowy...

hchy3e3k141c0230.png
Ja też już dawno odstawiłam witaminy i tylko folik. Mi się wydaje że to po prostu zmienia się moda i akurat teraz wyszukuje się więcej na ten czy inny temat. Jak chodziłam w ciąży 8 i 9 lat temu wszystkie lykalysmy witaminy i było ok

Sokoleoko o matko, ale strasznie niemiłe wspomnienia masz z tego szpitala, bardzo mi przykro :( mnie spotkały same pozytywy, dlatego tez mogę się tak wypowiadać o oddziale ginekologicznym w Wejherowie. A dr Kubicka rzeczywiście, przypomniało mi się- ostatnio, gdy byłam na wizycie, to położna, gdy odebrała tel., to powiedziała, ze dr już nie przyjmuje nowych pacjentek. Szkoda.
Taki mój przypadek jest wyjątkowy;) ale szczerze mówiąc dużo dobrego slyszalam o tym szpitalu. Siostra męża tam rodzila i tez mówi ze spoko

Majka nie wiem w ktorym tyg zaczyna sie 3miesiac.

Duzo widze nas na wizyte w srode. Ale bedzie dzien.

Palusiowa mi.lekarka tez powiedziala ze serduszko wolno.bije ale w ogole sie tym nie przejelam. Zarodek mial 3mm. wtedy dopiero zaczyna serce bic. Na poczatku bije w rytmie serca matki, dopiero jak rosnie przyspiesza. Czytalam o tym na blogu mamaginekolog. Jest wazne aby przyspieszylo ale na samym poczatku moze bic wolno.
To jest tez powod mojej wizyty teraz oraz moja historia i badania progesteronu. Ale ciesze sie na wizyte bo ciezko by mi byloby mi wytrzymac do 13tc.

Dobranoc!!

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Sprawdzilam 3miesiac trwa od 10tc do 13tc. Czyli mi jeszcze niecale 2tyg zostaly

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Do góry