reklama
KaSia86
Fanka BB :)
Miałam dziś klientkę, rozmawiałyśmy o ciąży, noworodkach itp. Przeraziłam się, jak opowiedziała mi o jakichś witaminach dla kobiet w ciąży (chyba Femibion albo coś z Fem na początku) które zawierały zmutowany kwas foliowy, po którym dzieci rodziły się z autyzmem :-/ I o szczepieniach dla dzieci dała mi taki wykład że aż włos się jeży na głowie :-/
Ja już jakiś czas temu odstawiłam witaminy i zostawiłam sam kwas foliowy...
Arya88
Ja przyjmuję folian, zmetylowaną formę kwasu foliowego. Jeśli ma się mutację genu mthfr to organizm magazynuje toksyny zamiast je wydalac, i wtedy wlasnie taki kwas foliowy może szkodzić dziecku. Taką mutację ma podobno ok 50% osób. W każdym razie ja biorę folian i czuję się bezpieczniej
Ja też już dawno odstawiłam witaminy i tylko folik. Mi się wydaje że to po prostu zmienia się moda i akurat teraz wyszukuje się więcej na ten czy inny temat. Jak chodziłam w ciąży 8 i 9 lat temu wszystkie lykalysmy witaminy i było okMiałam dziś klientkę, rozmawiałyśmy o ciąży, noworodkach itp. Przeraziłam się, jak opowiedziała mi o jakichś witaminach dla kobiet w ciąży (chyba Femibion albo coś z Fem na początku) które zawierały zmutowany kwas foliowy, po którym dzieci rodziły się z autyzmem :-/ I o szczepieniach dla dzieci dała mi taki wykład że aż włos się jeży na głowie :-/
Taki mój przypadek jest wyjątkowy ale szczerze mówiąc dużo dobrego slyszalam o tym szpitalu. Siostra męża tam rodzila i tez mówi ze spokoSokoleoko o matko, ale strasznie niemiłe wspomnienia masz z tego szpitala, bardzo mi przykro mnie spotkały same pozytywy, dlatego tez mogę się tak wypowiadać o oddziale ginekologicznym w Wejherowie. A dr Kubicka rzeczywiście, przypomniało mi się- ostatnio, gdy byłam na wizycie, to położna, gdy odebrała tel., to powiedziała, ze dr już nie przyjmuje nowych pacjentek. Szkoda.
Mati82
Początkująca w BB
Dziewczyny ja łykam i kwas i witaminy ale że tak powiem nie apteczne CaliVita naturalne.
KaSia86
W sumie racja, nie ma co dawać się zwariować :-)Ja też już dawno odstawiłam witaminy i tylko folik. Mi się wydaje że to po prostu zmienia się moda i akurat teraz wyszukuje się więcej na ten czy inny temat. Jak chodziłam w ciąży 8 i 9 lat temu wszystkie lykalysmy witaminy i było ok
Kum
Majka nie wiem w ktorym tyg zaczyna sie 3miesiac.
Duzo widze nas na wizyte w srode. Ale bedzie dzien.
Palusiowa mi.lekarka tez powiedziala ze serduszko wolno.bije ale w ogole sie tym nie przejelam. Zarodek mial 3mm. wtedy dopiero zaczyna serce bic. Na poczatku bije w rytmie serca matki, dopiero jak rosnie przyspiesza. Czytalam o tym na blogu mamaginekolog. Jest wazne aby przyspieszylo ale na samym poczatku moze bic wolno.
To jest tez powod mojej wizyty teraz oraz moja historia i badania progesteronu. Ale ciesze sie na wizyte bo ciezko by mi byloby mi wytrzymac do 13tc.
Dobranoc!!
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Duzo widze nas na wizyte w srode. Ale bedzie dzien.
Palusiowa mi.lekarka tez powiedziala ze serduszko wolno.bije ale w ogole sie tym nie przejelam. Zarodek mial 3mm. wtedy dopiero zaczyna serce bic. Na poczatku bije w rytmie serca matki, dopiero jak rosnie przyspiesza. Czytalam o tym na blogu mamaginekolog. Jest wazne aby przyspieszylo ale na samym poczatku moze bic wolno.
To jest tez powod mojej wizyty teraz oraz moja historia i badania progesteronu. Ale ciesze sie na wizyte bo ciezko by mi byloby mi wytrzymac do 13tc.
Dobranoc!!
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
reklama