reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A nie masz przy tym wszystkim upławów bardzo wodniatych? Ja mam ogromne.. Często nawet wkładka nie starcza dlatego nie wiem czy byłabym w stanie odróżnić upławy od wód..

Kup papierki lakmusowe - wody maja odczyn zasadowy i barwią na niebiesko. Pamiętaj, że mocz czasami też ma odczyn zasadowy, dlatego ważne by mieć pewność, że sprawdzasz wydzielinę z pochwy

74703e3kkwoaumma.png

reklama
A nie masz przy tym wszystkim upławów bardzo wodniatych? Ja mam ogromne.. Często nawet wkładka nie starcza dlatego nie wiem czy byłabym w stanie odróżnić upławy od wód..
No wlasnie tez mam . Ale zobserwowalam pewna zaleznosc i wykluczylam wody. Te uplawy byly np w duzej ilosci 2 razy dziennie. I zawsze w pozycji pionowej . Czyli jak siedzialam albo wstalam. Nigdy jak lezalam. A wody jak sie sacza to ponoc wlasnie na lezaco najbardziej bo glowka nie blokuje ujścia. Do tego jakbym ilosc uplawow porownala to zawsze dziennie jest taka sama . Powiedzialam to lekarzowi to usg mi zrobil sekunowe podglad i mowi łoo ma pani 4 kieszenie z wodami tak na to mowia i duze . Nawet nie mierze bo jest dobrze. Ale jak pani sie niepokoi to moge pania polozyc do szpitala na obserwacje. Nie chcialam . Mialam akurat wyniki krwi i moczu i mowil ze jakby cos tam sie dzialo to w wynikach by bylo. Ale nie wiem co mial na mysli ( jakie badanie) pewnie mocz.

Hej Dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ale donoszę, że urodziłam w 33 i 5 tc zdrowa córeczkę 2440g i 49cm. Malutka ma już 2 dni jest
słodziutka, dogrzewa się w inkubatorze ale jutro już będzie ze mną. Proszę o kciuki
Gratulacje dla mamy bliźniaczek [emoji846]
A dla Was wszystkich dużo wytrwałości na końcówce i łatwych porodów. Pozdrawiam [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej [emoji4] dawno Cię nie było. Ogromne gratulacje [emoji323] [emoji16] cudownie że malutka zdrowa. Co się stało że tak szybko wyskoczyła?

thgfikgneziy9g6d.png

Kup papierki lakmusowe - wody maja odczyn zasadowy i barwią na niebiesko. Pamiętaj, że mocz czasami też ma odczyn zasadowy, dlatego ważne by mieć pewność, że sprawdzasz wydzielinę z pochwy

74703e3kkwoaumma.png
A godzie takie papierki kupię? Jak chciałam kupić w aptece wkładki z wskaźnikiem pH to patrzył na mnie jak głupia i nie widziały co to...

reklama
A moj brzuch mam wrazenie wcale nie rosnie juz...
Samopoczucie o dziwo bardzo dobre :) wstaje jak emerytka, chodze jak slon... ale spoko ;)
Wielorybie i ja na kanapie ;) juz z rana ogarnelam takze leze :) pogoda beznadziejna zimno i sie chmurzy... zjadlam sniadanie i malenstwo szaleje... :)
Milego dnia !
w57v9jcgnqknki9s.png

Nie wiem w sumie czy to ok ale ja tak od 32 tyg miałam wrażenie że mój też nie rosnie. Gdzieś tak nawet 2 tyg temu stwierdziłam że zmalał. Ale teraz w 35/36 urósł znowu bo jakoś mi ciasno w spodniach ciążowych zrobiło. :p

Do góry