reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A nie masz przy tym wszystkim upławów bardzo wodniatych? Ja mam ogromne.. Często nawet wkładka nie starcza dlatego nie wiem czy byłabym w stanie odróżnić upławy od wód..

Kup papierki lakmusowe - wody maja odczyn zasadowy i barwią na niebiesko. Pamiętaj, że mocz czasami też ma odczyn zasadowy, dlatego ważne by mieć pewność, że sprawdzasz wydzielinę z pochwy

74703e3kkwoaumma.png

reklama
A nie masz przy tym wszystkim upławów bardzo wodniatych? Ja mam ogromne.. Często nawet wkładka nie starcza dlatego nie wiem czy byłabym w stanie odróżnić upławy od wód..
No wlasnie tez mam . Ale zobserwowalam pewna zaleznosc i wykluczylam wody. Te uplawy byly np w duzej ilosci 2 razy dziennie. I zawsze w pozycji pionowej . Czyli jak siedzialam albo wstalam. Nigdy jak lezalam. A wody jak sie sacza to ponoc wlasnie na lezaco najbardziej bo glowka nie blokuje ujścia. Do tego jakbym ilosc uplawow porownala to zawsze dziennie jest taka sama . Powiedzialam to lekarzowi to usg mi zrobil sekunowe podglad i mowi łoo ma pani 4 kieszenie z wodami tak na to mowia i duze . Nawet nie mierze bo jest dobrze. Ale jak pani sie niepokoi to moge pania polozyc do szpitala na obserwacje. Nie chcialam . Mialam akurat wyniki krwi i moczu i mowil ze jakby cos tam sie dzialo to w wynikach by bylo. Ale nie wiem co mial na mysli ( jakie badanie) pewnie mocz.

Hej Dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ale donoszę, że urodziłam w 33 i 5 tc zdrowa córeczkę 2440g i 49cm. Malutka ma już 2 dni jest
słodziutka, dogrzewa się w inkubatorze ale jutro już będzie ze mną. Proszę o kciuki
Gratulacje dla mamy bliźniaczek [emoji846]
A dla Was wszystkich dużo wytrwałości na końcówce i łatwych porodów. Pozdrawiam [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej [emoji4] dawno Cię nie było. Ogromne gratulacje [emoji323] [emoji16] cudownie że malutka zdrowa. Co się stało że tak szybko wyskoczyła?

thgfikgneziy9g6d.png

Kup papierki lakmusowe - wody maja odczyn zasadowy i barwią na niebiesko. Pamiętaj, że mocz czasami też ma odczyn zasadowy, dlatego ważne by mieć pewność, że sprawdzasz wydzielinę z pochwy

74703e3kkwoaumma.png
A godzie takie papierki kupię? Jak chciałam kupić w aptece wkładki z wskaźnikiem pH to patrzył na mnie jak głupia i nie widziały co to...

reklama
A moj brzuch mam wrazenie wcale nie rosnie juz...
Samopoczucie o dziwo bardzo dobre :) wstaje jak emerytka, chodze jak slon... ale spoko ;)
Wielorybie i ja na kanapie ;) juz z rana ogarnelam takze leze :) pogoda beznadziejna zimno i sie chmurzy... zjadlam sniadanie i malenstwo szaleje... :)
Milego dnia !
w57v9jcgnqknki9s.png

Nie wiem w sumie czy to ok ale ja tak od 32 tyg miałam wrażenie że mój też nie rosnie. Gdzieś tak nawet 2 tyg temu stwierdziłam że zmalał. Ale teraz w 35/36 urósł znowu bo jakoś mi ciasno w spodniach ciążowych zrobiło. :p

Do góry