reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Lekarz wie co robi ;) Mnie podali lek po którym robiło mi się słabo i na chwilkę traciłam przytomność + uderzenia gorąca. W życiu bym nie powiedziała że magnez w kroplówce tak na mnie zadziała, a mimo to go nie odstawili dopóki skurcze nie ustały... Oby skutki uboczne były jak najmniejsze w twoim przypadku, a najlepiej żeby ich wgl nie było:*

w57vyx8dubspq12k.png
Spoko spoko nie jesteś inna magnez na kazdego ma taki wpływ nie ostrzegali Cie? Dlatego on musi lecieć bardzo bardzo wolno i długo trwa ;)

reklama
Wionatq mały rośnie i to jest najważniejsze powolutku w swoim tempie ale rośnie nie dręcz się i nie szukaj w tym swojej winy bo jej nie ma, różnice między dzieciaczkami teraz są bardzo widoczne bo każda z nas jest na trochę innym etapie i dlatego nie ma co porównywać specjalnie

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Wionatq mały rośnie i to jest najważniejsze powolutku w swoim tempie ale rośnie nie dręcz się i nie szukaj w tym swojej winy bo jej nie ma, różnice między dzieciaczkami teraz są bardzo widoczne bo każda z nas jest na trochę innym etapie i dlatego nie ma co porównywać specjalnie

f2w3rjjgvkjhkndh.png
Dokładnie! Ty się zadręczasz bo malutki, a ja sobie myślę co ja robie że ta moja dzidzia jest taka duża [emoji23]
Wgl anegdotka. Zaczęłam rodzić w 32tc, mój M. się ostatnio przyznał że on się urodził w 32tc i wiecie ile ważył?! ponad 2500g !! To ile on by ważył gdyby się urodził w terminie? 6kg [emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

Lekarz wie co robi ;) Mnie podali lek po którym robiło mi się słabo i na chwilkę traciłam przytomność + uderzenia gorąca. W życiu bym nie powiedziała że magnez w kroplówce tak na mnie zadziała, a mimo to go nie odstawili dopóki skurcze nie ustały... Oby skutki uboczne były jak najmniejsze w twoim przypadku, a najlepiej żeby ich wgl nie było:*

w57vyx8dubspq12k.png

Wiem, że lekarz wie co robi. Ufam mu ale jak sie człowiek naczyta ulotki to zaczyna sie zastanawiać.
Ehhhhh i boje sie o ten zjazd ciśnienia, bedzie pewnie cieżko, ale nie ma co ryzykować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bo ja na to patrzę tak głupio że skoro waży wiecej tzn ze dobrze sie rozwija a jak tak mały to do tyłu jest i boję się że nie zdążę z tą niewydolnością szyjki mu pozwolić się rozwinąć i dobić chociaż 2,5kg.. Szyjka nie interesuje sie waga małego a kilogram to dużo do zdobycia.. Wiem że nie powinnam tak myśleć ale no u mnie się tak złożyło że boję się o każdy dzień.. Ale dzięki dziewczyny za miłe słowa :) niech rosną te nasze dzieci żeby były zdrowe to one są najważniejsze a już trudno z tym porodem to będzie jak będzie więc nie martwcie sie mamy tych większych dzidzioli :) Bellax widzisz synek Ci idzie w ślady tatusia ciesz się że masz pewna cc nie będzie niespodzianek chociaż :D swoją drogą to jestem ciekawa jak wyglądają i jak "nosi" się takie niemowlaki z waga urodzenia powyżej 5. Biedne mamy ciezko pewnie mają nie dośc że dzidzią swoje waży to łożysko przy większej też większe ojoj a ja narzekam że mi ciężko ;)

Wionatq, moja kuzynka urodziła się z wagą 1050 g. Urodziła się w terminie i jest okazem zdrowia. To było prawie 30 lat temu, gdy usg dopiero się pojawiało, więc taki okruszek był zaskoczeniem dla całej rodziny.

reklama
Do góry