reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Przy tak znaczących wizytach dali Ci rezydentkę? A z drugiej strony moze ona akurat dobrze wyliczyła i juz nie ma się co martwić [emoji6]

W tym szpitalu tylko i wyłącznie rezydenci mnie badali, w sumie 3razy...

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Dziewczyny mam pytanie do tych tarczycowych. Pisałyście ostatnio że spadł wam poziom tsh. Mi też spadł poniżej normy i endokrynolog zalecił mi zmniejszenie dawki euthyroxu, wczoraj robiłam badania po 3 tygodniach i tsh wzrosło do 0,89 ale ft4 spadło do 0,79 przy normie 0,93 - 1,7. Oczywiście mój endo poszedł na urlop a ja nie wiem co robić, doradźcie coś proszę.
Mi lekko zmniejszyl dawkę, ale kazał się nie denerwować, mimo tego że było 0,3. Powiedział że w ciąży najbardziej trzeba się martwić jak jest za wysokie. Ft3 i ft4 mieściło mi sie w normie i nie znam się więc nie pomogę w tej kwestii.

Emkamat to łobuziak.

Już bliżej niż dalej dziewczyny, choć podejrzewam że im bliżej terminu tym więcej jęków i stękań będziemy na forum odstawiać.

Wczoraj wieczorem znów zaliczyliśmy pediatre i dobrze, bo zmienił małemu leki i dziecko mi odżyło. Przez te choroby cały czas nie miałam czasu zająć się na poważnie pakowaniem torby, moze w weekend mi się uda.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

No to jednak gigant :)

Zalamujcie mnie dalej :p jeszcze się posmialan z lekarzem bo się pytał ile pierwszy ważył no to mówię, ze 2890 a lekarz "ale to wcześniak?" mówię że nieeee, ze w terminie a lekarz na to, ze to ten chyba przez tą żywność modyfikowana tak nadrabia :D ;)
Masakra, 2890 nie mogłam urodzić, 4 kg ni huhu sie nie uda

Zalamujcie mnie dalej [emoji14] jeszcze się posmialan z lekarzem bo się pytał ile pierwszy ważył no to mówię, ze 2890 a lekarz "ale to wcześniak?" mówię że nieeee, ze w terminie a lekarz na to, ze to ten chyba przez tą żywność modyfikowana tak nadrabia :D ;)
To drugi porod wiec tez moze byc inaczej. Kolezanka drugiego syna ponad 4 kg bez problemu urodzila, pierwszy tez byl malutki. Wiec moze nie bedzie tak zle [emoji6].

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Zalamujcie mnie dalej :p jeszcze się posmialan z lekarzem bo się pytał ile pierwszy ważył no to mówię, ze 2890 a lekarz "ale to wcześniak?" mówię że nieeee, ze w terminie a lekarz na to, ze to ten chyba przez tą żywność modyfikowana tak nadrabia :D ;)

Ja porównuję do swojej. 33t0d 2000g
Średnia dla skończonego 33t to 2150g.
Więc raczej powyżej 3 kg bedzie[emoji3]

Zalamujcie mnie dalej [emoji14] jeszcze się posmialan z lekarzem bo się pytał ile pierwszy ważył no to mówię, ze 2890 a lekarz "ale to wcześniak?" mówię że nieeee, ze w terminie a lekarz na to, ze to ten chyba przez tą żywność modyfikowana tak nadrabia :D ;)
A może własnie będzie łatwiej :)
Na poporodowej rozmawiałam z dziewczyną której dziecko wazylo koło 2,5 i mówiła że był problem bo się cofało. A klocka jak już coś przepchniesz to siedzi. Moja mama też mówiła że mnie 4kg poszło łatwiej niż siostrę 3,5.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Gratuluję dobrych wieści z wizyt [emoji4] Dziewczyny patrzcie na te wymiary z przymrużeniem oka, bo to tylko takie szacowanie. W przypadku Emkamat10 mam nadzieję ze to zawyzone wyniki, a w przypadku Arya88 mam nadzieję ze teraz sa trafne [emoji6] Mogę tak? Mogę [emoji1]
A ja wlasnie prasuje i nie wiem - chyba mi się ciuchy skurczyły w praniu, bo jak kupowałam to mi sie wszystkie takie duze wydawały, a teraz to nie wiem czy mała w to wejdzie [emoji38]

16udskjopmtfyunf.png

Ja miałam usg 16 dni temu i ważył 2 kg więc nawet jeśli byłby błąd to tak czy siak przez ten czas ok 500g przybrał. Ale też liczę na mniejszego, zamawialam maks 3 kg :D

reklama
Ja sie pocieszam ze moze moja nie bedzie duza wagowo ale wysoka [emoji23] i stad te 1900 w 30 tc. Bo moze ma dlugie nogi ;) my z mezem takie high towery - ja 166 on 10 cm wiecej... ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry