reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień dobry.

Bellax spokojnie, takie spinanie brzucha jest normalne, o ile nie nasila sie i nie trwa regularnie :)
W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu z 8 razy, z czego 6 przez takie skurcze wlasnie i teraz jestem "mądra" już i wiem co powinno martwić heh

74703e3kkwoaumma.png
Ja jestem naczelną panikarą[emoji23] ale wierzcie mi że miałam już budzić mamę i jechać na IP. miałam wcześniej skurcze ale te wczorajsze były coraz mocniejsze i częstsze [emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja jestem naczelną panikarą[emoji23] ale wierzcie mi że miałam już budzić mamę i jechać na IP. miałam wcześniej skurcze ale te wczorajsze były coraz mocniejsze i częstsze [emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

Następnym razem proponuję ci sprawidzic co ile masz te skurcze (w sensie co ile minut) i czy są dłuższe z czasem. Jeśli tak to pod ciepły prysznic/kąpiel - jeśli potem nie minie to wtedy zielone światło na panikę i do szpitala sprawdzić co się dzieje :)

74703e3kkwoaumma.png

Następnym razem proponuję ci sprawidzic co ile masz te skurcze (w sensie co ile minut) i czy są dłuższe z czasem. Jeśli tak to pod ciepły prysznic/kąpiel - jeśli potem nie minie to wtedy zielone światło na panikę i do szpitala sprawdzić co się dzieje :)

74703e3kkwoaumma.png
Nie wolno cieplych kapieli bron boze. Szybki prysznic i tyle. Mam skurcze cala ciaze i niewydolnosc szyjki . Mam pessar. Lekarze od poczatku zakazali kąpieli . Kapiel to mozna przy porodzie dla zmniejszenia boli . Ale to wlasnie powoduje rozwiniecie i ciag dalszy [emoji4]

Nie wolno cieplych kapieli bron boze. Szybki prysznic i tyle. Mam skurcze cala ciaze i niewydolnosc szyjki . Mam pessar. Lekarze od poczatku zakazali kąpieli . Kapiel to mozna przy porodzie dla zmniejszenia boli . Ale to wlasnie powoduje rozwiniecie i ciag dalszy [emoji4]

Właśnie przy podejrzeniu, że to już TE skurcze zalecają ciepły prysznic/kąpiel (nie mówię gorące) bo jesli skurcze nie ustaną to zwykle oznaka porodu ;) no i mamy III trymestr w końcu.

74703e3kkwoaumma.png

I ja miałam ciężka noc. Na robiłam się wczoraj i wszystko mnie w nocy bolało.

Na SR mówili właśnie ze jak po kąpieli nie przejdzie to do szpitala. A prysznic wzmaga skurcze. Zwlaszcza jak prusznicuje się brzuszek.

nie były regularne tylko coraz częstsze ale ze mną jest zawsze coś nie tak [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Kochana to jest za wczesnie. Musisz wiecej lezec. I łykaj nospe. Nie wiem kiedy masz lekarza. Ale jak ci powie ze szyjka dluga i twarda to znaczy ze twoja macica akurat tak cwiczy . I tak ma byc .Nikt nie mowil ze bedzi milo [emoji4] ale jezeli leci ci szyjka itp . To moga cie nawet na 3 dni d szpitala wziasc dadza magnez itp i to wycisza . To jeszcze za wczesnie ja te mocniejsze skurcze. Na pewno zwieksz dawke magnezu . Ja biore magne b6 3x2 . Lekarz mowi ze koge nawet 4x2 ale juz mam wtedy kape z zalatwieniem to nie biore.

reklama
Do góry