reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień dobry.

Bellax spokojnie, takie spinanie brzucha jest normalne, o ile nie nasila sie i nie trwa regularnie :)
W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu z 8 razy, z czego 6 przez takie skurcze wlasnie i teraz jestem "mądra" już i wiem co powinno martwić heh

74703e3kkwoaumma.png
Ja jestem naczelną panikarą[emoji23] ale wierzcie mi że miałam już budzić mamę i jechać na IP. miałam wcześniej skurcze ale te wczorajsze były coraz mocniejsze i częstsze [emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja jestem naczelną panikarą[emoji23] ale wierzcie mi że miałam już budzić mamę i jechać na IP. miałam wcześniej skurcze ale te wczorajsze były coraz mocniejsze i częstsze [emoji33]

w57vyx8dubspq12k.png

Następnym razem proponuję ci sprawidzic co ile masz te skurcze (w sensie co ile minut) i czy są dłuższe z czasem. Jeśli tak to pod ciepły prysznic/kąpiel - jeśli potem nie minie to wtedy zielone światło na panikę i do szpitala sprawdzić co się dzieje :)

74703e3kkwoaumma.png

Następnym razem proponuję ci sprawidzic co ile masz te skurcze (w sensie co ile minut) i czy są dłuższe z czasem. Jeśli tak to pod ciepły prysznic/kąpiel - jeśli potem nie minie to wtedy zielone światło na panikę i do szpitala sprawdzić co się dzieje :)

74703e3kkwoaumma.png
Nie wolno cieplych kapieli bron boze. Szybki prysznic i tyle. Mam skurcze cala ciaze i niewydolnosc szyjki . Mam pessar. Lekarze od poczatku zakazali kąpieli . Kapiel to mozna przy porodzie dla zmniejszenia boli . Ale to wlasnie powoduje rozwiniecie i ciag dalszy [emoji4]

Nie wolno cieplych kapieli bron boze. Szybki prysznic i tyle. Mam skurcze cala ciaze i niewydolnosc szyjki . Mam pessar. Lekarze od poczatku zakazali kąpieli . Kapiel to mozna przy porodzie dla zmniejszenia boli . Ale to wlasnie powoduje rozwiniecie i ciag dalszy [emoji4]

Właśnie przy podejrzeniu, że to już TE skurcze zalecają ciepły prysznic/kąpiel (nie mówię gorące) bo jesli skurcze nie ustaną to zwykle oznaka porodu ;) no i mamy III trymestr w końcu.

74703e3kkwoaumma.png

I ja miałam ciężka noc. Na robiłam się wczoraj i wszystko mnie w nocy bolało.

Na SR mówili właśnie ze jak po kąpieli nie przejdzie to do szpitala. A prysznic wzmaga skurcze. Zwlaszcza jak prusznicuje się brzuszek.

nie były regularne tylko coraz częstsze ale ze mną jest zawsze coś nie tak [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Kochana to jest za wczesnie. Musisz wiecej lezec. I łykaj nospe. Nie wiem kiedy masz lekarza. Ale jak ci powie ze szyjka dluga i twarda to znaczy ze twoja macica akurat tak cwiczy . I tak ma byc .Nikt nie mowil ze bedzi milo [emoji4] ale jezeli leci ci szyjka itp . To moga cie nawet na 3 dni d szpitala wziasc dadza magnez itp i to wycisza . To jeszcze za wczesnie ja te mocniejsze skurcze. Na pewno zwieksz dawke magnezu . Ja biore magne b6 3x2 . Lekarz mowi ze koge nawet 4x2 ale juz mam wtedy kape z zalatwieniem to nie biore.

reklama
Do góry