reklama
Marciotek88
Fanka BB :)
Co się stało?
Ja jutro do szpitala na 3 dni (Holter) padne z nudów :-/ :-)
Dobrze, że jest forum bb ;-)
Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Biedronka84
W dużych firmach L4 wypłaca pracodawca i rozlicza się z ZUSem. Tez tak mam, jest to dużo wygodniejsze, bo wypłata pełnej kwoty i zawsze w terminie.
Tak samo macierzyński.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie właśnie tak. Mój pracodawca do duża firma i liczę,że nie będzie problemu.
Po miesiacu od ostatniej wizyty poszlam na kolejna. Zbadala mnie moja ginekolog i ze szyjka sie skraca. Ani usg, ani badania tetna plodow.... no nic. Zero. Ciaza wysokiego ryzyka, a ona nie sprawdza nawet tetna plodow. 100zl zainkasowala.Co się stało?
Ja jutro do szpitala na 3 dni (Holter) padne z nudów :-/ :-)
Dobrze, że jest forum bb ;-)
Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Biedronka84
Daktyl2016
Biedronka, skąd mogłaś wiedzieć.
Saulen co się stało??
Yooohoosek, masz rację ale ja znam też dzieci z 33 tc a nawet z 31 i maluchy zero problemów od początku, myślę że nie ma reguły, a napięcie mięśniowe nie jest cechą wcześniejszą z tego co mi wiadomo (mogę się mylić). Myślę że każda ciąża inna i każde dziecko inne ale położenie się w szpitalu jest dobrym rozwiązaniem.
Heda znam osobiście dziewczynę urodziła dziecko 500g malutka pięknie urosła i pozostał jej problem ze wzrokiem reszta jest ok
Saulen co się stało??
Yooohoosek, masz rację ale ja znam też dzieci z 33 tc a nawet z 31 i maluchy zero problemów od początku, myślę że nie ma reguły, a napięcie mięśniowe nie jest cechą wcześniejszą z tego co mi wiadomo (mogę się mylić). Myślę że każda ciąża inna i każde dziecko inne ale położenie się w szpitalu jest dobrym rozwiązaniem.
Heda znam osobiście dziewczynę urodziła dziecko 500g malutka pięknie urosła i pozostał jej problem ze wzrokiem reszta jest ok
Biedronka84
Szczerze mówiąc to jakaś kpina. Ja na każdej wizycie , też takich nie planowanych, mam usg i sprawdzamy serduszko , bo za bardzo mnie nastraszono na prenatalnych a nie mogłaś poprosić?
U
użytkownik 16
Gość
Tak. I to się raczej nie zmieni.A mam jeszcze jedno pytanie. Dziewczyny na L4 czy dostajecie dalej z zusu wypłatę na raty?
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zawsze dostaje zwolnienie na pełen miesiąc a i tak w ratach wypłatę mam. Super ze podróż bez przeszkód.Zależy jakie masz zwolnienie, wypłata w ZUS zwykle jest 3 razy w miesiącu, przy zwolnieniu na 2 tyg masz 2 wypłaty zwykle.
PS. Dotarłam do celu bez żadnych przygód po drodze.
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
O nie. Ja bym się wyklucala. Wkoncu za co bierze kasę lekarz do cholery! Ale pewnie byłaś tak wkurzona ze i zapomniałaś cokolwiek powiedzieć.
reklama
Ginekolog uznala, ze nie ma potrzeby. Pokazalam jej morfologie, ktora zrobilam na wlasna reke i mowi, ze ok. No to sie jej pytam, a to zelazo ponizej normy. Ojjj... nie zauwazylam wrr... zelazo mam 31 (norma 50-150).
Druga ciaze u niej prowadze i albo nie ogarnela sie po sylwestrze, albo blizniaki ja pokonuja.
Druga ciaze u niej prowadze i albo nie ogarnela sie po sylwestrze, albo blizniaki ja pokonuja.