reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzis moge juz napisac, bo emocje opadly troche. Wczoraj mialam wizyte u ginekologa (prywatna jak zawsze), normalnie wyszlam zla i wsciekla.

reklama
Co się stało?

Ja jutro do szpitala na 3 dni (Holter) padne z nudów :-/ :-)
Dobrze, że jest forum bb ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Po miesiacu od ostatniej wizyty poszlam na kolejna. Zbadala mnie moja ginekolog i ze szyjka sie skraca. Ani usg, ani badania tetna plodow.... no nic. Zero. Ciaza wysokiego ryzyka, a ona nie sprawdza nawet tetna plodow. 100zl zainkasowala.

Ja tez się zapisałam do szkoły rodzenia. Zaczynamy 15.03. Bedziemy chodzić do tej samej co ostatnio.

Suelen...a nie mogłaś powiedzieć żeby zrobiła Ci usg, czy odmówiła lub uznała, ze nie ma potrzeby?

oar8pg4njiayxtbm.png

Biedronka, skąd mogłaś wiedzieć.

Saulen co się stało??

Yooohoosek, masz rację ale ja znam też dzieci z 33 tc a nawet z 31 i maluchy zero problemów od początku, myślę że nie ma reguły, a napięcie mięśniowe nie jest cechą wcześniejszą z tego co mi wiadomo (mogę się mylić). Myślę że każda ciąża inna i każde dziecko inne ale położenie się w szpitalu jest dobrym rozwiązaniem.

Heda znam osobiście dziewczynę urodziła dziecko 500g malutka pięknie urosła i pozostał jej problem ze wzrokiem reszta jest ok

Po miesiacu od ostatniej wizyty poszlam na kolejna. Zbadala mnie moja ginekolog i ze szyjka sie skraca. Ani usg, ani badania tetna plodow.... no nic. Zero. Ciaza wysokiego ryzyka, a ona nie sprawdza nawet tetna plodow. 100zl zainkasowala.

Szczerze mówiąc to jakaś kpina. Ja na każdej wizycie , też takich nie planowanych, mam usg i sprawdzamy serduszko , bo za bardzo mnie nastraszono na prenatalnych :( a nie mogłaś poprosić?

A mam jeszcze jedno pytanie. Dziewczyny na L4 czy dostajecie dalej z zusu wypłatę na raty?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak. I to się raczej nie zmieni.
Zależy jakie masz zwolnienie, wypłata w ZUS zwykle jest 3 razy w miesiącu, przy zwolnieniu na 2 tyg masz 2 wypłaty zwykle.

PS. Dotarłam do celu bez żadnych przygód po drodze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zawsze dostaje zwolnienie na pełen miesiąc a i tak w ratach wypłatę mam. Super ze podróż bez przeszkód.

O nie. Ja bym się wyklucala. Wkoncu za co bierze kasę lekarz do cholery! Ale pewnie byłaś tak wkurzona ze i zapomniałaś cokolwiek powiedzieć.

reklama
Ginekolog uznala, ze nie ma potrzeby. Pokazalam jej morfologie, ktora zrobilam na wlasna reke i mowi, ze ok. No to sie jej pytam, a to zelazo ponizej normy. Ojjj... nie zauwazylam wrr... zelazo mam 31 (norma 50-150).

Druga ciaze u niej prowadze i albo nie ogarnela sie po sylwestrze, albo blizniaki ja pokonuja.

Do góry