reklama
tynka2506
Fanka BB :)
Nie to że nie chce- Nie mogę [emoji24] kupiłam je jakieś 10 kg temu[emoji38] a one się mało rozciągają buuu
![]()
To może jakaś spódnica i luźniejsza bluzka
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mlodamama21
U
użytkownik 16
Gość
Ja man takie szczęście ze do pracy moglam tylko w sukienkach i mam ich pełno a ze nigdy nie lubiłam dopasowanych ciuchów to wiele z nich mam luzniejszych. Tylko te głupie rajstopy ciążowe[emoji37] ehhTo może jakaś spódnica i luźniejsza bluzkaja mam tylko jedna spódnice która się nadaje jeszcze do chodzenia
![]()
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ehhh w poprzednich dwóch ciążach nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak cytomegalia. Nie dajmy się zwariować...
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Zając Czerwcowy
U
użytkownik 16
Gość
Może I tak ale gdyby moja znajoma miała robioną cytomegalie to zaraz po porodzie jej synek mógłby dostać odpowiednie leki a tak dowiedziała się jak juz zmiany w jego organizmie doszły.Ehhh w poprzednich dwóch ciążach nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak cytomegalia. Nie dajmy się zwariować...
Ja zrobię bo jednak wolę dmuchać na zimne ale nikogo absolutnie nie będę do tego zmuszać ani namawiać. Kazda z nas ma swój własny rozum.

Zając Czerwcowy
Miałam..ale poza pakietem i dodatkowo płatna.Powiedzcie mi dziewczyny czy w zleconych badaniach robilyscie cytomegalie? Byłam u znajomej która ma półrocznego synka i do tej pory nie widziałam żeby się źle rozwijał. Znajoma natomiast powiedziała ze w ciazy miała cytomegalie ale żaden lekarz jej tych badań nie zlecił i dowiedziała się o tym po porodzie dopiero. Jej mały miał lekkie wodoglowie i w bardzo lekkim stopniu jest upośledzonych ruchowo. Rehabilituja go i ma duże szanse rozwijać się normalnie. Na straszyła mnie i chyba sama pójdę zrobię sobie to badanie.
![]()

reklama
Badac cytomegalie!!!
Ja tez nie wiedzialam co to jest cytomegalia. Urodzil aie mlody, bardzo wysoka bilirubina, tlumaczyli, ze zoltaczka fizjologiczna przejdzie. Mijal trzci, czwart tydzien i dziecko dalej zolte. Szpital, wysmial mnie i dac na butle oraz przepajac ok. Kolejny tydzien, wyniki wysokie. Dziewiaty tydzien z placzem znowu do pediatry i szpital, tam lekarz mowi, ze dziecko pewnie ma zespol Gilbertsa i tak bedzie.
Ja zaryczana, maz i tesciowa zabrali nas prywatnie do starego pediatry, ktory chyba tesciowa leczyl. Sprawdza te badania, obejrzal dziecko (jedyny pomacal brzuch) i grzecznie spytal czy pojedziemy do Lodzi do szpitala czy wezwac karetke, bo watroba jest tak powiekszona, ze az wyczuwalna reka.
W szpitalu badania, na drugi dzien przychodzi lekarz i karze mi isc do laboratorium zrobic cytomegalie i z wynikiem do niego. Z Natim mielismy taka sama liczbe IgM czyli zarazil sie w brzuchu bedac, a ja nie wiedzialam ze zachorowalam. Choroba uszkodzila jego watrobe, przez rok intensywne leczenie, w wieku 4 lat dopiero zgubil przeciwciala odemnie. Sprawdzanie czeste oczek, bo cytomegalia uszkadza siatkowe.
A teraz pytanie czy warto zbadac sobie cytomegalie? Warto!! Jak ktos sie zastanawia chetnie przesle cala dokumentacje z tego okresu. Wam nic sie nie stanie, wirus dziala na dziecko.
Nie chcialabym poprostu, aby ktoras z was to dotknelo

Ja tez nie wiedzialam co to jest cytomegalia. Urodzil aie mlody, bardzo wysoka bilirubina, tlumaczyli, ze zoltaczka fizjologiczna przejdzie. Mijal trzci, czwart tydzien i dziecko dalej zolte. Szpital, wysmial mnie i dac na butle oraz przepajac ok. Kolejny tydzien, wyniki wysokie. Dziewiaty tydzien z placzem znowu do pediatry i szpital, tam lekarz mowi, ze dziecko pewnie ma zespol Gilbertsa i tak bedzie.
Ja zaryczana, maz i tesciowa zabrali nas prywatnie do starego pediatry, ktory chyba tesciowa leczyl. Sprawdza te badania, obejrzal dziecko (jedyny pomacal brzuch) i grzecznie spytal czy pojedziemy do Lodzi do szpitala czy wezwac karetke, bo watroba jest tak powiekszona, ze az wyczuwalna reka.
W szpitalu badania, na drugi dzien przychodzi lekarz i karze mi isc do laboratorium zrobic cytomegalie i z wynikiem do niego. Z Natim mielismy taka sama liczbe IgM czyli zarazil sie w brzuchu bedac, a ja nie wiedzialam ze zachorowalam. Choroba uszkodzila jego watrobe, przez rok intensywne leczenie, w wieku 4 lat dopiero zgubil przeciwciala odemnie. Sprawdzanie czeste oczek, bo cytomegalia uszkadza siatkowe.
A teraz pytanie czy warto zbadac sobie cytomegalie? Warto!! Jak ktos sie zastanawia chetnie przesle cala dokumentacje z tego okresu. Wam nic sie nie stanie, wirus dziala na dziecko.
Nie chcialabym poprostu, aby ktoras z was to dotknelo