reklama
ooo widzę,że nocnikowy temat juz jest. Ja to jeszcze nawet nie myślę o tym,najpierw musze córcię nauczyć bo ona nadal w pieluchach ciągle. Nocnik ją w dupcie parzy,no nie chce siedzieć i już. Kupiliśmy nakładkę na toaletę i tam chętnie siada,kilka razy zrobiła tak siku,kupy jeszcze nie,póki co nie woła,musze sama za nią biegac i pytać czy chcę siku ale odpowiedź jest zawsze NIE! Wyjątek jest kiedy zostaje na górze wieczorem i ma spac-wtedy nagle przypomina sobie,że na słowo sisi i pokazuje,że do łazienki chce. Wtedy ja sadzam i zazwyczaj sika.
Martusia22267
Fanka BB :)
ostatnio byliśmy w tesco i było akurat -30% na nocniki i wanienki itd więc kupiliśmy małemu od razu ale taki zwykły niebieski z motywem kubusia puchatka, tygryska itd siedział na nim od razu jak przyjechaliśmy do domu to bardzo mu się spodobało ale był w spodenkach i czuł się chyba jak na jakimś krzesełku hehe siusiać jeszcze nie próbowaliśmy
aksmobulka
o!no to my się pochwalimy....u nas było już 5 razy siku i jedna kupala))))
fiore
:-( Bede chamska.Dla mnie zaczynanie nocnika teraz nie jest ok.Dzieci maja jeszcze na to czas.Pozowlmy im sie rozwijac,nie wprowadzajmy kolejnych bodzcow.Fizycznie potrzebe samodzielnego zalatwiania sie zaczynaja zalapywac ok.2r.z.Teraz to tylko ze stron mam jest potrzeba ich "odcedzania".
Nie gniewajcie sie,to tylko moja osobista opini,ktora samodzielnie zamierzam stosowac,jednakze Wam zycze powodzenia!
Nie gniewajcie sie,to tylko moja osobista opini,ktora samodzielnie zamierzam stosowac,jednakze Wam zycze powodzenia!
elcia12
Grudniowa mama Oliwii
Fiore ok ale ja Ci powiem ze ja swoja przyzwyczajam do tego nic na siłe sadzam ja po przebudzeniu i jest siku zacznie stekac prezyc sie siup na nocnik i jest kupsztal jezeli widze ze niechce siedziec to wstajemy i ja ubieram nie karze jej siedziec az zrobi
a powiem jeszcze ze jak zaczynalismy to bylo siku odrazu nawet nie zdazyłam ja wziasc na recei była pielucha mokra a teraz przytulam i rozbieram i pieluszka such i siku na nocnik
a powiem jeszcze ze jak zaczynalismy to bylo siku odrazu nawet nie zdazyłam ja wziasc na recei była pielucha mokra a teraz przytulam i rozbieram i pieluszka such i siku na nocnik
reklama
fiore
Elcia,ale ona sama jeszcze nie rozumie,prawda?Dlatego dla mnie to jest "kosmos" ;-) Wyobraz sobie,ze (uwaga,pewnie zszokuje duza ilosc osob),ze moja 3latka jeszcze nie lapie,kiedy jej siusiu ucieka.Oczywscie pielucha raz jest,raz jej nie ma od paru msc,ale i tak czesto konczy sie kaluza na ziemi w 80%przypadku.I nie ze nie porobuje,ale nawet pediatra powiedziala,ze niektore dziecia tak maja i juz.A na moje pytanie,czy i kiedy zaczac probowac nocnikowanie,powiedziala jak i wiekszosc znanych mi pediatrow po 2 r.z.,wczesniej to "ideaowanie mam".