reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czarna lista

SZPITAL KOPERNIKA W KRAKOWIE-OSTRZEGAM PRZED POŁOŻNĄ TERESĄ URBANEK LUB URBAŃCZYK-NIE PAMIĘTAM DOKŁADNIE NAZWISKA TEJ WREDNEJ S....

reklama
kobiety z Pyrzyc i okolic doradzam ginekologa o nazwisku Turkiewicz, Jerzy Turkiewicz. nie dość że facet po wylewie to jeszcze z chorymi oczami i znieczulicą wrodzoną!!!!!!
4 lata temu kiedy moja druga ciąża chyliła się ku końcowi, tzn. w 8/9 tygodniu chciał mnie skierować na zabieg usunięcia jeszcze żyjącego płodu i "miałam się nie najadać, żebym za długo w szpitalu nie leżała". poroniłam sama w innym szpitalu 3 dni później w ludzkich warunkach.
ten sam "lekarz" przez 4 tygodnie nie wykrył że moja koleżanka chodziła z martwym dzieciątkiem, wyliczył jej ciążę o 5 tygodni młodszą niż była rzeczywiście. w 19 tc serduszko przestało bić a w 21 zanikła praca nerek i jelit.
a temu ***** tylko coś nie pasowało, nie zauważył że dziecko nie żyje.
koleżanka na wypisie ze szpitala ma napisane BŁĄD LEKARSKI i będzie składała sprawę w sądzie
KOBIETY UCIEKAJCIE OD NIEGO JAK CHCECIE PRZEżYć Z WASZYMI DZIEćMI!!!

Studentka - myślę że brak jest słów które byłyby w stanie Cię pocieszyć w jakiś sposób .. mam tylko nadzieję ze Twoja dzidzia wszystko Ci wynagrodziła .. jak jedni ludzie drugim są w stanie robić coś takiego ..

Matylda - przykre że musiałas przejść cos takiego

przeglądnełam całą listę, czy na pewno nie ma w niej słowa na temat szpitala w Krośnie? Pytam, bo będę tam prawdopodobnie za parę tygodni rodzić, proszę o wpisy. a przy okazji, to włos staje dębem jak widzi się tyle nazwisk pseudo lekarzy, którzy nie są zupełnie kompetentymi ludźmi a jedyne na czym się znają to matematyka i przeliczanie łapówek..szok.
Dzieki z góry!

na zcarnej liscie powinien sie znaleźć dr soroczyński (zielona gora, aldemed). znajomej ze szkoly rodzenia (obecnie 34 tc) nie zlecil przez cala ciaze ani razu badania moczu, dwa razy robila morfologie. i na tym koniec badan, jakie polecil jej zrobic

Na tel liście powinien zdecydowanie znaleźć się ordynator oddziału ginekologiczno-położniczego Szpitala wojewódzkiego w Rybniku - dr Łyko.
Gbur i cham! Niestety w trakcie mojego porodu miał obchód. Wchodząc nie raczył nawet powiedzieć dzień dobry, przyszedł ze studentami i nie zapytał mnie nawet o zdanie. Zbadał mnie i tego badania nie zapomnę nigdy w życiu, krzyczałam z bólu (nic sobie z tego nie robił tylko mówił coś do innego lekarza). Kazał mi zrobić USG (na 2 godziny przed urodzeniem), żeby zważyć dziecko. Lekarz, który zrobił potem to USG sam się dziwił bo dziecko jest już za duże i jest to praktycznie niewykonalne.
Dodam jeszcze, że ten ordynator wydał ZAKAZ rodzenia w innej pozycji niż na leżąco, na łóżku!!!! Mimo, że tamtejsze położne potrafią odbierać porody w innych pozycjach i nie maja nic przeciw temu.

Spółdzielnia Rentgenologów w Warszawie ul. KEN
Specjalista radiolog Barbara Niewiadomska-Stolorz - ta kobieta robiła mi USG w 6 t.c. Nieuprzejma i niekompetentna osoba.
Wygłaszała komentarze typu: za wcześnie tu pani przyszła, przecież tu nic nie wiać, nie ma nawet pęcherzyka żółtkowego, musi pani zrobić HCG czy w ogóle jest pani w ciązy, to nie możliwe żeby tydzień temu pęcherzyk miał 6,9 mm, bo teraz ma 16 mm (bez wyjaśnienia DLACZEGO).
W czasie badania pielęgniarka wchodziła i wychodziła dwukrotnie z pokoju dodatkowo pogarszając komfort badania. Z gabinetu wyszłam niedoinformowana i pełna obaw.
Dwa dni później wykonałam USG w innym gabinecie i okazało się, że widoczny zarodek mierzył 4,9 mm i biło mu już serce.

Ostatnia edycja:
reklama
Dr. Morliński- niewiele młodszy, mylił się w zeznaniach. Nabazgrał coś na skierowaniu- powiedział, że to tylko badanie moczu, a miało być to badanie krwi, o USG nie było mowy, na ptanie czy to normalne, że w 4 miesiącu ciąży mam mleko odpowiedział "przecież pani nie zatkamy". grrr...
Czy może ktoś jeszcze zna dr Morlińskiego?
Wątpliwa "rekomendacja" Kachny nie zachęca do wizyty, a właśnie na jutro jestem z nim umówiona - do swojej lekarki nie dałam rady się dostać :/
Jest to wizyta przygotowawcza/przedciążowa, więc tym bardziej chyba odwołam, skoro nie można liczyć na sensowną konsultację.

Tak, czy owak, jeśli ktoś miał z nim kontakt, to proszę o info.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Do góry