reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czarna lista- czyli październikowe mamy 2010 ostrzegają

Alicja,ja tez wolę nożyczki:tak:-jakos łatwiej i precyzyjniej mi nimi "manewrować":).Majteczki kąpielowe ma I Play,ale jeszcze nie wypróbowałam,bo zapomniałam zabrac na Miedwie:zawstydzona/y::-(

reklama
monia,z tego,co wiem,to one raczej dla starszych dzieci, w fazie przejściowej między pielucha a majteczkami.Teraz chyba nie bardzo,no,bo wyobraź sobie przewijanie z kupy w takich majtkach;)

moja ma takie majteczki pampersa. Całkiem fajne ale lepsze bede jak juz bedzie zaczybała siadac na nocniku. A co do zakupkowania to ja poprostu je rozrywam po bokach i przewija sie normalnie.

to ja dodam kolejną rzecz do czarnej listy: HUSTECZKI NAWILŻANE HUGGIES pure.
- mają zapach, który mnie osobiście przyprawia o mdłości
- są sztywne, więc trudno nimi cokolwiek wyczyścić
- a przy tym bardzo latwo się dra, więc trzeba bardzo przy wyjmowaniu ich z opakowania uważać...

dodatkowo Alutce po 2 dniach ich stosowania pupa sie czerwona robic zaczęła :/

Po większości tych chusteczek Oliwce wysypało tyłek, jak dla mnie są za bardzo nawilżane, czasami kupuję w Carreforze takie najzwyklejsze, przy rzadszym stosowaniu nic jej nie jest, ale jak często używam to widać różnicę, choć te akurat są najmniej nawilżane.

Kubek niekapek z Aventa. Tragedia!
Piszą o nim, że "magiczny" - faktycznie magiczny bo wszystko z niego wylatuje i dziecko przy piciu jest mokre. W dodatku ciężko w ogóle nakłonić Adasia żeby z niego pił bo ustnik mu też nie odpowiada...
25 zł do kosza (a mogłam sprawdzić opinie na necie:( )

reklama
Uważajcie na pieluchy DADA z Biedronki, bo trafiłam ostatnio felerną partię chyba, bo dużo sztywniejsze niż zwykle i śmierdziały sztuczniej, jakby klejem... masakra, a zawsze byliśmy z nich zadowoleni.

Do góry