reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cykle

Ladybaby11

Początkująca w BB
cześć, czołem dziewczynki !
Pytam z czystej ciekawości :) Czy jest możliwość zajścia w ciąże, jeśli długość okresu to 5 dni, a długość cyklu to 24 dni, przytulanki były w 3 dzień miesiączki

reklama
Teoretycznie okres to zluszczanie macicy i wydzielanie niezaplodnionego jajeczka.. ale sa przypadki gdzie owulacja byla tuz po skonczonym okresie ;) takze szansa jest ;) wiec zalezy kiedy mialas owulacje ;)

Owulacja 19 października, według kalendarzyka następna owulacja powinna być 12 listopada. Dzisiaj pierwszy dzień dni płodnych ;)

Owulacja 19 października, według kalendarzyka następna owulacja powinna być 12 listopada. Dzisiaj pierwszy dzień dni płodnych ;)
Wg kalendarzyka to mozna spotkanie ustawic ;) czy oprocz kalendarzyka stosujesz inne metody? Czy znasz swoj organizm? Np metoda obserwacji sluzu,mierzenia temp,monitoring u ginekologa itd? To duzo by pomoglo ;) dlatego Ci pisze ze sa przypadki owulacji tuz po okresie ;)

No to musisz czekac ;) ja tez czekam na okres,a kochalam sie z mezem w ostatni dzien okresu.. jestem ponad 3 miesiace po porodzie wiec tez nie wiadomo jak to z moim organizmem jest.. przed ciaza mialam 24 dniowe cykle a moj okres trwal 3 dni gora ;) teraz po ciazy ,pierwszy okres trwal prawie tydz.. tak wiec albo cos zbroilismy albo cykle mi sie przesunely bo mam mega mokro jak nigdy przed okresem.. :/ tak wiec, wracajac do twojego pytania,zalezy czy nie przestawila ci sie owulka ;) jesli nie chcesz byc w ciazy to poczytaj o innych metodach niz kalendarzyk.. ja dzieki pomiarom temp przez wiele lat nauczylam sie swojego organizmu.. ;)

Jestem dość młoda osoba, nie planujemy z partnerem dzidziusia, ale jakby się fasolka w brzuszku pojawila to oboje byśmy byli szczęśliwi :)

Jestem dość młoda osoba, nie planujemy z partnerem dzidziusia, ale jakby się fasolka w brzuszku pojawila to oboje byśmy byli szczęśliwi :)
Powiem ci ze obserwacja ciala i pomiar temp daje duzo,poznajesz przez to swoj cykl ;) u mnie przez kilka lat dzialalo antykoncepcyjnie,a rok temu do planowania dziecka ,co nam sie udalo ;) takze jesli chcecie dzidziusia ale np nie teraz, to naucz sie swojego ciala kochana ;) nie trujesz organizmu chemia ;)

reklama
Hej dziewczyny jestem tutaj nowa mam 23 lata i mam pytanie ponieważ mam nieregularne miesiączki z wyliczeń najkrótszy dzień cyklu 26 a najdłuższy 35 czyli :26-20=5 a 35-11=24 ( z ostarnich 12 miesiecy). Dni płodne między 5 dc a 24 dc. Ostatni okres spóźnił się w sumie 4 dni więc 14 .11.2018 a zakończył 18.11.2018 . Czy gdy wspolzylam dzisiaj 19.11 z mężem 6dc to jest możliwość zajścia w ciążę. Z góry dziękuję :)

Do góry