reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę być w ciąży po seksie przerywanym?

Z chłopakiem uprawialiśmy seks przerywany, powiedział że nie skończył w środku ale od razu po wyjęciu członka miał wytrysk więc możliwe, że coś mu się ulało do środka. Cykle mam średnio co 23 dni. Ostatnie były 21, 24, 23 i 26. Kochaliśmy się w 24 dzień cyklu czyli w dni nie płodne. Dzisiaj już jest 30 dzień i nadal żadnych oznak okresu. Nie byłam ostatnio chora , nie podróżowałam. Zrobiłam test , wyszedł negatywny ale wiem że jeszcze za wcześnie żeby coś wykryło. Co sądzicie?

reklama
reklama
Czy mogłabym zapytać dlaczego ludzie uprawiają seks przerywany? Oprócz błędnego myślenia, że to jakoś zabezpiecza przed ciążą, to jakie są powody, żeby tak robić? Zawsze mnie to zastanawiało...
Bo czasem jest tak, że nie ma innego zabezpieczenia, a ochota jest duża więc facet stwierdza: zdążę i wyciągnę 🤣🤣 ale nie zdąża 🤷🏻‍♀️🤣.
Teraz po porodzie kolejnego dziecka zdecydowanie już nie chcemy, więc używam tabletek ale "dla pewności" i tak nigdy nie jest to do końca, ot, przezorny zawsze ubezpieczony 🤣

Bo czasem jest tak, że nie ma innego zabezpieczenia, a ochota jest duża więc facet stwierdza: zdążę i wyciągnę 🤣🤣 ale nie zdąża 🤷🏻‍♀️🤣.
Teraz po porodzie kolejnego dziecka zdecydowanie już nie chcemy, więc używam tabletek ale "dla pewności" i tak nigdy nie jest to do końca, ot, przezorny zawsze ubezpieczony 🤣
A nie jest Ci żal, że nie kończy w Tobie i nie możesz go potem jeszcze utulić? Mi by było żal tej chwili 🥺

Dzisiaj jest 8 dzień po stosunku, nadal nie ma okresu. 32dc, a mój średni to 23 dni. Zrobiłam test nadal nic nie wykazał, chyba trzeba rzeczywiście czekać te około 2 tygodnie...

Dzisiaj jest 8 dzień po stosunku, nadal nie ma okresu. 32dc, a mój średni to 23 dni. Zrobiłam test nadal nic nie wykazał, chyba trzeba rzeczywiście czekać te około 2 tygodnie...
Poczekaj fo 10 dni i idz na betę do laboratorium.

Mogła przesunąć Ci się owulacja więc i miesiączka się przesunęła w czasie. Jeśli tego nie sprawdzasz to ciężko stwierdzić, czy naprawdę powinnaś mieć okres w danym dniu.

Do góry