reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycuchy się obudziły - też to macie?

ostatnio zauwazylam ze musze jakby czesciej myc piersi. nie zrozumcie mnie zle bo kapie sie codziennie oczywiscie ale wczesniej skora piersi byla zwyczajna i nie wymagala jakis super zabiegow a teraz przy kazdym kapaniu musze poswiecic wiecej czasu na szorowanko bo one po kilku godzinach zaczynaja pachniec! malo tego ze szybciej sie teraz poce pod biustem to mam wrazenie ze jakby ta skora sie natluszczala sama. no i ten zapach. mnie osobiscie z niczym sie nie kajarzy ale przeszkadza mi bo wystarczy ze w pracy rozepne troche sweter bardziej i czasem go czuje i mnie to meczy! nie przegrzewam piersi, nie smaruje niczym nowym wiec ona tak same zaczely, takie wnikliwsze mycie wymusily okolicznosci wiec nie zachwialam ich "flory bakteryjnej" czy czego tam a mimo to cos sie z nimi dzieje i obawiam sie ze to juz tak zostanie :D A ten zapach to moze zapach mleka? w kazdym razie nie ma mowy zebym sobie zrobila "dzien dziecka" teraz i np. nie wykapala sie dokladnie bo czulabym sie wyjatkowo nieswierzo. normalnie sie robi coraz weselej!

reklama
dziewczyny dzieki za ten post!!! balam sie, ze to zle wrozy i ze nie bede mogla karmic piersia, ale z tego co czytam to normalka.
musze sie zaopatrzyc w jakies wkladki bo wszystko brudze. ostatnio w czasie stosunku moj chlopak kiedy piescil moje piersi troszke sie napil "siary", ale chyba mu nie posmakowalo, wiec nie powinien podpijac malenstwu.[

Od jakiegoś czasu po przebudzeniu widziałam takie plamki na podkoszulku ale ponieważ bardzo się pocę w nocy to zwaliłam szybko na pot. Dzisiaj jednak upewniłam się ze to nie pot wcale ale mleczko kapie ! Ale mnie to cieszy, bałam się że coś z tym pokarmem nie tak chociaż przecież mam piersi o mocno gruczołowej budowie :)

A u mnie mleczna cisza. Nic a nic się z nich nie da wycisnąć, ale wiem, że to tylko cisza przed burzą ;D

Gosiek20,pobudzanie brodawek sutkowych to jeden ze sposobów przyspieszenia porodu, wydziela się wtedy oksytocyna więc uwaga przy pieszczotach ! ;D

ja po nocy zauwazylam dziwna jak dotad dla mnie wydzielinke.. ale wiem ze jest to preludium do pelni kobiecosci ;D a piersi sa juz takich rozmiarow ze fiu fiu... a co to bedzie po porodzie...

Ja na początku kwietnia zamierzam kupić biustonosze dla karmiących i aż się boję bo kto wie jak te piersi będą wyglądaly po porodzie, czy to możliwe żeby miseczka zmieniła sie o rozmiar od 7 miesiąca ciązy do 9 i dalej ???

co do rozmiarów stanika dla karmiącej, to radziłam się położnej w szkole rodzenia. Powiedziała, że najlepiej pierwszy stanik do karmienia kupić tuż przed porodem, tak, aby móc go zabrac do szpitala. Co do rozmiaru radziła kupić miseczkę o 1-2 rozmiary wyiększą niż ta, która właśnie wtedy pasuje...

A kolejny stanik do karmienia sugerowała kupić 2-3 tygodnie po porodzie, kiedy już się skończą nawały i produkcja mleka się unormuje...

Ja zamierzam tak zrobić, bo brzmiało to dla mnie przekonująco...

reklama
Do góry