reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Mexi to normalne w 100% :) Kupa może mieć kolor marchewkowy i być twarda :) Tak właśnie działa marchewka:)))
U mnie to wystarczało, że ja się najadłam marchewki a kupa już była pomarańczowa, a teraz jak sam je po słoiczku to trudno się dziwić , że robi się baaaardzo intesywnie podkolorowana :)
Mexi i u nas też kupy są dużo cześciej niż kiedyś. Robi takie "bobki" 2-5 razy dziennie :) Dziś po szpinaku tylko była maziowata i było jej tyle, że się przeraziłam :)))

Ale wieczorem ważylismy i mamy 8000 gram , więc przybiera ślicznie :)

reklama
Ja mam Medelę z pompką i jak dla mnie jest ok. Ale ja mało odciągam. JAkbym miała codziennie, to bym się chyba zajechała ;-).
Ja własnie teraz musze codziennie ściągać bo ściągam na wieczór no i nieiwem jak to będzie jak wroce do pracy czy nie bede musiała mleka zostawiac bo narazie ucze do modyfikowanego zeby jedna porcję pił jak mnie nie bedzie, ale narazie mieszam modyfikowane i moje i pije ale proporcje niestety musza byś takie ze wiekszość mojego.

marta ja też tak robiłam, potem zmniejszałam proporcje dając mu jak był baaardzo głodny i teraz bez problemu pije mod. (trochę się krzywi na początku, ale głód zwycięża)

Niee, zazwyczaj dzieci cycowe bardzo się krzywią na modyfikowane o ile wcześniej go nie piły (mój pierwszy raz pił jakieś 3 tygodnie temu). W końcu to strasznie paskudne jest po cycusiowym mleczku ;)

Dziewczyny a jak wygląda u waszych dzieciaczkow kupa po marchewce? Bo u mojej była czerwona i nie wiem, czy to po prostu przez kolor marchewki, czy może żołądek tego nie przetrawił? No i troszeczkę się zgęściła (sorki za opisy ;-) ). Ale nie zauważyłam, żeby ją brzuszek bolał. W ogóle odkąd rozszerzamy dietę, to mała robi kupy 4-5 razy dziennie, a wcześniej co 2-3 dni robiła. Czy to nie za często?
Moja po marchewce nie zrobiła mi kupki przez 2 dni,ale trzeciego jak walnęła to musiałam ja od razu przebrac.
Kupka była delikatnie zatwardzona,tak samo jak u Twojej małej.
I była pomarańczowa raczej,a nie czerwona.
Mówisz,że Twoja mała robi do 5 razy kupkę??to zupełnie normalne,no chyba,że to biegunka jest,bo jak biegunka to niedobrze.

A mojej Kindze wczoraj kleik niespecjalnie smakował :confused:
Pewnie nie była aż tak głodna,ale krzywiła się,że z butli dałam jej mamusiowe mleczko,że hoho.
Budziła mi się co 2 ,3 h :szok:
Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
ja póki co zmecze ten otwarty słoiczek marchewki a jutro dam jabłuszko z marchewką :-)

Moja po marchewce nie zrobiła mi kupki przez 2 dni,ale trzeciego jak walnęła to musiałam ja od razu przebrac.
Kupka była delikatnie zatwardzona,tak samo jak u Twojej małej.
I była pomarańczowa raczej,a nie czerwona.
Mówisz,że Twoja mała robi do 5 razy kupkę??to zupełnie normalne,no chyba,że to biegunka jest,bo jak biegunka to niedobrze.

A mojej Kindze wczoraj kleik niespecjalnie smakował :confused:
Pewnie nie była aż tak głodna,ale krzywiła się,że z butli dałam jej mamusiowe mleczko,że hoho.
Budziła mi się co 2 ,3 h :szok:
Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
ja póki co zmecze ten otwarty słoiczek marchewki a jutro dam jabłuszko z marchewką :-)

No to mnie pocieszyłyście z tymi kupami. Biegunka to a pewno nie jest. Myślę, że to po prostu żołądek przyzwyczaja się do trawienia czego innego niż mleko i stąd takie częste kupy. A moja dzisiaj obudziła się tylko dwa razy w nocy- jestem w szoku, bo od dłuższego czasu budziła się 3-4 razy, a dziś tylko o 1:00 i potem przed 6:00. Może znowu jej się pzrestawi i zacznie dłużej sypiać? Tym bardziej, że kończy się nam kleik i mamy już przygotowaną kaszkę ryżową (na razie bezsmakową).

To mnie pocieszyłas bo mysłam ze tylko mój sie krzywi:-)
Alanek też sie krzywi na mod. mleko dlatego ja tez ściągam i wieczorem podaje mu mix mojego i mod. na razie mojego więcej ale będę zmieniac proporcie
no i kupiłam inne mleko i chyba bardziej mu podeszło

co do kupy po marchewce to faktycznie inna dziś to taki bobek zrobił wystraszyłam się i zjadłam 3 śliwki suszone może mu pomoże
szukałam śliwki w słoiczku dla Alanka ale tu nie ma no mam nadzieje że wystarczy jak ja zjem mam jeszcze sok śliwkowy dla mnie jakby śliwki nie dały rady

reklama
Do góry