reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

reklama
Dzięki Purchawko ;-)
Podałam dzisiaj jabłko bo Maciek nie zrobił od 3 dni kupsztala i mam nadzieję, że ruszy go trochę:-D choć przyznam, że jabłkiem nie był zachwycony:-)
Podam mu dynię po następnym karmieniu ;-)

No u nas też jabłuszko super na kupę działa :) I chyba dodatkowo szpinak tez zadziałał "rozluźniająco", bo od wczoraj kupy są maziowate, a nie klockowate:D (opisy dziecięcej kupy są niesamowite)

Szybkie pytanie ;-)
Daję Maćkowi dynię z ziemniakiem i dzisiaj wprowadziłam jako nowość jabłko... i teraz nie wiem czy mam zrezygnować z podawania tej dyni czy jak?

Maciek ewidentnie budzi się z głodu bo jak się przyssa to ciągnie na całego 15-20min, więc uważam że ta moja laktacja jednak nie przestawiła się na jego potrzeby :no: skoro wcześniej przesypiał całe noce nawieczornym cycu ;-)

Żeby nie było, że narzekam :-p ciesze się, że tylko raz... ale wiadomo, że idealnie byłoby gdyby przesypiał całą noc :-D

Jesli jadl juz wczesniej i nic sie nie dzialo to mozesz podawac dalej:tak:

A co do tych czestrzych pobudek to wcale nie musi byc spowodowane tym ze masz malo mleka:no:ja pamietam jak moja corcia (na piersi) juz pieknie przesypiala nocki i trwao to dosc dlugo:tak:az pewnego dnia sie zupelnie pochrzanilo i budzila sie znowu minimum 2 razy w nocy:tak:po prostu byla wieksza potrzeba,wolala zjesc mniej a czesciej:tak:mysle ze to taki okres w zyciu dziecka:tak:teraz mam podobnie:tak:

kupiłam klik ryżowy :-):-):-) nareszcie udało mi się go znalezc.
chce go jej podac dzisiaj z moim sciagnietym mlekiem,tylko nie wiem ile go wsypac na 140 ml mleka :confused:

no mi z opisu (mam zwykły ryżowy bobovity) wychodzi, że jedna łyżka na ok.30ml mleka. Pamiętaj, że z cycowym to i tak nie stężeje tak bardzo, ja wczoraj dodałam połowę z przepisu do modyfikowanego,b o był tak gęsty, że musiałby go chyba gryźć :)

dałam 3,5 łyżki :-) i było chyba w sam raz,bo zjadła prawie 120ml.teraz smacznie śpi,oby jak najdłużej :-):-)
purchawka fakt praktycznie wcale nie stężało ;-)

co do tego ściągania to u mnie nie jest tak źle.jak dobrze pójdzie to z dwóch wydoję ok 240ml jednorazowo :-) także raczej potrzeby nie mam żeby oddciągac i pobudzac laktację.
wcześniej miałam nawał pokarmu to nie nadążałam z wymianą wkładek laktacyjnych,potem był kryzys,bo mała się nie najadała no i teraz się wszystko unormowało :-) m.in.też dzięki jedzonku które wprowadziłam.
Mała jest taka happy jak widzi miseczkę z jedzonkiem :-):-) ,że nie miałabym serca jej tego odmówic.

Dziewczyny mam pytanko do Was bo mój laktator powoli odmawia mi posłuszeństa a jeszzce troche sciagania przedemną , mam elektryczny Medela i chciałabym sie od Was dowiedziec jakie macie bo ja nauczyłam sie do elektrycznego i nieiwem czy kupic ten sam czy moze taki z pompką jakie macie zdanie na ten temat, czy to poprostu kwestia przyzyczajenia...

Ja mam Medelę z pompką i jak dla mnie jest ok. Ale ja mało odciągam. JAkbym miała codziennie, to bym się chyba zajechała ;-).

kupiłam klik ryżowy :-):-):-) nareszcie udało mi się go znalezc.
chce go jej podac dzisiaj z moim sciagnietym mlekiem,tylko nie wiem ile go wsypac na 140 ml mleka :confused:

Ja robię butlę 180 ml i daję na to 4 miarki kleiku. Próbowałam dać 5, ale wtedy było za gęste i musiałam rozcieńczać znowu.

Dziewczyny a jak wygląda u waszych dzieciaczkow kupa po marchewce? Bo u mojej była czerwona i nie wiem, czy to po prostu przez kolor marchewki, czy może żołądek tego nie przetrawił? No i troszeczkę się zgęściła (sorki za opisy ;-) ). Ale nie zauważyłam, żeby ją brzuszek bolał. W ogóle odkąd rozszerzamy dietę, to mała robi kupy 4-5 razy dziennie, a wcześniej co 2-3 dni robiła. Czy to nie za często?

reklama
Dziewczyny a jak wygląda u waszych dzieciaczkow kupa po marchewce? Bo u mojej była czerwona i nie wiem, czy to po prostu przez kolor marchewki, czy może żołądek tego nie przetrawił? No i troszeczkę się zgęściła (sorki za opisy ;-) ). Ale nie zauważyłam, żeby ją brzuszek bolał. W ogóle odkąd rozszerzamy dietę, to mała robi kupy 4-5 razy dziennie, a wcześniej co 2-3 dni robiła. Czy to nie za często?
U nas kupka jest bardzo pomarańczowa czasami lekko zólta i nieiwem odczego to zalezy ale czasami jest jak plastelina a dzis była troche luźniejsza, a kupkę Stas robi codziennie a zdaza mu sie ze co drugi dzień.Już dawno u nas nie było więcej niż dwie kupki w ciągu dnia moze to zależy jak trawi pokarm.

Do góry