reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

U nas od kilku dni super spanie w nocy..jak o 20 wypije 210 kaszki to cyca pije dopiero koło 4! Ale ma pobudkę koło północy..ale udaje mi się go ululać na rękach..wody nie chce pić a herbatki w nocy mu nie dam! I zwykle śpi już do rana..czyli do 7

reklama
bosz jak ja bym tak chciala..
mojej Maji zaczelo sie cos stawiac chyba bo je UWAGA!! co godzine w nocy.. nawet w dzien tak nie doi.. ;-/
a wczoraj obudzila sie o 4 to ja zabralam do siebie.. zaczela mnie dotykac po twarzy i cos opowiadac.. zamknelam oczy zeby nie nawiazywac kontaktu .. to po pewnym czasie tak sie zezloscila ze nie dosc ze zaczela mnie drapac jak szalona to przez bite 15min koncertu mialam.. :-/

Wiesz co ja niedawno tez to przechodzilam:tak:to chyba taki okres w zyciu dziecka:tak:u mnie trwalo to chyba ze 2 tygodnie:tak:wiec wiem co to znaczy;-)

U nas od kilku dni super spanie w nocy..jak o 20 wypije 210 kaszki to cyca pije dopiero koło 4! Ale ma pobudkę koło północy..ale udaje mi się go ululać na rękach..wody nie chce pić a herbatki w nocy mu nie dam! I zwykle śpi już do rana..czyli do 7
moze ja zwiększe ilość kaszki bo u nas zjada 150 ml i jeszcze może by zjadł ale ja mu wiecej nie daje bo potem jeszcze cycusia je, ale sprobuje dac wiecej i moze bedzie dłuzej spał....
natknęłas mnie Aga:-)

a jak robicie te herbatki??tak jak jest napisane na opakowaniu??
bo ja np jak swojej małej zrobię z tej 1,5 łyż. na 100 ml to nie chce pic.
jak dodam troszkę więcej granulatu tak do 2,5 łyżeczek to wtedy jej smakuje.
sama nie piję takiej lury bo to smakuje prawie jak sama woda :-):-)
u mnie tez nieche pic, raz chyba wypił ale to sama nieiwem co sie stało ze wypił a ja pije wsypuje wiecej granulatu i jak niemam checi na wodę tylko na "zabarwioną wodę" bo tak mozna nazwac ta herbatkę ;-)

troche nie na temat piszę ale kupkowego wątku jeszcze nie mamy
dziś kupka masakra w południe jeden bobek a po południu drugi i to wszystko nie były twarde tylko jak plastelina i bylo widac marchewkę i reszta zielona (sorki za te opisy szczegółowe) no i nie wiem co robic teściowa radzi żeby więcej wody mu dawac ale on nie chce nic do picia ani wody ani herbatki nic
tak sobie myślę że może te jego obiadki sa zbyt monotone codzień ziemniak i marchewka no i od dwóch dni pietruszka to napewno przez tą marchew tylko co zrobic jak on samego ziemniaka nie lubi
i co mam zrobic jesli ta kupka była zielona wstrzymac rozszerzanie diety? wycofac pietruszkę?
sama juz nie wiem co robic?

Dziewczyny mam pytanko do Was bo mój laktator powoli odmawia mi posłuszeństa a jeszzce troche sciagania przedemną , mam elektryczny Medela i chciałabym sie od Was dowiedziec jakie macie bo ja nauczyłam sie do elektrycznego i nieiwem czy kupic ten sam czy moze taki z pompką jakie macie zdanie na ten temat, czy to poprostu kwestia przyzyczajenia...
POLECAM w 100% medele swing ! rewelacja,pisała juz o nim nie raz:tak: ręcznym się zajedziesz...ja tez na poczatku miałam reczny i twierdzilam ,ze mi to wystarczy...masakra-ja reczniaka odradzam !

bosz jak ja bym tak chciala..
mojej Maji zaczelo sie cos stawiac chyba bo je UWAGA!! co godzine w nocy.. nawet w dzien tak nie doi.. ;-/
a wczoraj obudzila sie o 4 to ja zabralam do siebie.. zaczela mnie dotykac po twarzy i cos opowiadac.. zamknelam oczy zeby nie nawiazywac kontaktu .. to po pewnym czasie tak sie zezloscila ze nie dosc ze zaczela mnie drapac jak szalona to przez bite 15min koncertu mialam.. :-/
u nas od 3 dni to samo ! nie wiem co się dzieje ,bo nigdy nie bylo z tym problemow ...spala cała noc juz od dluzszego czasu , po urodzeniu, przez 1,5 miesiace tylko wybudzalam ja raz na jedzonko ...mam nadzieje ,ze to przejdzie ,bo padam normalnie :/

Moj pije tylko moje mliczko- nic z butelki. ale obiadki i deserki juz wcina, problem mamy z herbatka- ale pracujemy nad tym.
u nas dokladnie tak samo- obiadki,deserki jemy a z butli nic...pracujemy nad piciem-kupilam juz wszytskie mozliwe soczki i herbatki na zachete , probowalam zarowno z butelki jak i niekapka i dzis troszke wypila :tak:

moze ja zwiększe ilość kaszki bo u nas zjada 150 ml i jeszcze może by zjadł ale ja mu wiecej nie daje bo potem jeszcze cycusia je, ale sprobuje dac wiecej i moze bedzie dłuzej spał....
natknęłas mnie Aga:-)

Marta..no właśnie ja po tej kaszce nie daję już cyca..bo pewnie by pił ale boję się że mógłby wymiotować z przejedzenia! Ja robię kaszkę mleczno ryżową..daję 210 wody i dodaję 8 miarek od mleka kaszki...jest akurat taka gęsta że wylatuje mi przez smok!

A co do zielonych kupek...to chyba świadczy o jakiejś nietolerancji...coś ewidentnie szkodzi! Tomek pije tą kaszkę, w dzień dostaje trochę jabłuszka..i czasem uda mu się zjeść trochę zupki jarzynowej..i kupki ma zwykłe...ciemniejsze już ale luźne ( nie tak luźne jak na samym cycu ale takie jak gęsta śmietana)

reklama
kopciuszku ja na codzień nie podaję nic zupełnie, ani herbatek ani soczków. Przy karmieniu cycem nie ma takiej potrzeby w ogóle. Tylko w wyjątkowych sytuacjach jak np chęć zapchania dziecka albo wyjątkowe suchoty w domu można podać :) Ja podaję ostatnio już częściej soczek niż herbatkę. Kupuję różne smaki oczywiście odpowiednie dla wieku i koniecznie bez cukru. Daję jednorazowo max 60-80 ml , bo łącznie wszystkich owoców nie powinno się przekraczać 150 ml dziennie, a ja daje jeszcze przeciery do kleiku. On by wypił z chęcią całą butlę soczku, bo są taaaaakie dobre te soczki :))))

Do góry