reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Antinetka mój jak dokarmiam a wcześniej ściągałam to pił w butelce z nuka i wszystkie inne be. Po czym mąż kupił mu nowy smok bo w tamtym dziura i kupił stosownie do jego wieku i zaczął mi dużo mniej pić. No to dałam mu avent bo taką miałam z większą dziurką i pije normalnie.

Emka co do smoczka to mój od urodzenia pluje nim dalej niż widzi. Kiedyś na spacerach dało mu się wcisnąć a teraz już w ogóle. No bo po co mu smoczek z którego mleko nie leci??

reklama
ja odpuszczam sobie już chyba smoczek...mam wszystkie chyba możliwe,nawet ten angielski(dzięki Kasiulka-doszedł:) i nic...wszystkie sa bleeeeeeeeeee cycuś jest super...butelka tylko od WIELKIEGO dzwona troszkę....

milusia u nas tego smoka tez nie od razu zalapala ... na trzeci dzien raz a potem juz bylo lepiej ... a dawalam jak plakala ale tez czasem, kladlam ja na kolanach i dawalam w formie zabawy i poszlo

Najlepszy smok to cyc. Wtedy zadne halasy nie budza ;)
U mnie Laura ssie wszystko co da sie do buzki. Nie jest jakos uzalezniina od smoka ale czasem ciaga

U nas sie wszystko unormowało wlasnie dzieki temu suplementowi ze słodem jeczmiennym. Laktacja jak jest dobra to dziecko sie najada i jest spokojne. Owszem czasem powisi na cycusiu jak ma gorszy dzien, ale zeby tak ciagle to nie. Smoka nie podaje bo niepotrzeba bo jak najedzony to i spi.

U nas tez wielkiej miłości do smoczka nie ma - po co mu kawałek gumy, jak można w buzi cyca mieć? No, ale jak w aucie jeździ to łaskawie chwyci i się zassie. Ale czasem to co najmniej kilka podejść zanim zechce... Moje dzieci widać antysmoczkowe, bo córa każdym pluła na dwa metry w przód i nawet nie było mowy żeby zassała się na jakimś, a syn choć przy lepszych dniach się zassie na chwilę i czasem nawet zaśnie ze smokiem w buzi, to ogólnie też nie przepada tak widzę...

Agagsm to u mnie identycznie :) wielkiej miłości brak ale w aucie czy na spacerze jak jest nerw to smoczek pomoże:) p . S gdzie się podziewałaś kochana?:)

I u nas tak samo, na spacerze i w samochodzie smok akceptowanly, choć nieraz wypluwa i zabawa w ponowne wkładanie może trwać i 10 minut - szczególnie przyjemna kiedy się matka nad wózkiem pochyla ;-)

reklama
A ja zapisuje sie do alergologa i jak dostane zaswiadczenue na Nutramigen to zaczne odstawiac Laure od piersi. Szkoda, bo pokochalam cycowanie i ta bliskosc mamy i dziecka. Syna szybko przestalam karmic to mam porownanie.
Laura mocno ulewa i m.in. to jest powodem jej choroby. Uwazajcie na to bo jest to bardzo niebezpieczne i dziecko musi przyjmowac leki. Ulewanie nasila sie poprzez diete mamy karmiacej, czeste karnienie, karmienie na lezaco no i niedojrzaly uklad pokarmowy maluszka.
Troche nabialu w swieta i juz wysypalo cala. Teraz trudno to wyleczyc.
Kolki, a przeciez jestem na diecie a Laura ma juz 4 miesiace.
Do dokarmiania juz tylko nutramigen lub bebilon pepti

Do góry