reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

reklama
dziewczyny na mm, mam pytanko :)
na opakowaniu jest napisane, ze dla 3-4 miesieczniaka wskazane jest 5 porcji po 200ml.
Wiadomo, kazde dziecko inne, nie ma co traktowac tego jak wyrocznie. Ale pewna wskazowka jest.
Ale moj maluszek zjada 7, a czasem nawet 8 porcji, mniejszych. czasem 170, czasem 50.
W sumie na dzien przez ostanie 9 dni bylo:
900 - 900 - 910 - 790 - 770 - 670 - 870 - 760 - 800

jak to u was wyglada? zjadaja wasze maluchy 1000ml w 5 porcjach?

MIRKA a na kazdej mieszance jest takie dawkowanie?
Pamietam, ze starszak w pol roczku pil 6 razy 150ml i chodzi mi tu o wode.
Az jutro zobacze jak pisze na Nan Ha

Mirka u mnie na mm jest, że 4 miesiąc to 6x150= 900 ml. A moja panna jeszcze 4 nie zaczeła. Dla 3 miesięcznego mamy 6x120 = 720. A moje dziecię zjada tak: 630, 570, 670, 630, 655, 670, 645, 625... na początku strasznie się martwiłam, ale ona grubiutka jest. Widocznie tyle jej wystarcza.

ja w sumie jak podawałam mm tez nie patrzalam na tabele bo to jest dziecko raz zjadła 150 a nie raz tylko 60 rożnie Ja w sumie nie licze bo ona dobrze przybierac odpukac tak mi sie wydaje, bo jak sie urodziła w 35 tyg ważyła 2530 po 2 dniach 2360 a teraz ponad 5 kg za 2 tyg szczepienia to zważymy sie a teraz ma 11 tyg.
Ja mam inny problem albo wpadam w paranoje jak mowi moja mama moje dziecko od wczoraj dokarmiane mm nagle zaczal wytsraczyc moj cyc:) niby super sie ciesze ale zastanawiam sie jakim cudem :confused: w 5 tyg wykryto anemie i brala caly czas a 2 tyg przestala zebysmy za miesiac mogli powtorzyc badanie na czysto zastanawiam sie czy to z czyms sie wiaze czy przesadzam

JUPPPPPPPPPPPPPPPIIIIII
moje dziecko pije z butelki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-)
Do tej pory dawałam jej aventa i niiieeeetttt!A teraz zmieniłam na tomme tippee i poszło!!!!!!:-D więcej ona na chwilę nawet smoczka załapała:szok:ciesze się jak głupi do sera:-D

reklama
Do góry