reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

reklama
dziewczyny na mm, mam pytanko :)
na opakowaniu jest napisane, ze dla 3-4 miesieczniaka wskazane jest 5 porcji po 200ml.
Wiadomo, kazde dziecko inne, nie ma co traktowac tego jak wyrocznie. Ale pewna wskazowka jest.
Ale moj maluszek zjada 7, a czasem nawet 8 porcji, mniejszych. czasem 170, czasem 50.
W sumie na dzien przez ostanie 9 dni bylo:
900 - 900 - 910 - 790 - 770 - 670 - 870 - 760 - 800

jak to u was wyglada? zjadaja wasze maluchy 1000ml w 5 porcjach?

MIRKA a na kazdej mieszance jest takie dawkowanie?
Pamietam, ze starszak w pol roczku pil 6 razy 150ml i chodzi mi tu o wode.
Az jutro zobacze jak pisze na Nan Ha

Mirka u mnie na mm jest, że 4 miesiąc to 6x150= 900 ml. A moja panna jeszcze 4 nie zaczeła. Dla 3 miesięcznego mamy 6x120 = 720. A moje dziecię zjada tak: 630, 570, 670, 630, 655, 670, 645, 625... na początku strasznie się martwiłam, ale ona grubiutka jest. Widocznie tyle jej wystarcza.

ja w sumie jak podawałam mm tez nie patrzalam na tabele bo to jest dziecko raz zjadła 150 a nie raz tylko 60 rożnie Ja w sumie nie licze bo ona dobrze przybierac odpukac tak mi sie wydaje, bo jak sie urodziła w 35 tyg ważyła 2530 po 2 dniach 2360 a teraz ponad 5 kg za 2 tyg szczepienia to zważymy sie a teraz ma 11 tyg.
Ja mam inny problem albo wpadam w paranoje jak mowi moja mama moje dziecko od wczoraj dokarmiane mm nagle zaczal wytsraczyc moj cyc:) niby super sie ciesze ale zastanawiam sie jakim cudem :confused: w 5 tyg wykryto anemie i brala caly czas a 2 tyg przestala zebysmy za miesiac mogli powtorzyc badanie na czysto zastanawiam sie czy to z czyms sie wiaze czy przesadzam

JUPPPPPPPPPPPPPPPIIIIII
moje dziecko pije z butelki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-)
Do tej pory dawałam jej aventa i niiieeeetttt!A teraz zmieniłam na tomme tippee i poszło!!!!!!:-D więcej ona na chwilę nawet smoczka załapała:szok:ciesze się jak głupi do sera:-D

reklama
Do góry