Czyli spada Ci z głodu po prostu moim zdaniem. Jedz kanapki 2, wędlina i warzywa. Zrezygnuj z owoca.Zwykle jakaś kanapkę lub dwie czasem owoc do tego. To tez zależy bo dziś było 82 ale zjadłam dość późno bo o 24. I zjadłam późny obiad bo o 18:30.
reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Jako już rozpakowana tak się zastanawiam... Robić krzywą czy nie? Dostałam zalecenie od lekarza, żeby ją zrobić 6 tygodni po porodzie. Cukry mam dobre i sama nie wiem...
Zrobić ! Lepiej zrobić niż myślećJako już rozpakowana tak się zastanawiam... Robić krzywą czy nie? Dostałam zalecenie od lekarza, żeby ją zrobić 6 tygodni po porodzie. Cukry mam dobre i sama nie wiem...
Ja sobie jedynie nie wyobrażam takiego 6-tygodniowego bobasa zostawić na ok. 3 godziny. Szczególnie tylko cycowego.Jako już rozpakowana tak się zastanawiam... Robić krzywą czy nie? Dostałam zalecenie od lekarza, żeby ją zrobić 6 tygodni po porodzie. Cukry mam dobre i sama nie wiem...
Ja może zrobię, ale później... Chociaż cukier też mam dobry.
Okiennica
Fanka BB :)
Ja mam też przykaz z poradni diabetologicznej żeby zrobić krzywą 6 tygodni po porodzie.Jako już rozpakowana tak się zastanawiam... Robić krzywą czy nie? Dostałam zalecenie od lekarza, żeby ją zrobić 6 tygodni po porodzie. Cukry mam dobre i sama nie wiem...
Tylko że ja wiem, że zrobię i że przy okazji zrobię za jednym zamachem krzywą insulinową. U mnie ta cukrzyca wyszła bardzo wcześnie, w pierwszych tygodniach ciąży, więc nie jestem pewna czy coś nie było wcześniej na rzeczy.
No pewnie, że rób.Jako już rozpakowana tak się zastanawiam... Robić krzywą czy nie? Dostałam zalecenie od lekarza, żeby ją zrobić 6 tygodni po porodzie. Cukry mam dobre i sama nie wiem...
Nawet się nie zastanawiaj
Też myślałam o tym żeby od razu zrobić i insulinową bo musiałam mieć jakiś problem z cukrem wcześniej.Ja mam też przykaz z poradni diabetologicznej żeby zrobić krzywą 6 tygodni po porodzie.
Tylko że ja wiem, że zrobię i że przy okazji zrobię za jednym zamachem krzywą insulinową. U mnie ta cukrzyca wyszła bardzo wcześnie, w pierwszych tygodniach ciąży, więc nie jestem pewna czy coś nie było wcześniej na rzeczy.
Niby w pracy co roku miałam badania okresowe i tam glukoza na czczo zawsze była powyżej normy ale nigdy nie byłam na tym badaniu na czczo ;p
Ja czasem jem lody. Jagodziankę jadłam pół jednego i pół drugiego dnia raczej nadrabiam to wszystko owocami w sumie już się przyzwyczaiłam. Ja już sama nie wiem bo moje wyniki były na granicy w tym 2 pobraniu i mnie przy mniejszych porcjach cukier się nie podnosi ... przy zbyt dużych przerwach mam wręcz niski. No ale od kiedy się dowiedziałam to nie odważyłam się na pączka np.
reklama
MamamaK
Zaciekawiona BB
W końcu ktoś z Diagnostik też mam i wydaje mi się,że niestety wyniki wyższe niż powinno, mam nadzieję,że Pani Diabetolog weźmie to pod uwagęJa dziś 24+4, jaki macie glukometr? To prawda ze tw z diagnostic zawyzaja wynik? Bo taki właśnie mam i zastanawiam się nad kupnem nowego.