reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Wiecie co a moje cukry ciągle podwyższone na czczo ok 94-96. No fakt glukometr ma granicę błędu ale raczej nie opieram się na tym. Wczoraj wpadłam na pomysł żeby trochę przesunąć godzinę podania insuliny z 22 na 21.30. I rano 91, więc może będzie ok. Jak myślicie ?
Z diablo nie ma co się kontaktować. Został mi nie dawno zmieniony a wizytę mam.dopiero 24.07
Jeśli nie masz jak się skontaktować z lekarzem, a ta zmiana będzie w dłuższej perspektywie dawała dobry efekt, to pewnie dobry trop :)

reklama
Ja mam problem taki ze rano cukier mam niski !!!! Już kolejny dzień tak jest ! Muszę jeść posiłek o 23 np. A śniadanie dziś jadłam o 6 bo wstałam i sprawdziłam i było już 70.

Jeśli nie masz jak się skontaktować z lekarzem, a ta zmiana będzie w dłuższej perspektywie dawała dobry efekt, to pewnie dobry trop :)
No muszę jakoś pokombinować bo mi dłuższa przerwa służy od podania insuliny. Pod warunkiem, że zjem kawałek białego chleba ok 22.
Akurat moja diabetolog poszła na l4 ciążowe . I z tego co wiem nowa to wariatka ;p więc póki co się nie pokazuje. Zresztą u niej kolejka jak za komuny. Siadasz i czekasz, czekasz i czekasz . . .

No muszę jakoś pokombinować bo mi dłuższa przerwa służy od podania insuliny. Pod warunkiem, że zjem kawałek białego chleba ok 22.
Akurat moja diabetolog poszła na l4 ciążowe . I z tego co wiem nowa to wariatka ;p więc póki co się nie pokazuje. Zresztą u niej kolejka jak za komuny. Siadasz i czekasz, czekasz i czekasz . . .
W ciąży powinien Cię ktoś przepuścić ale różnie to bywa ....

W ciąży powinien Cię ktoś przepuścić ale różnie to bywa ....
Ty chyba żartujesz ;p Ty w to wierzysz ? Ja nawet się nie pcham bez kolejki i z tego nie korzystam bo to bez sensu.
Akurat u mnie w poradni diabetolog przyjmuje ciężarne w jeden dzień w tygodniu i nie ma szans na przypuszczenie. Pół biedy, że do porodu zostają mi 2 wizyty więc przeboleje ;)
Na całą kadencję ciąży a jestem w 7,5mc 2 razy ktoś mnie przepuscił ;p fakt, że gruba nie jestem aż tak bardzo bo mam +8 kg na wadze ale brzuch ciążowy a gruby po prostu raczej ciężko się myli.

reklama
Do góry