Ja to myślę że samo smarkanie to mega wysiłek dla organizmu. Ale piję tą Twoją nalewkę, robię inhalacje z majeranku i pouczę gardło ciepłą wodą z czosnkiem. Kuźwa pachnę jak wiedźma od tego czosnku ;p i powiem że gardło nie tak już mnie boli ale katar to mam mega. ;pKażda infekcja to wysiłek dla organizmu i podczas choroby cukry mogą być wyższe take spokojnie
reklama
Okiennica
Fanka BB :)
Mojej szwagierce w Toruniu też się pruła o wagę ale podobno Bydgoszcz spoko. Ja bym jej pocisnęła na Twoim miejscu. Tycie w ciąży to indywidualna sprawa, jakbyś przytyła 30kg to ok niech się wypowie. A tak. Przecież dziecko rosnie, organizm ma wiecej krwi, zatrzymuje wodę. Bo chyba bym babie napukała..
Ta moja diabetolog kazała mi obliczyć zapotrzebowanie na wagę należna, a nie obecną. Czyli, jej zdaniem, normalnie powinnam się odchudzać w ciąży.Ja ostatnio przeczytałam artykuł u mamy ginekolog że kobieta w ciąży z otyłością powinna schudnąć od 7 do 8kg w czasie ciąży... I lepiej żeby nie jadła więcej niż 2000kcl dziennie. No ***** aż z krzesła spadłam że śmiechu
No może jeszcze powinnam schudnąć w ciąży te całe 30kg nadwagi, a co se będę żałować
Powiedziałam tej diabetolożce, że dietetyczka mnie mierzy i całe 3kg poszly tylko w brzuch i biust, nawet w biodrach mi ubyło
A czepiła się jakbym właśnie z 30kilo przytyła. I była zbulwersowana, że moja dietetyczka nie ułożyła mi diety na wymienniki węglowodanowe. To jej powiedziałam, że te wymienniki miałam po wyjściu ze swojego szpitala i to wychodziły jakieś straszbe ilości żarcia i w tydzień na tej diecie przytyłam 1 kilogram.
Chyba bym musiała kaszę wiadrami jeść, żeby wyszło tych wymienników tyle ile powinno być.
U mnie pewnie kisiel by zawinił, bo mi gotowana skrobia i gotowane węglowodany skutecznie i na długo podnoszą cukier. Dużo lepiej działają na mnie nawet cukry proste, jeśli zjadam je razem z posiłkiem.Kisielu bez cukru i chrupki kukurydziane 30g nie można jeść, cukier po godzinie 149. Dupa ;/
Możesz też płukać gardło szałwiąJa to myślę że samo smarkanie to mega wysiłek dla organizmu. Ale piję tą Twoją nalewkę, robię inhalacje z majeranku i pouczę gardło ciepłą wodą z czosnkiem. Kuźwa pachnę jak wiedźma od tego czosnku ;p i powiem że gardło nie tak już mnie boli ale katar to mam mega. ;p
Ennis92
Wymienniki węglowodanowe zawsze jak to słyszę to się śmieje. Tutaj dawno już od tego odeszli, chyba że na początku przygotuj z cukrzyca typu 1 żeby jakoś to ogarnąć. Porażka totalna ten system.Ta moja diabetolog kazała mi obliczyć zapotrzebowanie na wagę należna, a nie obecną. Czyli, jej zdaniem, normalnie powinnam się odchudzać w ciąży.
No może jeszcze powinnam schudnąć w ciąży te całe 30kg nadwagi, a co se będę żałować
Powiedziałam tej diabetolożce, że dietetyczka mnie mierzy i całe 3kg poszly tylko w brzuch i biust, nawet w biodrach mi ubyło
A czepiła się jakbym właśnie z 30kilo przytyła. I była zbulwersowana, że moja dietetyczka nie ułożyła mi diety na wymienniki węglowodanowe. To jej powiedziałam, że te wymienniki miałam po wyjściu ze swojego szpitala i to wychodziły jakieś straszbe ilości żarcia i w tydzień na tej diecie przytyłam 1 kilogram.
Chyba bym musiała kaszę wiadrami jeść, żeby wyszło tych wymienników tyle ile powinno być.
U mnie pewnie kisiel by zawinił, bo mi gotowana skrobia i gotowane węglowodany skutecznie i na długo podnoszą cukier. Dużo lepiej działają na mnie nawet cukry proste, jeśli zjadam je razem z posiłkiem.
Możesz też płukać gardło szałwią
Płuczę jeszcze septosanem.Ta moja diabetolog kazała mi obliczyć zapotrzebowanie na wagę należna, a nie obecną. Czyli, jej zdaniem, normalnie powinnam się odchudzać w ciąży.
U mnie pewnie kisiel by zawinił, bo mi gotowana skrobia i gotowane węglowodany skutecznie i na długo podnoszą cukier. Dużo lepiej działają na mnie nawet cukry proste, jeśli zjadam je razem z posiłkiem.
Możesz też płukać gardło szałwią
Hymmm to jutro zjem na podwieczorek chrupki z jogurtem naturalnym. A kisiel ale sam zjem innego dnia. To jak w tych szpitalach karmią kisielem na podwieczorek to ja nie wiem ;p
renisus
Kisiel jest na skrobi, stad ten duzy cukier.Kisielu bez cukru i chrupki kukurydziane 30g nie można jeść, cukier po godzinie 149. Dupa ;/
Ennis92
Nie każdemu skrobia podnosi cukier. Można eksperymentować, bardzo wysokiego nie miałaKisiel jest na skrobi, stad ten duzy cukier.
renisus
Jasne ze mozna a nawet trzeba. Kiedys komus pisalam zeby nie bac sie jesc.Nie każdemu skrobia podnosi cukier. Można eksperymentować, bardzo wysokiego nie miała
reklama
U mnie po prostu na dobre cukry na czczo wpływa regularne jedzenie po którym cukry w ciągu dnia są ok. Ot i cała filozofia
A z innej beczki pijecie wodę w nocy ? W dzień wypijam z 2-3 litry, ale w nocy też mnie suszy, że muszę. Tak na logikę rano to pomiar cukrów już nie jest na czczo.
Za tydzień mam wesele i jak sobię na nim poradzić z insuliną, jedzeniem i późniejszym pomiarem cukru ... mam jeszcze wizytę we środę u diabetolog to podpytam ale jak to ugryźć
A z innej beczki pijecie wodę w nocy ? W dzień wypijam z 2-3 litry, ale w nocy też mnie suszy, że muszę. Tak na logikę rano to pomiar cukrów już nie jest na czczo.
Za tydzień mam wesele i jak sobię na nim poradzić z insuliną, jedzeniem i późniejszym pomiarem cukru ... mam jeszcze wizytę we środę u diabetolog to podpytam ale jak to ugryźć