reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
A ja byłam taka z siebie zadowolona, a tu obuchem w łeb. I jak ja mam się nie stresować tymi wizytami u diabetologa.
W następnej ciąży będę jeździła raczej do Bydgoszczy, Gdańska czy gdziekolwiek indziej ;)
Mojej szwagierce w Toruniu też się pruła o wagę ale podobno Bydgoszcz spoko. Ja bym jej pocisnęła na Twoim miejscu. Tycie w ciąży to indywidualna sprawa, jakbyś przytyła 30kg to ok niech się wypowie. A tak. Przecież dziecko rosnie, organizm ma wiecej krwi, zatrzymuje wodę. Bo chyba bym babie napukała..

Mojej szwagierce w Toruniu też się pruła o wagę ale podobno Bydgoszcz spoko. Ja bym jej pocisnęła na Twoim miejscu. Tycie w ciąży to indywidualna sprawa, jakbyś przytyła 30kg to ok niech się wypowie. A tak. Przecież dziecko rosnie, organizm ma wiecej krwi, zatrzymuje wodę. Bo chyba bym babie napukała..
Ja ostatnio przeczytałam artykuł u mamy ginekolog że kobieta w ciąży z otyłością powinna schudnąć od 7 do 8kg w czasie ciąży... I lepiej żeby nie jadła więcej niż 2000kcl dziennie. No ***** aż z krzesła spadłam że śmiechu

Ja ostatnio przeczytałam artykuł u mamy ginekolog że kobieta w ciąży z otyłością powinna schudnąć od 7 do 8kg w czasie ciąży... I lepiej żeby nie jadła więcej niż 2000kcl dziennie. No ***** aż z krzesła spadłam że śmiechu
O kolejna mądra doktór ;p
Mi przez głowę by nie przeszło żeby się odchudzać w ciąży. Owszem zmiana nawyków żywieniowych może powodować spadek wagi. No ale żeby specjalnie? To niech jeszcze na siłkę się zapiszę jedna z drugą ;p chociaż znam taką co w ciąży chodzi ;p

Ja jem 2000kcal dziennie. Ale to tak pi razy drzwi, nie liczę tego ale jak mi wyliczyła dietetyczka ile jem na podstawie przykładowego jadłospisu to wyszło 1700 i kazała jeść więcej
. Ciąża jest obciążeniem dla organizmu i stąd ma być chudnięcie? No bo przecież aktywność spada, jesz jak zwykle a dziecko rośnie... Nie wiem, nie znam się.

Ja jem 2000kcal dziennie. Ale to tak pi razy drzwi, nie liczę tego ale jak mi wyliczyła dietetyczka ile jem na podstawie przykładowego jadłospisu to wyszło 1700 i kazała jeść więcej
. Ciąża jest obciążeniem dla organizmu i stąd ma być chudnięcie? No bo przecież aktywność spada, jesz jak zwykle a dziecko rośnie... Nie wiem, nie znam się.
Mnie zawsze dietetyk uczył że kaloryczność się dobiera do osoby według podstawowej przemiany materii i wysiłku fizycznego. Moje PPM to no 2300 więc jakbym miała jeść 2000 to bym się glodzila [emoji2368]

Kisielu bez cukru i chrupki kukurydziane 30g nie można jeść, cukier po godzinie 149. Dupa ;/
Ja bym postawiła na albo kisiel albo chrupki. Razem może być za dużo ale osobno kto wie?
A do chrupek np jogurt? Ja tam czasem oh ie sobie Chrupki w jogurcie zamoczyc

Ja bym postawiła na albo kisiel albo chrupki. Razem może być za dużo ale osobno kto wie?
A do chrupek np jogurt? Ja tam czasem oh ie sobie Chrupki w jogurcie zamoczyc
O tez może być pomysł. Zobaczę jutro. Chociaż mi się wydaje, że mój mega katar cukry mi trochę podnosi. Bo smarkam jak szalona i to może być wysiłek dla organizmu. Już taka opcję biorę pod uwagę ;p

reklama
O tez może być pomysł. Zobaczę jutro. Chociaż mi się wydaje, że mój mega katar cukry mi trochę podnosi. Bo smarkam jak szalona i to może być wysiłek dla organizmu. Już taka opcję biorę pod uwagę ;p
Każda infekcja to wysiłek dla organizmu i podczas choroby cukry mogą być wyższe take spokojnie :)

Do góry