To jem i zobaczę w szpitalu kisiel i chrupki na podwieczorek cukrzykom dają więc jest szansaNo kukurydza sama w sobie glutenu nie ma ale gluten sam w sobie cukrów nie podnosi
reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Mojej szwagierce w Toruniu też się pruła o wagę ale podobno Bydgoszcz spoko. Ja bym jej pocisnęła na Twoim miejscu. Tycie w ciąży to indywidualna sprawa, jakbyś przytyła 30kg to ok niech się wypowie. A tak. Przecież dziecko rosnie, organizm ma wiecej krwi, zatrzymuje wodę. Bo chyba bym babie napukała..A ja byłam taka z siebie zadowolona, a tu obuchem w łeb. I jak ja mam się nie stresować tymi wizytami u diabetologa.
W następnej ciąży będę jeździła raczej do Bydgoszczy, Gdańska czy gdziekolwiek indziej
Ennis92
Ja ostatnio przeczytałam artykuł u mamy ginekolog że kobieta w ciąży z otyłością powinna schudnąć od 7 do 8kg w czasie ciąży... I lepiej żeby nie jadła więcej niż 2000kcl dziennie. No ***** aż z krzesła spadłam że śmiechuMojej szwagierce w Toruniu też się pruła o wagę ale podobno Bydgoszcz spoko. Ja bym jej pocisnęła na Twoim miejscu. Tycie w ciąży to indywidualna sprawa, jakbyś przytyła 30kg to ok niech się wypowie. A tak. Przecież dziecko rosnie, organizm ma wiecej krwi, zatrzymuje wodę. Bo chyba bym babie napukała..
O kolejna mądra doktór ;pJa ostatnio przeczytałam artykuł u mamy ginekolog że kobieta w ciąży z otyłością powinna schudnąć od 7 do 8kg w czasie ciąży... I lepiej żeby nie jadła więcej niż 2000kcl dziennie. No ***** aż z krzesła spadłam że śmiechu
Mi przez głowę by nie przeszło żeby się odchudzać w ciąży. Owszem zmiana nawyków żywieniowych może powodować spadek wagi. No ale żeby specjalnie? To niech jeszcze na siłkę się zapiszę jedna z drugą ;p chociaż znam taką co w ciąży chodzi ;p
slodkatrojeczka
Ja jem 2000kcal dziennie. Ale to tak pi razy drzwi, nie liczę tego ale jak mi wyliczyła dietetyczka ile jem na podstawie przykładowego jadłospisu to wyszło 1700 i kazała jeść więcej
. Ciąża jest obciążeniem dla organizmu i stąd ma być chudnięcie? No bo przecież aktywność spada, jesz jak zwykle a dziecko rośnie... Nie wiem, nie znam się.
. Ciąża jest obciążeniem dla organizmu i stąd ma być chudnięcie? No bo przecież aktywność spada, jesz jak zwykle a dziecko rośnie... Nie wiem, nie znam się.
Ennis92
Mnie zawsze dietetyk uczył że kaloryczność się dobiera do osoby według podstawowej przemiany materii i wysiłku fizycznego. Moje PPM to no 2300 więc jakbym miała jeść 2000 to bym się glodzila [emoji2368]Ja jem 2000kcal dziennie. Ale to tak pi razy drzwi, nie liczę tego ale jak mi wyliczyła dietetyczka ile jem na podstawie przykładowego jadłospisu to wyszło 1700 i kazała jeść więcej
Ennis92
Ja bym postawiła na albo kisiel albo chrupki. Razem może być za dużo ale osobno kto wie?Kisielu bez cukru i chrupki kukurydziane 30g nie można jeść, cukier po godzinie 149. Dupa ;/
A do chrupek np jogurt? Ja tam czasem oh ie sobie Chrupki w jogurcie zamoczyc
O tez może być pomysł. Zobaczę jutro. Chociaż mi się wydaje, że mój mega katar cukry mi trochę podnosi. Bo smarkam jak szalona i to może być wysiłek dla organizmu. Już taka opcję biorę pod uwagę ;pJa bym postawiła na albo kisiel albo chrupki. Razem może być za dużo ale osobno kto wie?
A do chrupek np jogurt? Ja tam czasem oh ie sobie Chrupki w jogurcie zamoczyc
reklama
Ennis92
Każda infekcja to wysiłek dla organizmu i podczas choroby cukry mogą być wyższe take spokojnieO tez może być pomysł. Zobaczę jutro. Chociaż mi się wydaje, że mój mega katar cukry mi trochę podnosi. Bo smarkam jak szalona i to może być wysiłek dla organizmu. Już taka opcję biorę pod uwagę ;p