reklama
Ennis92
Fanka BB :)
Godzinę po jak przestałam jeść to było 150[emoji85][emoji85] ale ja naprawdę dużo zjadłam. Cóż trzeba będzie przestać i wziąść się za siebie.A zrobiły na twoim cukrze jakies większe wrażenie te cukierki?
Może miałas niedobór cukierków w organizmie
Ja mam tak, że jak czasem mi się czegoś strasznie chce, to wtedy mi to nie szkodzi
Jak się młody urodzi to planuje przejść na dietę dla IO czyli niskie IG [emoji85] zobaczymy jak pójdzie ale coś ze dobra zrobić trzeba.
Okiennica
Jak byłam przed ciążą, to z racji tej hipotetycznej IO (niepotwierdzona, bo nie doczekałam się na termin do endokrynologa przed ciążą) przy komponowaniu diety posługiwałam się tabelka z indeksem insulinowymi (Is). Czasami coś co miało wyzszy IG miało niższy IS i odwrotniem. Tylko, że jest chyba tylko około 40 produktów przebadanych pod kątem IS.
Udało mi sie zbić poziom insuliny o połowę, ale potem były stresy, brak czasu no i w końcu ciąża.
Pewnie po ciąży będę się musiała pilnować, no i może siłą rozpędu na tej diecie pociążowej uda mi się jakoś schudnąć, żeby odciążyć organizm (wiem, wiem, miło pomarzyć...)
Od wagi startowej przytyłam ze 3 kilo, pomimo tego, że zaczęłam jeść chleb w ciąży i przez jakiś czas musiałam leżeć, a ta moja diabetolożka mnie obrąbała ostatnio, że w ciąży nic nie powinnam przytyć przy takiej wadze startowej
Udało mi sie zbić poziom insuliny o połowę, ale potem były stresy, brak czasu no i w końcu ciąża.
Pewnie po ciąży będę się musiała pilnować, no i może siłą rozpędu na tej diecie pociążowej uda mi się jakoś schudnąć, żeby odciążyć organizm (wiem, wiem, miło pomarzyć...)
Od wagi startowej przytyłam ze 3 kilo, pomimo tego, że zaczęłam jeść chleb w ciąży i przez jakiś czas musiałam leżeć, a ta moja diabetolożka mnie obrąbała ostatnio, że w ciąży nic nie powinnam przytyć przy takiej wadze startowej
Ennis92
Ja przytyłam 11kg [emoji85] nikt nic mi nie mówił że nie powinnam tyc..Jak byłam przed ciążą, to z racji tej hipotetycznej IO (niepotwierdzona, bo nie doczekałam się na termin do endokrynologa przed ciążą) przy komponowaniu diety posługiwałam się tabelka z indeksem insulinowymi (Is). Czasami coś co miało wyzszy IG miało niższy IS i odwrotniem. Tylko, że jest chyba tylko około 40 produktów przebadanych pod kątem IS.
Wiesz co ? Wyśmialabym takiego lekarza. Jak można kobiecie w ciąży mówić, że nie powinna tyć? To co ma jeść sałatę i wodę. Olej to ciepłym moczem i powiedz mu, że jego uwagi są nie na miejscu bo głodzić się nie masz zamiaru. Znam jedną taką co w ciąży była fit i urodziła wcześniaka który nie ważył nawet 2 kg. Teraz na wszystko jest uczulony i bardzo chorowity.Jak byłam przed ciążą, to z racji tej hipotetycznej IO (niepotwierdzona, bo nie doczekałam się na termin do endokrynologa przed ciążą) przy komponowaniu diety posługiwałam się tabelka z indeksem insulinowymi (Is). Czasami coś co miało wyzszy IG miało niższy IS i odwrotniem. Tylko, że jest chyba tylko około 40 produktów przebadanych pod kątem IS.
Ennis92
Kisiel jest chyba na mące ziemniaczanej?Dziewczyny pytanie za 100 pt myślicie, że na podwieczorek mogę zjeść kisiel bez cukru i chrupki kukurydziane ?
Musiałabyś zobaczyć jak na ciebie wpłynie.
Chrupki czasem jem i zero reakcji.
Za to znowu 2h po jedzeniu cukier 50 :/
Zgadza się na mące i mam bez cukru, a chrupki bez glutenu;p zresztą one chyba wszystkie są bez glutenu bo kukurydzaKisiel jest chyba na mące ziemniaczanej?
Musiałabyś zobaczyć jak na ciebie wpłynie.
Chrupki czasem jem i zero reakcji.
Za to znowu 2h po jedzeniu cukier 50 :/
reklama
Ennis92
No kukurydza sama w sobie glutenu nie ma ale gluten sam w sobie cukrów nie podnosiZgadza się na mące i mam bez cukru, a chrupki bez glutenu;p zresztą one chyba wszystkie są bez glutenu bo kukurydza