reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

A zrobiły na twoim cukrze jakies większe wrażenie te cukierki?:)
Może miałas niedobór cukierków w organizmie :D

Ja mam tak, że jak czasem mi się czegoś strasznie chce, to wtedy mi to nie szkodzi :)

reklama
A zrobiły na twoim cukrze jakies większe wrażenie te cukierki?:)
Może miałas niedobór cukierków w organizmie :D

Ja mam tak, że jak czasem mi się czegoś strasznie chce, to wtedy mi to nie szkodzi :)
Godzinę po jak przestałam jeść to było 150[emoji85][emoji85] ale ja naprawdę dużo zjadłam. Cóż trzeba będzie przestać i wziąść się za siebie.
Jak się młody urodzi to planuje przejść na dietę dla IO czyli niskie IG [emoji85] zobaczymy jak pójdzie ale coś ze dobra zrobić trzeba.

Jak byłam przed ciążą, to z racji tej hipotetycznej IO (niepotwierdzona, bo nie doczekałam się na termin do endokrynologa przed ciążą) przy komponowaniu diety posługiwałam się tabelka z indeksem insulinowymi (Is). Czasami coś co miało wyzszy IG miało niższy IS i odwrotniem. Tylko, że jest chyba tylko około 40 produktów przebadanych pod kątem IS.
Udało mi sie zbić poziom insuliny o połowę, ale potem były stresy, brak czasu no i w końcu ciąża.
Pewnie po ciąży będę się musiała pilnować, no i może siłą rozpędu na tej diecie pociążowej uda mi się jakoś schudnąć, żeby odciążyć organizm (wiem, wiem, miło pomarzyć...)

Od wagi startowej przytyłam ze 3 kilo, pomimo tego, że zaczęłam jeść chleb w ciąży i przez jakiś czas musiałam leżeć, a ta moja diabetolożka mnie obrąbała ostatnio, że w ciąży nic nie powinnam przytyć przy takiej wadze startowej :mad:

Jak byłam przed ciążą, to z racji tej hipotetycznej IO (niepotwierdzona, bo nie doczekałam się na termin do endokrynologa przed ciążą) przy komponowaniu diety posługiwałam się tabelka z indeksem insulinowymi (Is). Czasami coś co miało wyzszy IG miało niższy IS i odwrotniem. Tylko, że jest chyba tylko około 40 produktów przebadanych pod kątem IS.
Udało mi sie zbić poziom insuliny o połowę, ale potem były stresy, brak czasu no i w końcu ciąża.
Pewnie po ciąży będę się musiała pilnować, no i może siłą rozpędu na tej diecie pociążowej uda mi się jakoś schudnąć, żeby odciążyć organizm (wiem, wiem, miło pomarzyć...)

Od wagi startowej przytyłam ze 3 kilo, pomimo tego, że zaczęłam jeść chleb w ciąży i przez jakiś czas musiałam leżeć, a ta moja diabetolożka mnie obrąbała ostatnio, że w ciąży nic nie powinnam przytyć przy takiej wadze startowej :mad:
Ja przytyłam 11kg [emoji85] nikt nic mi nie mówił że nie powinnam tyc..

A ja byłam taka z siebie zadowolona, a tu obuchem w łeb. I jak ja mam się nie stresować tymi wizytami u diabetologa.
W następnej ciąży będę jeździła raczej do Bydgoszczy, Gdańska czy gdziekolwiek indziej ;)

Wiesz co ? Wyśmialabym takiego lekarza. Jak można kobiecie w ciąży mówić, że nie powinna tyć? To co ma jeść sałatę i wodę. Olej to ciepłym moczem i powiedz mu, że jego uwagi są nie na miejscu bo głodzić się nie masz zamiaru. Znam jedną taką co w ciąży była fit i urodziła wcześniaka który nie ważył nawet 2 kg. Teraz na wszystko jest uczulony i bardzo chorowity.

Dziewczyny pytanie za 100 pt myślicie, że na podwieczorek mogę zjeść kisiel bez cukru i chrupki kukurydziane ?

Dziewczyny pytanie za 100 pt myślicie, że na podwieczorek mogę zjeść kisiel bez cukru i chrupki kukurydziane ?
Kisiel jest chyba na mące ziemniaczanej?
Musiałabyś zobaczyć jak na ciebie wpłynie.

Chrupki czasem jem i zero reakcji.

Za to znowu 2h po jedzeniu cukier 50 :/

Kisiel jest chyba na mące ziemniaczanej?
Musiałabyś zobaczyć jak na ciebie wpłynie.

Chrupki czasem jem i zero reakcji.

Za to znowu 2h po jedzeniu cukier 50 :/
Zgadza się na mące i mam bez cukru, a chrupki bez glutenu;p zresztą one chyba wszystkie są bez glutenu bo kukurydza

reklama
Do góry