reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Dziewczyny, a ja mam na czczo dziwnie nisko. Wczoraj 79 dziś 74. Dziwi mnie trochę, bo zawsze nawet z krwi żylnej miałam koło tych 90. Fakt, że staram się teraz zjeść ostatni posiłek późno, może to to? Ale żeby dieta tak szybko działała? Jestem zagubiona już. xd

A i jeszcze powiedzcie - jak się nakłuwacie to "wyciskacie' krew, czy wystarczy lekko pomasować? mnie czasami bez lekkiego "wyciśnięcia" nic by nie poleciało. A też czytałam, że to nie jest zalecane, bo wylatuje osocze i to też może fałszować wyniki. Chociaż pamiętam, że diabetolog jak mnie uczyła to też właśnie wycisnęła.
Zimą miałam z tym straszny problem, a jak się zrobiło ciepłej to jest lepiej. Teraz też mocniej przykładam nakłuwacz do palucha przed wkłuciem. No i zwykle rano przed kłuciem myję graty po kolacji, to się trochę krążenie w palcach rozrusza.
A jak nie leci i nawet ściśnięcie nie pomaga, to trudno, dziabie innego palca. Mam już obczajone, skąd zwykle bez problemu poleci.

reklama
Dziewczyny, a ja mam na czczo dziwnie nisko. Wczoraj 79 dziś 74. Dziwi mnie trochę, bo zawsze nawet z krwi żylnej miałam koło tych 90. Fakt, że staram się teraz zjeść ostatni posiłek późno, może to to? Ale żeby dieta tak szybko działała? Jestem zagubiona już. xd

A i jeszcze powiedzcie - jak się nakłuwacie to "wyciskacie' krew, czy wystarczy lekko pomasować? mnie czasami bez lekkiego "wyciśnięcia" nic by nie poleciało. A też czytałam, że to nie jest zalecane, bo wylatuje osocze i to też może fałszować wyniki. Chociaż pamiętam, że diabetolog jak mnie uczyła to też właśnie wycisnęła.
U mnie po tygodniu diety mocz byl juz bez bialka. Wiec wszystko mozliwe.
Ja masuje palca przed jak myje rece, potem jak juz robie kujke to przytrzymuje urzadzenie kilka sekund dluzej przy palcu. Szybkie zabranie powoduje ze musze wyciskac.

Karolcia az jestem ciekawa jak bedzie u Ciebie dzisiaj po ryzu. Ja nawet garstki nie moge [emoji52]

U mnie po sniadaniu znowu za wysoko. Jednak nie powinnam jesc tego dodatkwego posilku.

Spróbuj dzisiaj przed snem wypić pół szklanki najlepiej kefiru ale moze być i mleko. Na niektórych działa :)
Nie mam a już ie będę lecieć do sklepu. W następnym tygodniu spróbuję. Maślanka albo kefir ok, bo mleka bez kakao nie przełknę [emoji23]
U mnie po tygodniu diety mocz byl juz bez bialka. Wiec wszystko mozliwe.
Ja masuje palca przed jak myje rece, potem jak juz robie kujke to przytrzymuje urzadzenie kilka sekund dluzej przy palcu. Szybkie zabranie powoduje ze musze wyciskac.

Karolcia az jestem ciekawa jak bedzie u Ciebie dzisiaj po ryzu. Ja nawet garstki nie moge [emoji52]

U mnie po sniadaniu znowu za wysoko. Jednak nie powinnam jesc tego dodatkwego posilku.
Kupiłam naturalny ryż. W wczoraj po krupniku cukier byl ok a tam jednak sporo kaszy i ziemniaków było... Może po ryżu też nie będzie źle

Ja po obiedzie, zobaczymy za niecałą godzinę pomiar [emoji6]
IMG_20190413_153342.jpeg

reklama
Wczoraj po kolacji (warzywa na patelnię i trochę ciemnego makaronu) - 106

Na czczo - 72

Po śniadaniu (resztka warzyw z wczoraj, jajko, chleb żytni) - 91

Czekam na pomiar po obiedzie (pierś z kurczaka, salata z pomidorami, papryką, ogórkiem i zimniaki). Jeszcze nie próbowałam ziemniaka. Zobaczymy... [emoji57]

Do góry