reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Dziewczyny, masakra :( Wczoraj najpierw mocno zgrzeszyłam (już sobie przepracowałam jak będę się kajać i tłumaczyć przed diabetologiem), później stwierdziłam, że ozdrowialam (po 3 kawałkach pizzy z kurczakiem i koktajlowymi wynik 132 8-) ), a dzisiaj rano po 9 j insuliny pierwszy wynik na czczo 101. Nie uwierzyłam, zrobiłam drugi 96!!! Czy to przez tą pizzę? A może źle zmieszałam insulinę? Końcówkę mam. A może się popsuła? Nie trzymam w lodówce. Czytałam, że do 30 dni można poza lodówka trzymać. Ja ją już mam w penie ok 4 tygodnie, więc już jej czas dobiega końca.

reklama
Dziewczyny, masakra :( Wczoraj najpierw mocno zgrzeszyłam (już sobie przepracowałam jak będę się kajać i tłumaczyć przed diabetologiem), później stwierdziłam, że ozdrowialam (po 3 kawałkach pizzy z kurczakiem i koktajlowymi wynik 132 8-) ), a dzisiaj rano po 9 j insuliny pierwszy wynik na czczo 101. Nie uwierzyłam, zrobiłam drugi 96!!! Czy to przez tą pizzę? A może źle zmieszałam insulinę? Końcówkę mam. A może się popsuła? Nie trzymam w lodówce. Czytałam, że do 30 dni można poza lodówka trzymać. Ja ją już mam w penie ok 4 tygodnie, więc już jej czas dobiega końca.
Ja nie trzymam w lodówce tak mi lekarz kazał. W lodówce tylko te co nie są używane.
Pewnie pizza ;) ja jak się objem na noc i idę spać zaraz po to rano mam wysokie cukry a wieczorem 24j I rano 12j biorę.
Teraz jem tak żeby godzien później iść spać to jest spoko.
Nie zamartwiaj się każdemu się zdaza.

@renisus a ty jak tam?

Ennis zwiekszylam dawke metforminy i dzisiaj rano zapomnialam ja wziac [emoji51]
Cukry mam idealne az jakos tak dziwnie ze be, stresu je sprawdzam.
Po tabletkach juz czuje sie w miare dobrze, wiec jest ok.
U mnie natomiast jest odwortnie, jak nie zjem na wieczor to cukier wysoki rano.

A nadal mam chcice na slodkie.

Kurcze a ja się stosuje do diety a mam drugi dzień z rzędu za duży cukier na czczo. Tylko 91 ale norma do 90. Za to kupilam chleb razowy w Netto i mam dobry cukier po nim. Dziś. Bo z tym to też różnie bywa. Wczoraj po obiedzie mialam 170. W ogole mialam wczoraj dzien zalamania nerwowego [emoji23] Dzisiaj robie barszcz ukraiński. Powinno być dobrze.

Ennis zwiekszylam dawke metforminy i dzisiaj rano zapomnialam ja wziac [emoji51]
Cukry mam idealne az jakos tak dziwnie ze be, stresu je sprawdzam.
Po tabletkach juz czuje sie w miare dobrze, wiec jest ok.
U mnie natomiast jest odwortnie, jak nie zjem na wieczor to cukier wysoki rano.

A nadal mam chcice na slodkie.
No to super :) a ochota na słodkie przejdzie ale zawsze możesz jakiś mały kawałek czegoś zjeść
Kurcze a ja się stosuje do diety a mam drugi dzień z rzędu za duży cukier na czczo. Tylko 91 ale norma do 90. Za to kupilam chleb razowy w Netto i mam dobry cukier po nim. Dziś. Bo z tym to też różnie bywa. Wczoraj po obiedzie mialam 170. W ogole mialam wczoraj dzien zalamania nerwowego [emoji23] Dzisiaj robie barszcz ukraiński. Powinno być dobrze.
Ja wczoraj też miałam straszny dzień jeśli chodzi o cukry. Jadłam jak zawsze a cukry szalały. Ponoć może tak być jak dziecko gwałtownie rośnie. No cóż nie zawsze będzie idealnie

Ennis no wlasnie ten kawalek by mnie tylko rozdraznil [emoji23][emoji23]
Zjem juz na wielkanoc jakis sernik [emoji12]
I ja urodze to juz mam liste co zjem hihi

Ennis no wlasnie ten kawalek by mnie tylko rozdraznil [emoji23][emoji23]
Zjem juz na wielkanoc jakis sernik [emoji12]
I ja urodze to juz mam liste co zjem hihi
Taka listę to też mam [emoji23] za tydzień mam urodziny i już mówiłam mamie że chce placki ziemniaczane. Najwyżej więcej insuliny wezmę.

reklama
Do góry