reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Dziewczyny, masakra :( Wczoraj najpierw mocno zgrzeszyłam (już sobie przepracowałam jak będę się kajać i tłumaczyć przed diabetologiem), później stwierdziłam, że ozdrowialam (po 3 kawałkach pizzy z kurczakiem i koktajlowymi wynik 132 8-) ), a dzisiaj rano po 9 j insuliny pierwszy wynik na czczo 101. Nie uwierzyłam, zrobiłam drugi 96!!! Czy to przez tą pizzę? A może źle zmieszałam insulinę? Końcówkę mam. A może się popsuła? Nie trzymam w lodówce. Czytałam, że do 30 dni można poza lodówka trzymać. Ja ją już mam w penie ok 4 tygodnie, więc już jej czas dobiega końca.

reklama
Dziewczyny, masakra :( Wczoraj najpierw mocno zgrzeszyłam (już sobie przepracowałam jak będę się kajać i tłumaczyć przed diabetologiem), później stwierdziłam, że ozdrowialam (po 3 kawałkach pizzy z kurczakiem i koktajlowymi wynik 132 8-) ), a dzisiaj rano po 9 j insuliny pierwszy wynik na czczo 101. Nie uwierzyłam, zrobiłam drugi 96!!! Czy to przez tą pizzę? A może źle zmieszałam insulinę? Końcówkę mam. A może się popsuła? Nie trzymam w lodówce. Czytałam, że do 30 dni można poza lodówka trzymać. Ja ją już mam w penie ok 4 tygodnie, więc już jej czas dobiega końca.
Ja nie trzymam w lodówce tak mi lekarz kazał. W lodówce tylko te co nie są używane.
Pewnie pizza ;) ja jak się objem na noc i idę spać zaraz po to rano mam wysokie cukry a wieczorem 24j I rano 12j biorę.
Teraz jem tak żeby godzien później iść spać to jest spoko.
Nie zamartwiaj się każdemu się zdaza.

@renisus a ty jak tam?

Ennis zwiekszylam dawke metforminy i dzisiaj rano zapomnialam ja wziac [emoji51]
Cukry mam idealne az jakos tak dziwnie ze be, stresu je sprawdzam.
Po tabletkach juz czuje sie w miare dobrze, wiec jest ok.
U mnie natomiast jest odwortnie, jak nie zjem na wieczor to cukier wysoki rano.

A nadal mam chcice na slodkie.

Kurcze a ja się stosuje do diety a mam drugi dzień z rzędu za duży cukier na czczo. Tylko 91 ale norma do 90. Za to kupilam chleb razowy w Netto i mam dobry cukier po nim. Dziś. Bo z tym to też różnie bywa. Wczoraj po obiedzie mialam 170. W ogole mialam wczoraj dzien zalamania nerwowego [emoji23] Dzisiaj robie barszcz ukraiński. Powinno być dobrze.

Ennis zwiekszylam dawke metforminy i dzisiaj rano zapomnialam ja wziac [emoji51]
Cukry mam idealne az jakos tak dziwnie ze be, stresu je sprawdzam.
Po tabletkach juz czuje sie w miare dobrze, wiec jest ok.
U mnie natomiast jest odwortnie, jak nie zjem na wieczor to cukier wysoki rano.

A nadal mam chcice na slodkie.
No to super :) a ochota na słodkie przejdzie ale zawsze możesz jakiś mały kawałek czegoś zjeść
Kurcze a ja się stosuje do diety a mam drugi dzień z rzędu za duży cukier na czczo. Tylko 91 ale norma do 90. Za to kupilam chleb razowy w Netto i mam dobry cukier po nim. Dziś. Bo z tym to też różnie bywa. Wczoraj po obiedzie mialam 170. W ogole mialam wczoraj dzien zalamania nerwowego [emoji23] Dzisiaj robie barszcz ukraiński. Powinno być dobrze.
Ja wczoraj też miałam straszny dzień jeśli chodzi o cukry. Jadłam jak zawsze a cukry szalały. Ponoć może tak być jak dziecko gwałtownie rośnie. No cóż nie zawsze będzie idealnie

Ennis no wlasnie ten kawalek by mnie tylko rozdraznil [emoji23][emoji23]
Zjem juz na wielkanoc jakis sernik [emoji12]
I ja urodze to juz mam liste co zjem hihi

Ennis no wlasnie ten kawalek by mnie tylko rozdraznil [emoji23][emoji23]
Zjem juz na wielkanoc jakis sernik [emoji12]
I ja urodze to juz mam liste co zjem hihi
Taka listę to też mam [emoji23] za tydzień mam urodziny i już mówiłam mamie że chce placki ziemniaczane. Najwyżej więcej insuliny wezmę.

reklama
Do góry