reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Dwie kromki z sałatą, serem feta i ogórkiem. Cukier po godzinie 121. Najgorzej, że kupiłam ten chleb 50km od domu [emoji23]
20190311_091614.jpeg

Mi feta bardzo ładnie obniża cukier bo tłusta. Zrób jeszcze eksperyment bez fety ale trzymam kciuki żebys w końcu znalazła swój chleb [emoji3590][emoji3590]

Też nie sprawdzam ketonow. Nie kazali a i z różnych powodów mogą być.
@slodkatrojeczka u nas do 5.5 (99) jest norma w ciąży
U mnie jest 5,3 norma. Ja czesto mam 5,2.

Slodkatrojeczka a moze sama musisz piec, np z maki orkiszowej? Chociaz u mnie w tym momencie wyglada ze tylko zielenina, mieso i jajka mi nie podnosza cukru.

Czekam na pomiar i dzwonie do kliniki, ciekawie czy cos dzisiaj zrobia, czy bede czekac do nastepnej srody.

Może i racja z tą fetą. Myślałam o pieczeniu... Chyba będę musiała piec. Chleb jest z Auchana. Najblizszy 50km od domu :) W razie jakby okazał się dobry bez fety to zadzwonie do mamy, zrobi mi zapas ;) Miałam jakiś przepis na bułki z twarogu ale z płatkami owsianymi. A platki podnoszą mi cukier

No i w srode odbieram recepte na metformine (?) Chyba dobrze nazwe napisalam. Narazie z wieczornym posilkiem bo on jest zazwyczaj ponad norme. A potem zobaczymy.

No i w srode odbieram recepte na metformine (?) Chyba dobrze nazwe napisalam. Narazie z wieczornym posilkiem bo on jest zazwyczaj ponad norme. A potem zobaczymy.
Ja na metforminie już kilka lat. Nie bierz na pusty żołądek, najlepiej po jedzeniu. No i możesz mieć mdłości i biegunki niestety
U mnie po tygodniu się uspokoiło

Ja na metforminie już kilka lat. Nie bierz na pusty żołądek, najlepiej po jedzeniu. No i możesz mieć mdłości i biegunki niestety
U mnie po tygodniu się uspokoiło
Wlasnie kazala mi z posilkiem zeby nie miec problemow zolodkowych. Mam nadzieje ze to wystarczy. A po tym sie tyje, czy nie ma znaczenia na organizm?

reklama
Do góry