reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
O widzisz, ja mam bardzo mala wiedze na ten temat. Mam nadzieje ze mi to wystarczy, bo niczego sie nie boje jak tej insuliny w brzuch.
Insulina nie jest taka straszna i nie musisz w brzuch. Można we wewnętrzne strony ud i ramion. Można wszędzie gdzie jest odrobina mięśni i tłuszczu.

Insulina nie jest taka straszna i nie musisz w brzuch. Można we wewnętrzne strony ud i ramion. Można wszędzie gdzie jest odrobina mięśni i tłuszczu.
Weź znajdź kawałek tłuszczu w brzuchu, jak mój już jest tak napięty, że w koncu wybuchnie [emoji23] Z tego co mówiła moja szwagierka u nas w ciąży raczej dostaje się od razu insulinę a metmorfinę mają dziewczyny, które na cukrzycę chorowały przed ciążą. Ale zobaczymy. Z dwojga złego chyba lepsze tabletki?

Weź znajdź kawałek tłuszczu w brzuchu, jak mój już jest tak napięty, że w koncu wybuchnie [emoji23] Z tego co mówiła moja szwagierka u nas w ciąży raczej dostaje się od razu insulinę a metmorfinę mają dziewczyny, które na cukrzycę chorowały przed ciążą. Ale zobaczymy. Z dwojga złego chyba lepsze tabletki?
Tabletki lepsze ale cukru jako tako nie obniżą. Pomogą organizmowi z utilizacja ale jeśli ma być wysoki to taki będzie. Ja tam ma tłuszczyk na brzuchu mogę się podzielić [emoji23][emoji23]

Jak ktoś lubi to można [emoji23]
Dietę niestety tak. Może uda cię się z chlebem na metforminie
Chleb, chlebem ja to makaron chce[emoji51] taki z warzykami i kurczaczkiem.
Moje cukry wieczorne sa do dupy, byc moze przez prace w tych godzinach.
No ale jeszcze 3 tygodnie i bede pracowac 4-24.
Ogolnie to zaczelo sie od paczka w tlusty czwartek, mam wrazenie ze mnie lakomstwo pokaralo. Paczka moglam zjesc po porodzie. A on ani pyszny ani swierzy nie byl.

Chleb, chlebem ja to makaron chce[emoji51] taki z warzykami i kurczaczkiem.
Moje cukry wieczorne sa do dupy, byc moze przez prace w tych godzinach.
No ale jeszcze 3 tygodnie i bede pracowac 4-24.
Ogolnie to zaczelo sie od paczka w tlusty czwartek, mam wrazenie ze mnie lakomstwo pokaralo. Paczka moglam zjesc po porodzie. A on ani pyszny ani swierzy nie byl.
Ile mety ci dali? Ja biorę 2x1000mg.

Mam nadzieję że dane ci będzie makarony jeść.

reklama
Do góry