reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Dwie kromki z sałatą, serem feta i ogórkiem. Cukier po godzinie 121. Najgorzej, że kupiłam ten chleb 50km od domu [emoji23]
20190311_091614.jpeg

Mi feta bardzo ładnie obniża cukier bo tłusta. Zrób jeszcze eksperyment bez fety ale trzymam kciuki żebys w końcu znalazła swój chleb [emoji3590][emoji3590]

Też nie sprawdzam ketonow. Nie kazali a i z różnych powodów mogą być.
@slodkatrojeczka u nas do 5.5 (99) jest norma w ciąży
U mnie jest 5,3 norma. Ja czesto mam 5,2.

Slodkatrojeczka a moze sama musisz piec, np z maki orkiszowej? Chociaz u mnie w tym momencie wyglada ze tylko zielenina, mieso i jajka mi nie podnosza cukru.

Czekam na pomiar i dzwonie do kliniki, ciekawie czy cos dzisiaj zrobia, czy bede czekac do nastepnej srody.

Może i racja z tą fetą. Myślałam o pieczeniu... Chyba będę musiała piec. Chleb jest z Auchana. Najblizszy 50km od domu :) W razie jakby okazał się dobry bez fety to zadzwonie do mamy, zrobi mi zapas ;) Miałam jakiś przepis na bułki z twarogu ale z płatkami owsianymi. A platki podnoszą mi cukier

No i w srode odbieram recepte na metformine (?) Chyba dobrze nazwe napisalam. Narazie z wieczornym posilkiem bo on jest zazwyczaj ponad norme. A potem zobaczymy.

No i w srode odbieram recepte na metformine (?) Chyba dobrze nazwe napisalam. Narazie z wieczornym posilkiem bo on jest zazwyczaj ponad norme. A potem zobaczymy.
Ja na metforminie już kilka lat. Nie bierz na pusty żołądek, najlepiej po jedzeniu. No i możesz mieć mdłości i biegunki niestety
U mnie po tygodniu się uspokoiło

Ja na metforminie już kilka lat. Nie bierz na pusty żołądek, najlepiej po jedzeniu. No i możesz mieć mdłości i biegunki niestety
U mnie po tygodniu się uspokoiło
Wlasnie kazala mi z posilkiem zeby nie miec problemow zolodkowych. Mam nadzieje ze to wystarczy. A po tym sie tyje, czy nie ma znaczenia na organizm?

reklama
Do góry