reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

65 to jeszcze nie tragedia. Mi diabetolog mówił że do 63 może być w ciąży. Ponizej już się interesować. U mnie miga dopiero jak spadnie właśnie później 63
Może zależy od organizmu ale ja tam prawie padłam. Z tym, że to moja glupota. Nie jadłam nic od 8 do 17. Miałam zjeść ale mąż mnie wkurzył i z nerwów zapomniałam.

reklama
65 to jeszcze nie tragedia. Mi diabetolog mówił że do 63 może być w ciąży. Ponizej już się interesować. U mnie miga dopiero jak spadnie właśnie później 63

Zjadłam pizze. Ze 3 kawałki. Taka z pizzerii. Cukier przed 97... Cukier po 95 [emoji85]
:errr: Cukrzyca mnie ciągle zaskakuje. Kurcze, widzę, że nie ma jednoznacznego schematu. Zauważcie coś jeszcze - jak jest stresujący dzień, to cukier wyższy.
P.S. czy to znaczy, że możemy pizzę? :p Zaraz się okaże, że jakaś czekolada jest ok. Czekam na takiego newsa 8-)
Założyłam wątek na "moich" sierpniowkach, więc nie będę Was już tak nękać postami ;)

:errr: Cukrzyca mnie ciągle zaskakuje. Kurcze, widzę, że nie ma jednoznacznego schematu. Zauważcie coś jeszcze - jak jest stresujący dzień, to cukier wyższy.
P.S. czy to znaczy, że możemy pizzę? [emoji14] Zaraz się okaże, że jakaś czekolada jest ok. Czekam na takiego newsa 8-)
Założyłam wątek na "moich" sierpniowkach, więc nie będę Was już tak nękać postami ;)
Pisz śmiało, nikogo nie nękasz :) Ale zasmucę Cię, pizza przynajmniej mi wywala cukier. I to już po kawałeczku... Także kebab ok ale wszelkie pieczywo jest be. Wczoraj w Auchan kupiłam bułki jakieś ciemne. Jem śniadanie to za godzinę Wam powiem, czy w koncu trafiłam [emoji23]

Pisz śmiało, nikogo nie nękasz :) Ale zasmucę Cię, pizza przynajmniej mi wywala cukier. I to już po kawałeczku... Także kebab ok ale wszelkie pieczywo jest be. Wczoraj w Auchan kupiłam bułki jakieś ciemne. Jem śniadanie to za godzinę Wam powiem, czy w koncu trafiłam [emoji23]
Mi ciemna buła z Kauflandu też wywaliła cukier w kosmos, więc... A z pizza też bym osobiście raczej nie ryzykowała, bo biała mąka też źle na mnie działa, niestety :(

Mi ciemna buła z Kauflandu też wywaliła cukier w kosmos, więc... A z pizza też bym osobiście raczej nie ryzykowała, bo biała mąka też źle na mnie działa, niestety :(
Ja już próbuje ostatniego pieczywa, jak to też będzie złe to odpuszczam. U mnie każda mąka jest zła. Już też probowałam wszystkiego chyba co możliwe [emoji23] Po prostu nie jest mi pisane nic mącznego ;)

Ja już próbuje ostatniego pieczywa, jak to też będzie złe to odpuszczam. U mnie każda mąka jest zła. Już też probowałam wszystkiego chyba co możliwe [emoji23] Po prostu nie jest mi pisane nic mącznego ;)
A probowalas taki pelnoziarnisty z biedronki? Taki ciemny ktory ma w sobie peeeeeełno ziaren? Ja ciagle jem ten...

A probowalas taki pelnoziarnisty z biedronki? Taki ciemny ktory ma w sobie peeeeeełno ziaren? Ja ciagle jem ten...
Biedronke mam przerobioną od A do Z :) Ta buła z Auchan niestety też odpada. 153 po jednej małej bułeczce. Kupiłam jakieś chrupkie jeszcze z działu bio z Auchan niby bez cukru. Przetestuje po 11 :)

reklama
Biedna....a inne weglowodany mozesz? W sensie kasze, ryz czy makaron?
Ryż absolutnie nie :) Kaszy nie probowałam. Makaron tylko razowy i tylko w bardzo małej ilości. Dorzucam do niego pomidora i ogórka i sos czosnkowy (czyt. jogurt naturalny + starty czosnek) i grillowana pierś z kurczaka. Ale muszę jeść naprawdę małe porcje, żeby cukier nie szalał. Najłatwiej utrzymać go w normie w porze obiadowej. Z rana i wieczorem mam duży problem.

Do góry