reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Ryż absolutnie nie :) Kaszy nie probowałam. Makaron tylko razowy i tylko w bardzo małej ilości. Dorzucam do niego pomidora i ogórka i sos czosnkowy (czyt. jogurt naturalny + starty czosnek) i grillowana pierś z kurczaka. Ale muszę jeść naprawdę małe porcje, żeby cukier nie szalał. Najłatwiej utrzymać go w normie w porze obiadowej. Z rana i wieczorem mam duży problem.
Kurcze....ale przeciez weglowodany trzeba jesc...

reklama
A ginrkolog powiedziala jeszcze ze bardziej wskazany jest porod naturalny w cukrzycy ze wzgeldu na mozliwe trudnosci w gojeniu sie rany po cesarce

Ja wlasnie slyszlam takie plotki ze cukrzyca ciazowa to wskazanir do cesarki alr na szczescie to nie prawda ;)
Ja jeszcze nie rodzilam ale wolalabym naturalnie...chociaz co bedzie to bedzie ;)
Jest wskazanie jeśli dziecko jest duże. Chyba jak przekroczy szacowane 4200 według usg. Ale tak naprawdę to nie wiem, czy biorą to pod uwagę u wieloródek ;) Moja szwagierka 3 ciążę z cukrzycą a największe dziecko 3600. To mój bez cukrzycy miał 3700 [emoji23] Ale tydzień po terminie. Przy cukrzycy raczej nie czeka się do terminu. Ale - różnie bywa :)

Jest wskazanie jeśli dziecko jest duże. Chyba jak przekroczy szacowane 4200 według usg. Ale tak naprawdę to nie wiem, czy biorą to pod uwagę u wieloródek ;) Moja szwagierka 3 ciążę z cukrzycą a największe dziecko 3600. To mój bez cukrzycy miał 3700 [emoji23] Ale tydzień po terminie. Przy cukrzycy raczej nie czeka się do terminu. Ale - różnie bywa :)
Wszystko tak naprawde zalezy od indywidualnego przypadku ;) ginekologa i checi rodzacej...

reklama
Cukrzyca nie jest wskazana do cc, wielkosc dziecka natomiast tak. Dzieci slodkich mam,.moga byc wieksze.
Co do ran, czesto z urodzeniem lozyszka, cukrzyca ciazowa sie konczy.

W pierwszej ciazy, pozwolili mi na dodatkowe dwa dni po terminie. Mala miala 3875.

Do góry