reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Coś dziś nie tak....
Po 6 ciastkachI 3 herbatach z cukrem wynik tylko 55(3.1)... 3 razy sprawdzałam

Dalam się mężowi na knedle ze śliwkami namówić. No czułam, że będzie źle.
Zjadłam 3 szt. Wynik 159 :o Źle mi z tym bardzo. Mam kaca moralnego i wstyd mi przed moim diabetologiem. Taka durna ja...
Raz na jakis czas mozesz i bedzisz poza norma. Spokojnie [emoji4]
Ja przy wyskokach cukru mówie lekarzowi, że to błąd dietetyczny [emoji23]
Ja mowie zawsze - no w ciazy jestem, co zrobic [emoji6] Ale na kolejnej wizycie juz do smiechu mi nie bedzie.
Coś dziś nie tak....
Po 6 ciastkachI 3 herbatach z cukrem wynik tylko 55(3.1)... 3 razy sprawdzałam
Moze insuline Ci musza teraz zmiejszyc.

Raz na jakis czas mozesz i bedzisz poza norma. Spokojnie [emoji4]Ja mowie zawsze - no w ciazy jestem, co zrobic [emoji6] Ale na kolejnej wizycie juz do smiechu mi nie bedzie.Moze insuline Ci musza teraz zmiejszyc.
Dopiero co mi wczoraj zwiększyli ale na noc tylko. W dzień dalej ta sama a dodatkowej do śniadania nie brałam bo zapomniałam [emoji85]

Ja dziś na zakupach za mocno zaszalałam. Źle się poczułam. W samochodzie zmierzyłam cukier, 65. Glukometr zaczął migać na czerwono.

reklama
Ja dziś na zakupach za mocno zaszalałam. Źle się poczułam. W samochodzie zmierzyłam cukier, 65. Glukometr zaczął migać na czerwono.
65 to jeszcze nie tragedia. Mi diabetolog mówił że do 63 może być w ciąży. Ponizej już się interesować. U mnie miga dopiero jak spadnie właśnie później 63

Zjadłam pizze. Ze 3 kawałki. Taka z pizzerii. Cukier przed 97... Cukier po 95 [emoji85]

Do góry