Kurde mać no. Te cukry jakieś szalone są. W niedzielę sporo pofolgowalam z jedzeniem to cukry o 3 i rano mam ok 100 przez 2 dni, mimo 11j insuliny. Dziś wizyta mam nadzieję, że da się coś z tym zrobic. Myślicie, że jeden dzień wakacji w diecie może tak się odbić na cukrach przez kilka dni ?
reklama
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Raczej nie. Chociaz nie wiem Jak miałam jeden dzien gorsze cukry to diabetolog pytał, czy impreza była. Dzisiaj też jadę, na czczo 75 a jestem mega głodna. Tylko co tu zjeść jak gardło mnie boli...Kurde mać no. Te cukry jakieś szalone są. W niedzielę sporo pofolgowalam z jedzeniem to cukry o 3 i rano mam ok 100 przez 2 dni, mimo 11j insuliny. Dziś wizyta mam nadzieję, że da się coś z tym zrobic. Myślicie, że jeden dzień wakacji w diecie może tak się odbić na cukrach przez kilka dni ?
To ja nie wiem czekam na wizytę. Dodatkowo czuje się taka zapuchnięta i nalana wodą;(Raczej nie. Chociaz nie wiem Jak miałam jeden dzien gorsze cukry to diabetolog pytał, czy impreza była. Dzisiaj też jadę, na czczo 75 a jestem mega głodna. Tylko co tu zjeść jak gardło mnie boli...
slodkatrojeczka
Ja mam na 13.30 więc jeszcze w ogóle nie jestem ogarnięta. To normalne, że wodę zbierasz. A dużo pijesz?To ja nie wiem czekam na wizytę. Dodatkowo czuje się taka zapuchnięta i nalana wodą;(
Darina87
Mam dwa glukometry i właśnie żeby sprawdzić,który jest w miarę ok poszłam na glukozę z krwi. Rozbieżności właśnie miałam.duze i okazało się ,że accu check jest dokładny...Ja też mam w godziny w jedną stronę, a w tej poczekalni krzesełka są takie kibolskie, plastikowe, więc po tych 5 godzinach to już chyba tyłek mam kwadratowy
Teraz biorę ze sobą chłopa, niech też zazna tych rozkoszy
Czy od kiedy mierzycie cukier glukometrem, to zdarzyło Wam się robić też badania glukozy na czczo w laboratorium?
Jestem ciekawa, czy była duża różnica?
W piątek mój glukometr pokazał 93, a wynik z krwi w labie kwadrans później to 69 (przy normach 65-99).
Poprzednio miałam na swoim glukometrze 89, a z tego samego labu 62.
Okiennica
Byłam rano w szpitalnym labie na glukozie, po południu podjadę po wynik i zobaczę czy to będzie coś podobnego do wyniku z glukometru.
Jeśli tak, to znaczy, że te wyniki cukru z labu pod domem można o kant tyłka potłuc.
Znalazłam też w necie płyn testowy do mojego glukometru, jak przyjdzie to jeszcze sprawdzę glukometr.
Koty mnie o 3 obudziły i zglodniałam, więc wciągnęłam na zimno kawałek pieczonej kaczki. Rano cukier w normie jak nigdy ostatnio. Widocznie mój cukier się lubi z mięchem.
Jeśli tak, to znaczy, że te wyniki cukru z labu pod domem można o kant tyłka potłuc.
Znalazłam też w necie płyn testowy do mojego glukometru, jak przyjdzie to jeszcze sprawdzę glukometr.
Koty mnie o 3 obudziły i zglodniałam, więc wciągnęłam na zimno kawałek pieczonej kaczki. Rano cukier w normie jak nigdy ostatnio. Widocznie mój cukier się lubi z mięchem.
Bardzo dużo ok 3 l ale rozmawiałam akurat z diabetolog i powiedziała że to nie od tego. Akurat u Nas bardzo teraz wszystko pyli więc pewnie to ma wpływ. Mam zwiększać insulinę i kolejna wizyta za 2 tyg. Jak nic się nie ruszy to po prostu zmieni mi insulinę. Teraz mam humulin NJa mam na 13.30 więc jeszcze w ogóle nie jestem ogarnięta. To normalne, że wodę zbierasz. A dużo pijesz?
slodkatrojeczka
Ja mam insulatard i na 4j już zeszłam na 75-85 max. Przydałoby mi się coś doraźnie, bo czasami po obiedzie szaleje a nie jem nic takiego co by miało cukier podnosić... No nic ja lece do tego diabetologa bo muszę do apteki jeszcze i do sklepuBardzo dużo ok 3 l ale rozmawiałam akurat z diabetolog i powiedziała że to nie od tego. Akurat u Nas bardzo teraz wszystko pyli więc pewnie to ma wpływ. Mam zwiększać insulinę i kolejna wizyta za 2 tyg. Jak nic się nie ruszy to po prostu zmieni mi insulinę. Teraz mam humulin N
reklama
U Ciebie już ostatnia prosta więc jeszcze trochę. Na.pewno jest Ci ciężko ale musisz dać radę.Ja tylko coś zjem i zaraz mnie poty oblewaja.
Dość już mam