reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Kurde mać no. Te cukry jakieś szalone są. W niedzielę sporo pofolgowalam z jedzeniem to cukry o 3 i rano mam ok 100 przez 2 dni, mimo 11j insuliny. Dziś wizyta mam nadzieję, że da się coś z tym zrobic. Myślicie, że jeden dzień wakacji w diecie może tak się odbić na cukrach przez kilka dni ?

reklama
Kurde mać no. Te cukry jakieś szalone są. W niedzielę sporo pofolgowalam z jedzeniem to cukry o 3 i rano mam ok 100 przez 2 dni, mimo 11j insuliny. Dziś wizyta mam nadzieję, że da się coś z tym zrobic. Myślicie, że jeden dzień wakacji w diecie może tak się odbić na cukrach przez kilka dni ?
Raczej nie. Chociaz nie wiem :) Jak miałam jeden dzien gorsze cukry to diabetolog pytał, czy impreza była. Dzisiaj też jadę, na czczo 75 a jestem mega głodna. Tylko co tu zjeść jak gardło mnie boli...

Ja też mam w godziny w jedną stronę, a w tej poczekalni krzesełka są takie kibolskie, plastikowe, więc po tych 5 godzinach to już chyba tyłek mam kwadratowy :D
Teraz biorę ze sobą chłopa, niech też zazna tych rozkoszy:p

Czy od kiedy mierzycie cukier glukometrem, to zdarzyło Wam się robić też badania glukozy na czczo w laboratorium?
Jestem ciekawa, czy była duża różnica?

W piątek mój glukometr pokazał 93, a wynik z krwi w labie kwadrans później to 69 (przy normach 65-99).
Poprzednio miałam na swoim glukometrze 89, a z tego samego labu 62.
Mam dwa glukometry i właśnie żeby sprawdzić,który jest w miarę ok poszłam na glukozę z krwi. Rozbieżności właśnie miałam.duze i okazało się ,że accu check jest dokładny...

Byłam rano w szpitalnym labie na glukozie, po południu podjadę po wynik i zobaczę czy to będzie coś podobnego do wyniku z glukometru.
Jeśli tak, to znaczy, że te wyniki cukru z labu pod domem można o kant tyłka potłuc.

Znalazłam też w necie płyn testowy do mojego glukometru, jak przyjdzie to jeszcze sprawdzę glukometr.

Koty mnie o 3 obudziły i zglodniałam, więc wciągnęłam na zimno kawałek pieczonej kaczki. Rano cukier w normie jak nigdy ostatnio. Widocznie mój cukier się lubi z mięchem.

Ja mam na 13.30 więc jeszcze w ogóle nie jestem ogarnięta. To normalne, że wodę zbierasz. A dużo pijesz?
Bardzo dużo ok 3 l ale rozmawiałam akurat z diabetolog i powiedziała że to nie od tego. Akurat u Nas bardzo teraz wszystko pyli więc pewnie to ma wpływ. Mam zwiększać insulinę i kolejna wizyta za 2 tyg. Jak nic się nie ruszy to po prostu zmieni mi insulinę. Teraz mam humulin N

Bardzo dużo ok 3 l ale rozmawiałam akurat z diabetolog i powiedziała że to nie od tego. Akurat u Nas bardzo teraz wszystko pyli więc pewnie to ma wpływ. Mam zwiększać insulinę i kolejna wizyta za 2 tyg. Jak nic się nie ruszy to po prostu zmieni mi insulinę. Teraz mam humulin N
Ja mam insulatard i na 4j już zeszłam na 75-85 max. Przydałoby mi się coś doraźnie, bo czasami po obiedzie szaleje a nie jem nic takiego co by miało cukier podnosić... No nic ja lece do tego diabetologa bo muszę do apteki jeszcze i do sklepu ;)

reklama
Do góry