reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Ale jaja, wlasnie sprawdzam w ksiazce i nadczco ma norme 5,3 [emoji849] Gdzie ja to 5,8 widzialam. Czyli normy macie pewnie takie same.
Dobrze mysle Ennis?

Ps. Rano cukier mam za wysoki [emoji58]

No i ja w poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów... Glukoza byla ok. Na czczo w dniu obciazenia 63 wiec za nisko podobno ale nikt nie zwrocil mi na to uwagi wtedy. Ale to bylo 5 lat temu.
Ja teraz tez mialam dobre wyniki. Szlam z glukometrem na krzywa i widzialam jak roznily sie te wartosci, krwi pobranej z zyly a z palca. No i wazne jest to zeby zachowac odpowiedni odstep miedzy ostatnim posilkiem a pobraniem. Jesc normalnie i nie stosowac diet ani ograniczen kilka dni przed badaniem.

No bo to jest norma. Jestes pewna ze zle samopoczucie to rzeczywiscie kwestia cukru?
Glukometr powinnas miec nowy, paski tez. Mozesz mierzyc ale nie zawsze to bedzie adekwatne tzn wyniki na glukometrze zawsze beda troche wyzsze.
Tak jestem pewna, że to kwestia cukru :) Paski mam nowe. Glukometr nie byl uzywany wczesniej. Uruchomilam go pierwszy raz. Jest pozyczony ale nie byl uzywany. Szwagierka dalej mierzy ale ma swoj glukometr.

Ja teraz tez mialam dobre wyniki. Szlam z glukometrem na krzywa i widzialam jak roznily sie te wartosci, krwi pobranej z zyly a z palca. No i wazne jest to zeby zachowac odpowiedni odstep miedzy ostatnim posilkiem a pobraniem. Jesc normalnie i nie stosowac diet ani ograniczen kilka dni przed badaniem.
Czytałam o tym ;) Ja sobie życzę z całego serca, żeby mi tam dobrze wyszlo ale się nie łudzę ;) wolę się nastawić w złą stronę i miło rozczarować niż odwrotnie.

Masz racje ja bylam pewna ze bede miec cukrzyce i jak widzialam.wartosci na glukometrze to nie mialam juz zludzen... Ale milo sie zaskoczylam ;-) tyle ze ja po swoich posilkach mam dobry cukier, na czczo w poprzedniej ciazy bylo roznie.

reklama
Masz racje ja bylam pewna ze bede miec cukrzyce i jak widzialam.wartosci na glukometrze to nie mialam juz zludzen... Ale milo sie zaskoczylam ;-) tyle ze ja po swoich posilkach mam dobry cukier, na czczo w poprzedniej ciazy bylo roznie.
Najważniejsze to w porę wykryć. Ja to byłam zdziwiona, że tak szybko się robi obciążenie. Nastawialam sie na 24-28 tydzien. Ale dobrze być szybciej świadomym.

Do góry