renisus
Fanka BB :)
Szkoda ze ja nie mialam szczescia i drugi raz znajduje sie w grupie slodkich mam.Ja mialam w drugiej ciazy cukrzyce ciazowa, teraz mam dobre wyniki ;-) Tak ja z majowek ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szkoda ze ja nie mialam szczescia i drugi raz znajduje sie w grupie slodkich mam.Ja mialam w drugiej ciazy cukrzyce ciazowa, teraz mam dobre wyniki ;-) Tak ja z majowek ;-)
W UK 4 lata temu byl to wlasnie 28 tydzien, nie wiem jak jest teraz bo mnie wyslali juz w 16tym.Najważniejsze to w porę wykryć. Ja to byłam zdziwiona, że tak szybko się robi obciążenie. Nastawialam sie na 24-28 tydzien. Ale dobrze być szybciej świadomym.
Kurcze. Czyli lepiej nie zmieniac nic az do krzywej? Bo to jeszcze 12 dni a ja sie boje, że krzywde dziecku zrobie tymi cukrami. Zapytam czy szybciej nie zrobic ale z drugiej strony to juz tylko 12 dni... Tylko i aż.Ja w tej drugiej ciazy dwa razy robilam krzywa i ta pierwsza robiona bodajze w 18tc byla idealna... Zlecil mi ja prywatnie gin bo cukier na czczo mialam wlasnie 90.
Pozniej wyszla po 2h przekroczona o 2j, wtedy juz skierowanie do diabetologa... Tylko ze ja glupia przed wybraniem sie na krzywa mierzylam cukier, zmienilam diete i diabetolog mowila ze takie moje postepowanie moglo zafalszowac wyniki.
To zależy od szpitala chyba bo w moim jest do 5.5 a w drugim co byłam(w Republice) to norma przed posiłkiem do 5 a po do 6.5 czyli normalnie tylko wodę pić :/Ale jaja, wlasnie sprawdzam w ksiazce i nadczco ma norme 5,3 [emoji849] Gdzie ja to 5,8 widzialam. Czyli normy macie pewnie takie same.
Dobrze mysle Ennis?
Ps. Rano cukier mam za wysoki [emoji58]
Najzabawniejsze jest, że obserwuje ją na Instagramie i ona jeszcze dosyc nie dawno odsylala do tego artykulu a ja sobie myslalam ze mnie to nie dotyczy. Teraz przeczytam na pewnoJezeli lekarz Ci tego nie zlecil to lepiej nie zmieniaj diety. Unikaj cukrow i jedz wiecej warzyw tylko tyle. W artykule mamyginekolog tez jest to napisane zeby jesc normalnie.
No dziwny przypadek... A moze takie sytuacje sie zdarzaja. Ciezko mi powiedziec. Ja rozmawialam ostatnio ze swoja polozna wlasnie o cukrzycy i pytala co jem i ile posilkow dziennie. Mowila ze jesli sie zdrowo odzywiam i dobrze czuje w ciazy to wszystko jest ok. Nie w kazdej ciazy cukrzyca wystepuje.Moja szwagierka 3 ciąże i 3 razy cukrzyca. Przy trzeciej wyszla glukoza po obciążeniu w normie. Ale źle sie czuła i mierzyla cukier caly czas. I wyladowala u diabetologa z cukrzycą.